Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Blad

In de herfst vallen de bladeren weer van de bomen. Dat kan overlast geven. Daarom ruimen we afgevallen blad op en/of plaatsen we bladmanden. 

Locaties bladmanden

Bladmanden worden op een vaste plek neergezet. Hieronder vind je een overzicht van alle locaties. Bij sommige locaties staat ook de weekdag vermeld waarop we de manden leeg maken.

Het ruimen van blad verschilde in de voormalige gemeentes. Er zijn 2 manieren. In Cuijk, Grave en Mill en de voormalige gemeente Sint Anthonis stonden bladmanden. In de gemeente Boxmeer werd het blad op een andere manier opgeruimd. Op dit moment volgen we nog de lijn zoals het in de voormalige gemeentes ging. We realiseren ons dat dit niet ideaal is, maar hier wordt aan gewerkt. We zijn bezig met een nieuw beleid dat voor de hele gemeente Land van Cuijk gaat gelden.

In de voormalige gemeente Boxmeer komen geen bladmanden. Natuurlijk wordt hier wel blad geruimd. Dat gebeurt alleen op andere manieren. Vanaf het moment dat de bladeren vallen, rijden medewerkers van de buitendienst rond met een machine die blad opzuigt (trilo). Daarnaast gaan medewerkers van IBN aan de slag met bladzuigers.

Niet voor tuinafval

De bladmanden zijn voor blad van gemeentebomen. Niet voor tuinafval. Als er manden gebruikt worden voor tuinafval, halen we de bladmand weer weg.

Volle mand melden

We maken de bladmanden regelmatig leeg. Raakt de mand vol? Dan kun je dit melden via Mijngemeenteapp. Eind december, als al het blad van de bomen is, ruimen we de bladmanden weer op. 

Staat een mand op een lastige plaats? Dan kun je via Mijngemeenteapp vragen om deze te verplaatsen. We kijken dan of we deze volgend jaar op een andere plek kan komen. Voor de voormalige gemeente Boxmeer kan dit niet omdat daar geen bladmanden worden gebruikt.

Beers (vrijdag)

Cuijk

Centrum (maandag)

Heeswijkse Kampen (vrijdag)

Padbroek (donderdag)

Valuwe (woensdag)

Escharen (maandag en vrijdag)

Gassel (maandag en vrijdag)

Grave (maandag en vrijdag)

Haps (dinsdag)

Katwijk (woensdag)

Landhorst

Langenboom

Ledeacker

Linden (woensdag)

Mill

Oploo

Sint Agatha (maandag)

Sint Anthonis

Sint Hubert

Stevensbeek

Velp (maandag en vrijdag)

Vianen (dinsdag)

Wanroij

Westerbeek

Wilbertoord