Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is er om ervoor te zorgen dat iedereen zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Maar ook voor zichzelf kan zorgen en mee kan blijven doen in de samenleving.

Kun je niet zelf of met hulp van familie, vrienden, buren of kennissen meedoen aan de samenleving of heb je een handicap? Dan kunnen wij je helpen.

Ondersteuning aanvragen

Stap 1: Neem contact op

Heb je hulp nodig? neem dan contact op met de Front Office Sociaal Domein via 0485-854444 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur). Je kunt natuurlijk ook mailen naar wmo-consulenten@landvancuijk.nl.

Stap 2: Maak een afspraak voor een gesprek

Tijdens dit gesprek (meestal bij jou thuis) bespreken we samen jouw situatie. We bekijken wat je zelf kunt en wat jouw omgeving kan doen. Schrijf vóór het gesprek op wat er goed gaat, minder goed gaat en waarbij je hulp nodig hebt. Denk ook na of er mensen in jouw omgeving zijn die jou met sommige dingen kunnen helpen. Als je een mantelzorger of begeleider hebt is het fijn als hij of zij bij dit gesprek is. Je kunt ook gratis gebruik maken van onafhankelijke cliëntondersteuning.

Stap 3: WMO-Consulent maakt een verslag

De Wmo-consulent die bij het gesprek is maakt hiervan een verslag. Dit verslag krijg je thuis gestuurd. Lees het verslag goed door. Als je het ermee eens bent mag je er een handtekening onder zetten en het naar ons terug sturen. Als wij het verslag met jouw handtekening ontvangen hebben, start de aanvraag voor de hulp.

Soort voorziening

We kijken samen welke hulp het beste bij jou past. Dat kan een algemene voorziening zijn die voor alle inwoners beschikbaar is (bijvoorbeeld een maaltijddienst), of een maatwerkvoorziening speciaal voor jou (bijvoorbeeld een scootmobiel).

Soort hulpmiddel

Sinds 1 april 2023 heeft de gemeente een samenwerking met vier bedrijven voor het leveren van hulpmiddelen. Hierdoor hebben we telkens de mogelijkheid om de hulpmiddelen te vergelijken. Zodat we je een hulpmiddel kunnen bieden dat past bij jouw zorgvraag.