Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Monumenten

Voor het verbouwen, opknappen of slopen van een monument is een omgevingsvergunning nodig. Bij monumenten gelden vaak andere regels. Daarom raden wij aan om eerst een conceptaanvraag (tijdelijk niet mogelijk) aan te vragen, voordat je een officiële omgevingsvergunning indient.

Meer informatie over de monumenten is te vinden op www.monumenten.nl (Deze link gaat naar een andere website), de gezamenlijke site van het Nationaal Restauratiefonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. 

Bouwwerk als monument laten aanwijzen

Om als monument te worden aangewezen, moet een bouwwerk aan allerlei voorwaarden voldoen. Je moet hiervoor een conceptaanvraag (tijdelijk niet mogelijk) indienen.

Neem voor meer informatie over de voorwaarden contact met ons op gemeente@landvancuijk.nl via telefoonnummer 0485-854000.

Voor gemeentelijke- en rijksmonumenten bestaan ook speciale financiële regelingen.

Zonne-energie en monumenten

Op de sites van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) (Deze link gaat naar een andere website) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO (Deze link gaat naar een andere website)) kun je meer informatie vinden over zonne-energie en monumenten, waar je op moet letten en welke duurzame alternatieven er zijn.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de gemeente via 0485-854000 

Meer informatie

Mocht je meer informatie willen, vul den het formulier verzoek om informatie bouwen en wonen in  of bel naar 0485-854000.

Volg de ontwikkelingen in jouw buurt

Snel op de hoogte zijn van ontwikkelingen in jouw buurt? Bomen kappen? Huis verbouwen? Meld je dan aan voor de e-mailservice op www.overheid.nl (Deze link gaat naar een andere website).