Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken

Hulp bij schulden

Heb je schulden waar je zelf niet meer uitkomt? Dan kun je misschien hulp krijgen van de gemeente. Neem hiervoor contact op met PLANgroep. Deze organisatie helpt namens de gemeente inwoners met schulden. Deze hulp is gratis. PLANgroep is bereikbaar voor nieuwe aanmeldingen, vragen over schuldhulpverlening, schulden en andere financiële zaken. Wacht in deze moeilijke tijden niet met het vragen om hulp! Ook voor advies kun je contact opnemen.

Hoe werkt het

De dienstverlening van PLANgroep is toegankelijk voor alle inwoners van de gemeente Land van Cuijk. Deze dienstverlening is gratis.

Na het invullen van een vragenlijst op de computer volgt een intakegesprek met een medewerker van PLANgroep. Tijdens dat gesprek worden de resultaten van de vragenlijst besproken. Hierna krijgt de aanvrager een ondersteuningsaanbod schulddienstverlening aangeboden. Dit is maatwerk afgestemd op jouw individuele situatie.

In de startfase van schulddienstverlening is de hulp van vrijwilligers ter ondersteuning van het op orde brengen van de financiële administratie erg belangrijk. Vaak zijn aanvragers al bekend bij de ketenpartners zoals de sociale raadslieden van Sociom. PLANgroep zal bij het ondersteuningsaanbod voor schulddienstverlening contact zoeken en onderhouden met de ketenpartners, maar ook met de schuldeisers. Je kunt ook zelf contact opnemen met de ketenpartners.

Voorwaarden

Aanmelden

PLANgroep maakt graag met jou een afspraak voor het invullen van een digitale vragenlijst en een aansluitend gesprek. Tijdens kantooruren kun je telefonisch contact opnemen via 088-5004830. Je kunt ook mailen naar lvc@plangroep.nl. De geplande afspraken gaan via de telefoon of video-bellen.

Online aanmelden

Je kunt ook jouw gegevens achterlaten via het contactformulier op www.plangroeponline.nl. Wij nemen dan binnen twee werkdagen contact met je op.

Schuldhulp voor ondernemers

Ben je ondernemer en heb je schulden? Dan kom je niet in aanmerking voor schuldhulpverlening voor particulieren. Je kunt bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Tijdens de behandeling van jouw aanvraag, wordt bekeken of je aangemeld kan worden voor schuldhulpverlening voor ondernemers.

Meer informatie

Heb je vragen over schuldhulpverlening? Het Sociaal domein is telefonisch bereikbaar via 0485-854444 van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur