Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Land van Cuijk dementievriendelijk

logo dementievriendelijk Gemeente Land van CuijkIn Nederland krijgt één op de vijf mensen dementie. Dat is een ziekte waardoor je snel dingen vergeet. Zij wonen zolang mogelijk gewoon thuis, met hulp van hun familie en vrienden. Doordat er steeds meer ouderen zijn, stijgt het aantal mensen met dementie.

Dementie verdient dus aandacht! Het is een ziekte waar iedereen mee te maken gaat krijgen. Misschien krijgt je het zelf, of krijg je er als familielid, in jouw buurt, bij een vereniging, op straat of in een winkel mee te maken.

Werkgroepen Land van Cuijk

In het Land van Cuijk zijn vijf lokale werkgroepen die proberen te zorgen voor een dementievriendelijke omgeving. Het belangrijkste doel is dat dementie te herkennen is en dat er over gesproken kan worden.

Tijdens het grootste deel van hun ziekte wonen mensen met dementie gewoon thuis. We willen dat ze zo lang mogelijk en zo prettig mogelijk thuis kunnen wonen.

Wil je ook mee helpen aan een dementievriendelijke omgeving. Je bent van harte welkom bij een van de onderstaande werkgroepen. Je kunt vıa de onderstaande e-mail adressen contact opnemen met de werkgroep van jouw plaats. 

In iedere werkgroep zitten professionals en vrijwilligers.

Trainingen over omgaan met dementie

Individueel

Via de website www.samendementievriendelijk.nl/trainingen (Deze link gaat naar een andere website) kun je verschillende online trainingen volgen. Er zijn algemene trainingen maar ook trainingen voor specifieke beroepsgroepen. Dit zijn prima trainingen om dementie te leren herkennen en om tips te krijgen over hoe je kunt handelen.

Groepstrainingen

Het is ook mogelijk om groepstrainingen te volgen, bijvoorbeeld met een vereniging, samen met buurtgenoten of met een bedrijf. De trainingen zijn gratis voor verenigingen en mantelzorgers, alleen bedrijven en professionele organisaties betalen een klein bedrag voor iedere deelnemer.

De trainingen in het Land van Cuijk worden gegeven door speciaal opgeleide, lokale trainers. De training kan aangepast worden op de vragen die een groep heeft.

Kijk voor alle informatie op www.samendementievriendelijk.nl/groepstrainingen. (Deze link gaat naar een andere website)

Open trainingen

Daarnaast organiseren de werkgroepen van het Land van Cuijk ook open trainingsavonden, waaraan iedereen kan deelnemen.  Er zijn nu 2 avonden gepland in Mill.

Voor meer informatie, stuur een mail naar dementvriendelijkMill@gmail.com.

Meer informatie

Wil je meer informatie, stuur een mail naar info@samendementievriendelijk.nl of bel met Alzheimer Nederland / samendementievriendelijk: 033-3032504.