Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Paspoort

Een paspoort vraag je persoonlijk aan bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Je kunt je paspoort na 6 werkdagen persoonlijk afhalen bij het gemeentehuis in Cuijk of laten bezorgen. Ook als je paspoort verloopt, kun je een nieuw paspoort persoonlijk aanvragen én afhalen of laten bezorgen.

Vraag je als ouder(s) of gezaghebber(s) een paspoort aan voor iemand die jonger is dan 18? Het kind voor wie je de aanvraag doet moet altijd aanwezig zijn bij het aanvragen én het afhalen of bezorging van het paspoort. Dit geldt ook voor baby’s en jonge kinderen!

Maak voor het  aanvragen en het afhalen van een paspoort altijd een afspraak.

Afspraak paspoort aanvragen (Deze link gaat naar een andere website)

Nodig

Ben je jonger dan 18 jaar?

Als je jonger bent dan 18 jaar, kun je niet zelfstandig een paspoort aanvragen. Je hebt dan toestemming nodig van je ouder(s) of gezaghebber(s). Je moet zelf aanwezig zijn bij de afspraak én tenminste 1 ouder of gezaghebber. Dit moet je meenemen:

Kosten

Paspoort laten bezorgen 

Spoedaanvraag

Heb je het paspoort snel nodig? Dan kun je een spoedaanvraag doen. Maak telefonisch een afspraak via 0485-854000. Je kunt hiervoor online geen afspraak maken. Als je het paspoort vóór 12.30 uur aanvraagt, kun je het document meestal de volgende dag afhalen. Voor een spoedaanvraag betaal je extra.

Reizen met kinderen met een andere achternaam

Reis je met je kinderen naar het buitenland en heb je een andere achternaam dan zij? Dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole op het vliegveld. Je hebt een bewijs nodig dat je de vader of moeder bent, het ouderlijk gezag hebt, of toestemming hebt om met de kinderen te reizen. Kijk voor meer informatie over reizen met kinderen op www.rijksoverheid.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Kwijt of gestolen

Is je paspoort kwijt of gestolen? Bij de aanvraag van een nieuw paspoort doe je meteen aangifte van vermissing bij de gemeente. Dit kun je online bij ons melden via onderstaand e-formulier. Maar je kunt er ook voor kiezen om hiervoor een afspraak te maken.

Is je paspoort kwijtgeraakt of gestolen in het buitenland? Doe dan altijd aangifte bij de politie in het buitenland. De aangifte heb je nodig bij de aanvraag voor een nieuw paspoort.

Formulier online melden vermissing paspoort (Deze link gaat naar een andere website)

Afspraak maken vermissing paspoort (Deze link gaat naar een andere website)

Ongeldig

Om fraude en misbruik tegen te gaan wordt een als vermist opgegeven reisdocument ‘geblokkeerd’. Een gevonden reisdocument mag daarom niet meer worden teruggegeven aan de houder. Als je een document kwijt bent, moet je dus altijd een nieuw document aanvragen. Vind je het vermiste document terug dan moet je het alsnog inleveren bij de gemeente.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over 'Wat moet ik doen als ik mijn paspoort of identiteitskaart kwijt ben?' op www.rijksoverheid.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Zakenpaspoort of 2e paspoort

Zakenpaspoort

Als je veel reist voor je beroep, kun je ervoor kiezen een zakenpaspoort aan te schaffen. Een zakenpaspoort is eigenlijk een gewoon paspoort, maar heeft extra bladzijden. Zo is er meer ruimte voor visa en douanestempels. Als je een zakenpaspoort aanvraagt, kun je niet ook nog een normaal paspoort aanvragen.

2e paspoort

Je kunt er ook voor kiezen om een 2e paspoort aan te schaffen naast je normale paspoort. Dit kan bijvoorbeeld als je paspoort vaak bij een buitenlands consulaat ligt voor een visumaanvraag. Je kunt dan reizen met je andere paspoort. De voorwaarden voor aanvraag van een 2e paspoort (Deze link gaat naar een andere website) zijn wel strenger.

Vreemdelingenpaspoort of vluchtelingenpaspoort

Heb je een geldige verblijfsvergunning, maar (nog) niet de Nederlandse nationaliteit? Dan kun je in sommige gevallen een vreemdelingenpaspoort krijgen. Bijvoorbeeld wanneer je van jouw eigen land geen reisdocument krijgt. Ben je officieel ingeschreven als vluchteling, dan kun je een vluchtelingenpaspoort krijgen. Je moet in het bezit zijn van een verblijfsvergunning waaruit jouw toelating als vluchteling blijkt. Je kunt met het vreemdelingenpaspoort of vluchtelingenpaspoort reizen naar alle landen, behalve het land waar je vandaan komt. Je kunt beide paspoorten in Nederland gebruiken als identiteitsbewijs.