Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken

Exploitatievergunning

Je hebt een exploitatievergunning nodig voor een bedrijf waar:

Bepaalde bedrijven hebben geen exploitatievergunning nodig. Kijk hiervoor in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Horecabedrijven waar alcoholhoudende dranken worden verkocht of gebruikt, hebben een Alcoholwetvergunning nodig.

Aanvragen

Vraag de exploitatievergunning online aan of neem contact op met een van de medewerkers van team Vergunningen via 0485-854000. 

Wet Bibob

De Wet Bibob is een (preventief) bestuursrechtelijk hulpmiddel. Als er bijvoorbeeld grote kans is dat een vergunning wordt misbruikt, kan het bevoegde bestuursorgaan de aanvraag weigeren of de afgegeven vergunning intrekken.

Vraag je een exploitatievergunning aan dan wordt ook onderzoek gedaan naar jouw achtergrond en die van jouw bedrijf. Dit is een integriteitsonderzoek volgens de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Bibob).

Beslistermijn

De gemeente beslist binnen acht weken of je een exploitatievergunning krijgt. Op het moment dat de gemeente nog wacht op (aanvullende) informatie die jij moet inleveren, stopt de termijn tijdelijk.

Volg de ontwikkelingen in jouw buurt

Snel op de hoogte zijn van ontwikkelingen in jouw buurt? Bomen kappen? Huis verbouwen? Buurtfeest? Downloaden in de App Store, Windows Store of Google Play Store een van onderstaande apps.