Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Het doel van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is dat iedereen

Kun je niet zelf of met hulp van familie, vrienden, buren of kennissen meedoen aan de samenleving of heb je een handicap? Dan kan de gemeente helpen met een voorziening.

Ondersteuning aanvragen

Stap 1: Neem contact op

Heb je hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met de Front Office Sociaal Domein via 0485-854444 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur). Je kunt natuurlijk ook mailen naar wmo-consulenten@landvancuijk.nl.

Stap 2: Maak een afspraak voor een gesprek met de consulent

Tijdens dit gesprek (meestal bij jou thuis) bespreken we samen jouw situatie. We bekijken wat je zelf kunt en wat jouw omgeving kan doen. Het is handig als jouw mantelzorger en/of professioneel begeleider bij dit gesprek erbij is. Je kunt ook gratis gebruik maken van onafhankelijke cliëntondersteuning.

Zet vóór het gesprek wat onderwerpen op een rij. Zoals de dingen die goed gaan en die minder goed gaan en waarbij je hulp nodig hebt. Denk ook na of er mensen in jouw omgeving zijn die jou met sommige dingen kunnen helpen.

Stap 3: Consulent maakt een verslag

De Wmo-consulent bepaalt de indicatie en maakt een verslag van het gesprek. Hierna stuurt hij of zij het verslag op naar jou. Als je het verslag ontvangen hebt moet je het goed doorlezen. Als je het ermee eens bent dan mag je een handtekening zetten en terug sturen naar de gemeente. Nadat de gemeente het verlag met jouw handtekening ontvangen heeft, start de aanvraag voor de hulp.

Stap 4: Soort voorziening

Wat voor hulp het beste bij jou past, hangt af van de indicatie. Dat kan een algemene voorziening zijn die voor alle inwoners beschikbaar is (bijvoorbeeld een maaltijddienst), of een maatwerkvoorziening speciaal voor jou (bijvoorbeeld een scootmobiel) .

Bedrijven die hulpmiddelen leveren

Sinds 1 april 2023 heeft de gemeente een samenwerking met vier bedrijven voor het leveren van hulpmiddelen. Hierdoor hebben we telkens de mogelijkheid om de hulpmiddelen te vergelijken. Zodat we je een hulpmiddel kunnen bieden dat past bij jouw zorgvraag.

Deze vier bedrijven zijn: