Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Paspoort

Maak voor het aanvragen of afhalen van een paspoort altijd een afspraak. Haal je paspoort na 6 werkdagen zelf op bij het gemeentehuis, of laat hem thuis bezorgen.

Aanvragen paspoort (Deze link gaat naar een andere website)

Afspraak misschien minder snel mogelijk

Let op! Het kan langer duren voordat je een afspraak kunt maken. Vanaf 2024 vragen er meer mensen dan normaal een reisdocument aan. Dit komt doordat in 2014 de geldigheid van deze documenten is veranderd van 5 naar 10 jaar. We zetten meer medewerkers in, toch kunnen wachttijden voor een afspraak nog steeds oplopen.

Kosten

Kosten 2024

Meenemen

Jonger dan 18 jaar?

Als je jonger bent dan 18 jaar, kom je met 1 of beide ouder(s)/gezaghebber(s) naar de afspraak.

Dit moet je meenemen:

Paspoort laten bezorgen 

Spoedaanvraag

Maak voor een spoedaanvraag een afspraak via 0485-854000. Dit kan niet online. Als je het paspoort vóór 12.30 uur aanvraagt, kun je het meestal de volgende dag afhalen. Voor een spoedaanvraag betaal je extra.

Reizen met kinderen met een andere achternaam

Reis je met kinderen naar het buitenland en heb je een andere achternaam dan zij? Dan heb je een bewijs nodig (Deze link gaat naar een andere website) dat je de vader of moeder bent, het ouderlijk gezag hebt, of toestemming hebt om met de kinderen te reizen.

Kwijt of gestolen

Is je paspoort kwijt of gestolen?

Meld vermissing (Deze link gaat naar een andere website)

Maak afspraak voor melden vermissing (Deze link gaat naar een andere website)

Is je paspoort kwijtgeraakt of gestolen in het buitenland? Doe dan altijd aangifte bij de politie in het buitenland. De aangifte heb je nodig als je een nieuw paspoort aanvraagt.

Om fraude en misbruik tegen te gaan wordt een als vermist opgegeven reisdocument geblokkeerd. Vind je het vermiste document terug? Dan moet je het alsnog inleveren bij de gemeente.

Meer informatie over 'Wat moet ik doen als ik mijn paspoort of identiteitskaart kwijt ben?' op www.rijksoverheid.nl (Deze link gaat naar een andere website).