Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Uitkering aanvragen

Heb je geen werk en weinig geld om van te leven? Dan heb je mogelijk recht op een uitkering. Hiermee kun je jouw kosten betalen tot je weer werk hebt.

Voorwaarden

Om een uitkering aan te vragen, moet je in ieder geval:

Uitkering voor oudere werklozen

Heb je een bepaalde leeftijd bereikt, ben je gedeeltelijk arbeidsongeschikt en/of heb je daardoor moeten stoppen met jouw eigen bedrijf? Dan krijg je misschien een inkomensvoorziening.

IOAW: inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers

Een IOAW (Deze link gaat naar een andere website) vult jouw inkomen aan tot het bijstandsniveau. Deze uitkering is voor oudere werkloze werknemers.

IOAZ: inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte zelfstandigen

De IOAZ (Deze link gaat naar een andere website) is een inkomensvoorziening voor oudere en arbeidsongeschikte zelfstandigen, die gestopt zijn met hun eigen bedrijf en een inkomen hebben onder bijstandsniveau.

IOW: inkomensvoorziening oudere werklozen

De IOW (Deze link gaat naar een andere website) is een inkomensvoorziening voor werklozen vanaf 60 jaar. Het UWV (Deze link gaat naar een andere website) voert de IOW uit.

Meer informatie

Neem bij vragen contact op met het Sociaal Domein via poort@landvancuijk.nl of 0485-854444. Het Sociaal Domein kun je bellen op maandag tot en met vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur.