Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Uitkering aanvragen

Heb je geen werk en weinig geld om van te leven? Dan heb je mogelijk recht op een uitkering op grond van de Participatiewet. Hiermee kun je in jouw levensonderhoud voorzien tot je weer werk hebt.

Voorwaarden

Om een uitkering aan te vragen, moet je in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

Uitkering oudere werklozen

Heb je een bepaalde leeftijd bereikt, ben je gedeeltelijk arbeidsongeschikt en/of heb je daardoor jouw zelfstandige onderneming moeten beëindigen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een inkomensvoorziening.

IOAW: Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers

Een IOAW-uitkering (Deze link gaat naar een andere website) vult jouw inkomen aan tot het bijstandsniveau en is bedoeld voor oudere werkloze werknemers.

IOAZ: Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte zelfstandigen

De IOAZ (Deze link gaat naar een andere website) is een inkomensvoorziening voor oudere en arbeidsongeschikte zelfstandigen, die gestopt zijn met hun eigen bedrijf en een inkomen hebben onder bijstandsniveau.

IOW: Inkomensvoorziening oudere werklozen 

De IOW (Deze link gaat naar een andere website) is een inkomensvoorziening voor werkloze personen vanaf zestig jaar. De IOW wordt uitgevoerd door het UWV (Deze link gaat naar een andere website).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Sociaal Domein via poort@landvancuijk.nl of 0485-854444. Het Sociaal domein is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.