Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Het doel van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij, zo zelfstandig mogelijk kan functioneren en zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Wanneer iemand niet op eigen kracht of met behulp van zijn of haar netwerk mee kan doen aan de maatschappij, of een beperking heeft, dan kan de gemeente helpen met een voorziening.

Ondersteuning aanvragen

Heb je ondersteuning nodig? Dan kun je contact opnemen met de Front Office Sociaal Domein via 0485-854444 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur). Je kunt natuurlijk ook mailen naar wmo-consulenten@landvancuijk.nl.

Tijdens dit gesprek (meestal bij jou thuis) bespreken we samen jouw situatie. We bekijken wat je zelf kunt en wat jouw omgeving kan doen. Het is handig als jouw mantelzorger en/of professioneel begeleider bij dit gesprek aanwezig is. Je kunt ook kosteloos gebruik maken van onafhankelijke cliëntondersteuning.

Zet vóór het gesprek wat zaken op een rij, zoals de dingen die goed gaan en die minder goed gaan en waarbij je ondersteuning nodig hebt. Denk ook na of er mensen in jouw omgeving zijn die jou met bepaalde zaken kunnen helpen.

De Wmo-consulent bepaalt de indicatie en maakt een verslag van het gesprek. Dit verslag krijg je vervolgens thuisgestuurd. Een aanvraag voor ondersteuning wordt ingediend nadat het gespreksverslag door jou is ondertekend en is ontvangen bij de gemeente.

Afhankelijk van de indicatie wordt ondersteuning gezocht. Dat kan een algemene voorziening zijn die voor alle inwoners beschikbaar is (bijvoorbeeld een maaltijddienst) of een maatwerkvoorziening speciaal voor jou (bijvoorbeeld een scootmobiel) .

Leveranciers van hulpmiddelen

Vanaf 1 april 2023 werkt de gemeente Land van Cuijk voor de levering van hulpmiddelen samen met vier leveranciers. Zo hebben we telkens de mogelijkheid om de hulpmiddelen te vergelijken en je een hulpmiddel te bieden dat past bij jouw zorgvraag.

Deze vier leveranciers zijn: