Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken

Monumenten

Voor het verbouwen, opknappen of slopen van een monument is een omgevingsvergunning nodig. Omdat bij monumenten vaak andere regels gelden, raden wij aan om eerst een conceptaanvraag (tijdelijk niet mogelijk) aan te vragen, voordat je een officiële omgevingsvergunning indient.

Meer informatie over de monumenten is te vinden op www.monumenten.nl, de gezamenlijke site van het Nationaal Restauratiefonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. 

Bouwwerk als monument laten aanwijzen

Om als monument te worden aangewezen, moet een bouwwerk aan allerlei voorwaarden voldoen. Je moet hiervoor een conceptaanvraag (tijdelijk niet mogelijk) indienen.

Neem voor meer informatie over de voorwaarden contact met ons op gemeente@landvancuijk.nl via telefoonnummer 0485-854000.

Voor gemeentelijke- en rijksmonumenten bestaan ook speciale financiële regelingen.

Zonne-energie en monumenten

Op de sites van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kun je meer informatie vinden over zonne-energie en monumenten, waar je op moet letten en welke duurzame alternatieven er zijn.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de gemeente via 0485-854000 

Meer informatie

Mocht je meer informatie willen, vul dan het contactformulier bouwen en wonen in of bel naar 0485-854000.

Volg de ontwikkelingen in jouw buurt

Snel op de hoogte zijn van ontwikkelingen in jouw buurt? Bomen kappen? Huis verbouwen? Buurtfeest? Downloaden in de App Store, Windows Store of Google Play Store een van onderstaande apps.