Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Vondst chemisch afval Escharen

Geplaatst op dinsdag 16 januari 2024

Dinsdag 16 januari

Tijdens de saneringswerkzaamheden is 8 kubieke meter vervuilde grond weg gegraven. Na deze ontgraving zijn er geen gevaarlijke stoffen meer in de lucht gemeten. Hiermee is de vervuiling weggenomen. De bodem is bemonsterd en zal worden onderzocht. Dit moet uitwijzen of er nog sprake is van een restverontreiniging in de grond. Dat onderzoek loopt nog. Als er nog stoffen in de grond zitten, zal er meer grond worden gesaneerd. De resultaten van dit onderzoek verwachten wij volgende week. Tot deze tijd zal de weg afgesloten blijven. We willen hierin geen risico nemen.

Zaterdag 13 januari, 12.00 uur

Op zaterdagochtend 13 januari zijn vier vaten met chemisch afval gevonden aan de Karweg in Escharen. Voor een gedeelte is het afval in de bodem terechtgekomen. Onderzoek moet uitwijzen om welke stof het precies gaat. Maar dat de bodem ter plaatse vervuild is, staat vast.

Karweg afgesloten

In verband met deze vervuiling, en de benodigde opruim- en graafwerkzaamheden, is de Karweg voor iedereen (alle verkeer, ook voetgangers) afgesloten. Het is gevaarlijk om dit gebied te betreden. Wanneer de weg weer toegankelijk is, is afhankelijk van de duur van de werkzaamheden. Dit wordt later bekendgemaakt.

​​Foto van het afgesloten gebied waar het chemisch afval is gevonden