Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Hulp bij schulden

Heb je schulden waar je zelf niet meer uitkomt? Dan kun je misschien hulp krijgen van de gemeente. Neem hiervoor contact op met PLANgroep. Deze organisatie helpt namens de gemeente inwoners met schulden. Deze hulp is gratis.

Heb je vragen? Bel dan met de frontoffice van het Sociaal Domein op 0485-854444. Of mail naar inkomensondersteuning@landvancuijk.nl.

Hoe werkt het

De hulp van PLANgroep is gratis, en toegankelijk voor alle inwoners van onze gemeente.

Na het invullen van een vragenlijst op de computer volgt een gesprek met een medewerker van PLANgroep. In dat gesprek bespreekt de medewerker van PLANgroep, samen met jou, de vragenlijst. Hierna krijgt je een aanbod voor hulp bij schulden. Dit is plan, speciaal gemaakt voor jouw persoonlijke situatie.

Bij de start van de hulp bij schulden zijn vrijwilligers erg belangrijk. Zij kunnen helpen bij het op orde brengen van de financiële administratie. Vaak zijn aanvragers al bekend bij de organisaties waarmee we samenwerken, zoals de sociale raadslieden van Sociom.

PLANgroep heeft voor het plan voor hulp bij schulden contact met de organisaties waarmee we samenwerken. Ook hebben zij contact met de organisaties bij wie je schulden hebt. Je kunt ook zelf contact opnemen met de organisaties waarmee we samenwerken.

Voorwaarden

Aanmelden

PLANgroep maakt graag met jou een afspraak voor het invullen van een digitale vragenlijst. Daarna volgt een gesprek. Je kunt tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met PLANgroep via 088-5004830. Je kunt ook mailen naar lvc@plangroep.nl. De gemaakte afspraken gaan via de telefoon of video-bellen.

Online aanmelden

Je kunt ook jouw gegevens achterlaten via www.plangroeponline.nl (Deze link gaat naar een andere website). PLANgroep neemt dan binnen twee werkdagen contact met je op.

Schuldhulp voor ondernemers

Ben je ondernemer en heb je schulden? Dan kom je niet in aanmerking voor schuldhulpverlening voor particulieren. Je kunt bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Tijdens de behandeling van jouw aanvraag, wordt bekeken of je aangemeld kan worden voor schuldhulpverlening voor ondernemers.