Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Lezingen over gezondheid

Dit jaar nodigt GGD Hart voor Brabant in samenwerking met onze gemeente verschillende sprekers uit. Ze vertellen meer over de waarde van een goede gezondheid en mentale en fysieke fitheid. Verschillende onderwerpen zoals bewegen, voeding, onze hersenen en ook het puberbrein komen aan bod. Wanneer is je manier van leven gezond? Welke tips kun je makkelijk gebruiken en hoe maak je hier gewoontes van?

Wil je bij een of meer lezingen aanwezig zijn? Bekijk hieronder de onderwerpen en meld je aan.

Mobieltjes in het (puber)brein: 9 september 2024

De mobiele telefoon heeft enorme invloed op ons, maar ook zeker op kinderen. Op welke leeftijd kan een kind veilig met een mobieltje aan de slag? Waar moet je als ouder op letten? Hoe zit het met gamen? En vooral: hoe help je je kind zelf goede keuzes maken? Harry Hol neemt je met een flinke dosis humor en interactie mee in de wereld van mobieltjes, social media en hun invloed op ons brein.

De lezing is geschikt voor ouders van kinderen in de bovenbouw van de basisschool en onderbouw middelbare school. Verder is iedereen welkom die het interessant vindt om meer over het onderwerp te horen.

Aanmelden lezing 9 september

Opvoeden in onze maatschappelijke druk(te): 8 oktober 2024

Hoe balanceer ik als ouder tussen de behoeftes van mijn kind en de eisen en mogelijkheden van ons hedendaags bestaan? Opvoeden is een lastige taak. De ontwikkelingen in de maatschappij, je eigen wensen en verwachtingen en die van je kind… het botst nog weleens. En dat terwijl je juist zo je best doet om iedereen gelukkig te maken. Het is best wel eens fijn om hierover met anderen te praten en ideeën op te doen hoe de balans te vinden.

Daarom nodigen wij jullie uit voor deze thema-avond met Hanneke Poot. Hanneke is een expert op het gebied van (sensomotorische) ontwikkeling van kinderen en de scholing van opvoeders. Tijdens deze thema-avond bespreekt zij onderwerpen als slaap en rust, het tempo van ouders en kinderen, prikkelverwerking en de hersenontwikkeling. En vooral jouw vragen komen aan bod.

Naast ouders/verzorgers zijn ook professionals welkom die het interessant vinden om meer te horen over dit onderwerp.

Aanmelden lezing 8 oktober