Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Rijbewijs

Wil je jouw rijbewijs verlengen of een categorie laten toevoegen? Dan kun je gemakkelijk online met DigiD een aanvraag regelen via de RDW. Je rijbewijs is dan meestal al na 2 werkdagen klaar! Voor een online aanvraag via de RDW hoeft je geen afspraak te maken op het gemeentehuis. Ophalen gaat wel altijd op afspraak in het gemeentehuis.

Online rijbewijs verlengen via RDW (Deze link gaat naar een andere website)

Wil je jouw rijbewijs aanvragen of ophalen bij het gemeentehuis? Maak dan een afspraak. Je kunt je rijbewijs na 5 werkdagen persoonlijk afhalen bij het gemeentehuis in Cuijk. Voor het afhalen van een rijbewijs moet je altijd een afspraak maken.

Afspraak rijbewijs aanvragen (Deze link gaat naar een andere website)

Nodig

Kosten

Geldigheid 

Soort rijbewijs Geldigheidsduur
Volwassenen jonger dan 65 jaar 10 jaar
Volwassenen tussen 65 en 70 jaar geldig tot 75ste verjaardag
Volwassenen tussen 70 en 75 jaar 5 jaar
Volwassenen van 75 jaar en ouder maximaal 5 jaar
Rijbewijs C, D 5 jaar (de overige categorieën zijn 10 jaar geldig)

Online verlengen of categorie-uitbreiding aanvragen

Je kunt je rijbewijs snel en gemakkelijk online verlengen via de website van RDW (Deze link gaat naar een andere website). Hier kun je ook een aanvraag doen voor een categorie-uitbreiding op je rijbewijs, bijvoorbeeld als je je vrachtwagen- of motorrijbewijs hebt gehaald.
Online regelen bespaart je een extra bezoek aan het gemeentehuis. Alleen voor het afhalen van je rijbewijs kom je op afspraak (Deze link gaat naar een andere website) naar het gemeentehuis. Meestal kun je je rijbewijs al na 2 werkdagen afhalen!

Let op! Voor het online verlengen heb jij de DigiD-app nodig waaraan de ID-check is toegevoegd. Of je hebt een identiteitsbewijs met pincode en de DigiD-app. Lees de overige voorwaarden en het stappenplan op de website van RDW (Deze link gaat naar een andere website).
 

Spoedaanvraag

Heb je een rijbewijs snel nodig? Dan kun je een spoedaanvraag doen. Maak telefonisch een afspraak via 0485–854000. Je kunt hiervoor online geen afspraak maken. Als je het rijbewijs vóór 12.30 uur aanvraagt, wordt het document meestal de volgende werkdag geleverd. Voor een spoedaanvraag betaal je extra. 

Gezondheidsverklaring

Je moet medisch gekeurd zijn voordat je een rijbewijs aanvraagt als:

Je hebt voor de keuring een zogenaamde Gezondheidsverklaring (Eigen Verklaring) nodig. Dit is een formulier dat je op afspraak (Deze link gaat naar een andere website) bij de publieksbalie van de gemeente kunt kopen. Dit geldt alleen voor gezondheidsverklaringen voor personen van 75 jaar en ouder. 
Ben je jonger dan 75 jaar dan is het alleen mogelijk om digitaal of schriftelijk bij het CBR een gezondheidsverklaring te bestellen.

Gezondheidsverklaring online aanvragen

Het formulier Gezondheidsverklaring kun je ook digitaal aanvragen bij het CBR (Deze link gaat naar een andere website). Je kunt via Mijn CBR zien wat de status is van jouw aanvraag Gezondheidsverklaring. Via ‘Mijn Gezondheidsverklaring’ is onder andere te zien of de Gezondheidsverklaring is ontvangen door het CBR, welke correspondentie er is en bijvoorbeeld of een rapport van de medisch specialist al door het CBR is ontvangen. 

Jongeren tot 18 jaar

Jongeren tot 18 jaar mogen na het behalen van het rijbewijs alleen rijden onder begeleiding van een coach. Je moet minimaal één en mag maximaal vijf coaches laten registreren. Dit moet je doen voordat je het rijbewijs aanvraagt bij de gemeente. De begeleiders ontvangen een begeleiderspas. Bij de RDW kun je een begeleiderspas aanvragen. (Deze link gaat naar een andere website)

Brommerrijbewijs / Tractorrijbewijs

Rijbewijs AM (brommerrijbewijs)

De procedure voor het aanvragen van een rijbewijs met de categorie AM (brommer) is hetzelfde als die voor de aanvraag voor een rijbewijs met de categorie B (auto). Uiteraard geldt voor een brommerrijbewijs niet dat je iemand met een begeleiderspas nodig hebt als je nog geen achttien jaar bent.

Rijbewijs T (Tractor/Trekkerrijbewijs)

De procedure voor het aanvragen van een T-rijbewijs is ook hetzelfde als voor een B-rijbewijs (auto). Kijk voor meer informatie op welk rijbewijs heb ik nodig voor een tractor of trekker (Deze link gaat naar een andere website).

Buitenlands rijbewijs omwisselen

Heb je een buitenlands rijbewijs en woon je in Nederland? Dan mag je eerst nog tijdelijk in Nederland rijden met het buitenlands rijbewijs. (Deze link gaat naar een andere website) Daarna moet je het rijbewijs omwisselen via de gemeente, of als dit niet mogelijk is een rijexamen bij het CBR doen.

Afspraak maken buitenlands rijbewijs omwisselen (Deze link gaat naar een andere website)

Informatie bij RDW

Alle informatie over het omwisselen van een buitenlands rijbewijs vind je op de website van het RDW. (Deze link gaat naar een andere website)

Kwijt of gestolen

Is jouw rijbewijs kwijt of gestolen? Je hoeft geen aangifte meer te doen van vermissing bij de politie. Je meldt dit dan eerst bij de RDW. Hiervoor heb je DigiD nodig. Jouw rijbewijs wordt dan meteen geblokkeerd. Heb je geen DigiD meld de vermissing dan bij de gemeente. 

Bij de aanvraag van een nieuw rijbewijs doe je meteen aangifte van vermissing bij de gemeente. Ben je jouw rijbewijs verloren in het buitenland? Doe dan altijd aangifte bij de politie in de plaats waar het vermist is. Die aangifte kun je later nodig hebben voor de verzekering.

Als je bij een vermissing een nieuw rijbewijs hebt aangevraagd en het vermiste rijbewijs terugvindt moet je dit alsnog inleveren bij de gemeente. Je oude rijbewijs is namelijk geblokkeerd.

Je kunt direct online verklaring van vermissing invullen (Deze link gaat naar een andere website). Je hoeft dan niet naar het gemeentehuis om de vermissing door te geven. Jouw document wordt dan meteen geblokkeerd. Of maak een afspraak om de vermissing van het rijbewijs bij de gemeente door te geven (Deze link gaat naar een andere website) en een nieuw rijbewijs aan te vragen.