Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Regiotaxi

Kun je door beperkingen niet meer autorijden, of reizen met de gewone bus of trein? Gelukkig zijn buren, familieleden en vrienden vaak bereid om te helpen. Is er niemand die jou kan helpen? Op deze pagina vind je de mogelijkheden om zelfstandig te reizen, of met de Regiotaxi met een Wmo-pas.

Zelfstandig reizen

Wil je liever zelfstandig reizen? Op de website www.vervoervoormij.nl/gemeente/landvancuijk (Deze link gaat naar een andere website) vind je een overzicht van alle vervoersmogelijkheden in onze gemeente.

Regiotaxi met een Wmo-pas

Heb je een ziekte of beperking waardoor je niet met het openbaar vervoer kan reizen? En heb je niemand anders die jou kan helpen? Dan kun je misschien gebruik maken van de Regiotaxi met een Wmo-pas.

Wat is een Wmo-pas?

Met een Wmo-pas van Regiotaxi reis je binnen de regio met korting. Je kunt er ook speciale bestemmingen mee bereiken die buiten de toegestane 25 km per rit ligt. Zie ook: OV-knooppunten / Puntbestemmingen - Regiotaxi Noordoost-Brabant (Deze link gaat naar een andere website).

Voor wie is de Wmo-pas?

Een Wmo-pas is bedoeld voor mensen die door hun beperkingen regelmatig en langdurig problemen hebben met het vervoer. Bijvoorbeeld omdat zij zelf geen auto (meer) kunnen rijden, of niet (meer) met het openbaar vervoer kunnen reizen.

Heb je slechts af en toe problemen om ergens te komen? Of tijdelijk, bijvoorbeeld na een operatie? Dan kun je ook zonder Wmo-pas met Regiotaxi reizen. Dan betaal je het normale tarief.

Ik heb een Wmo-pas nodig

Neem contact op met het Sociaal Domein via 0485-854444. Je kunt natuurlijk ook mailen naar wmo-consulenten@landvancuijk.nl. Een medewerker bespreekt met je wat er mogelijk is. Lees meer over onze werkwijze voor Wmo.

Wat kost Regiotaxi met de Wmo-pas?

Reis je met de Wmo-pas, dan betaal je €0,27 per km (tarief 2024). Je betaalt ook altijd 1x het opstaptarief van €1,25 (tarief 2024).

Waarheen kan ik reizen met een Wmo-pas?

Je kunt met een Wmo-pas reizen naar bijvoorbeeld:

Waarheen kan ik niet reizen met een Wmo-pas?

Een Wmo-pas is niet bedoeld voor:

Hoe ver kan ik reizen met Regiotaxi?

Je kunt maximaal 25 kilometer reizen. Je vertrekadres of bestemming moet in het reisgebied van Regiotaxi zijn. Kijk voor meer informatie op de website van Regiotaxi (Deze link gaat naar een andere website).

Wil je verder reizen dan 25 kilometer? Maak dan gebruik van Valys. Dat is een landelijke organisatie die het vervoer van deur tot deur regelt buiten de regio. Kijk voor meer informatie op de website van Valys (Deze link gaat naar een andere website) of bel 0900-9630.

Kan ik de ziekenhuizen bereiken met een Wmo-pas?

Met een Wmo-pas kun je de meeste ziekenhuizen in de regio bereiken. Ook al liggen die verder weg dan 25 kilometer. Wij noemen dit puntbestemmingen. Bekijk de puntbestemmingen voor de gemeente Land van Cuijk (Deze link gaat naar een andere website).

De Voor Elkaar Pas (VEP)

Heb je een Wmo-pas? Dan kun je ook een Voor Elkaar Pas (VEP) aanvragen bij Regiotaxi. Hiermee reis je voor een vast bedrag per jaar onbeperkt met alle OV-bussen in Brabant, de bus naar Nijmegen en de trein tussen Boxmeer en Nijmegen. En je mag gratis iemand meenemen. Kijk voor meer informatie over de VEP op de website van Regiotaxi (Deze link gaat naar een andere website).