in hetLand van Cuijk

Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken

Omgevingsvergunning aanvragen

In de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) zijn 25 vergunningen, ontheffingen en meldingen samengevoegd in één omgevingsvergunning. Zo kun je verschillende vergunningen in een keer aanvragen bij één loket. Er is nu nog maar één aanvraag en één procedure.

Wil je bouwen of verbouwen? Slopen? Een inrit aanleggen? Een boom in jouw tuin kappen? Of iets anders aan jouw omgeving veranderen? Mogelijk heb je een omgevingsvergunning nodig. Ga naar Omgevingsloket Online van de Rijksoverheid om een omgevingsvergunning aan te vragen. 

Kosten

De kosten voor de aanvraag van een omgevingsvergunning zijn van verschillende factoren afhankelijk. Een duidelijke prijs kunnen wij hier niet noemen. Neem voor vragen over de kosten contact met ons op via 0485-854000. 

Duurzaam (ver)bouwen

Slim omgaan met energie is goed voor het milieu en kan je veel geld schelen. Daarnaast moeten sinds 1 januari 2021 alle vergunningsaanvragen voor nieuwbouw voldoen aan de Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG)-eisen. Dit is hét moment om na te denken over slimme duurzame maatregelen voor een gebouw.  

Aanpak

Voordat je een officiële vergunning aanvraagt, kun je het beste de volgende stappen doorlopen:

Stap 1

Stap 2

Kijk daarna of het binnen het bestemmingsplan past.
Kijk hiervoor op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Klik op "Plannen zoeken" en vul een adres in.

Stap 3

Meer informatie

Heb je de vergunningscheck gedaan, maar twijfel je of je een omgevingsvergunning nodig hebt? Vraag dan de gemeente om dit te beoordelen via een conceptaanvraag. Voor extra informatie kun je ook dit contactformulier invullen.

Volg de ontwikkelingen in jouw buurt

Snel op de hoogte zijn van ontwikkelingen in jouw buurt? Bomen kappen? Huis verbouwen? Buurtfeest? Downloaden in de App Store, Windows Store of Google Play Store een van onderstaande apps.