Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Afvalinzameling

In de gemeenten Land van Cuijk en Boekel worden veel afvalsoorten los van elkaar verzameld. Dit gebeurt aan huis door inzamelaar Van Kaathoven, in de wijken en op de milieustraat.

Afval niet opgehaald? Bel dan naar 0485-854 000 of meld het via de MijnGemeente app.

Groente, fruit, tuinafval en etensresten (GFT+E)

Deze afvalsoort wordt ingezameld in containers. Je kunt kiezen tussen een 140 of 240 liter GFT+E container. Voor de 240 liter container betaal je een keer een bedrag. Als je in hoogbouw woont, gebruik je een gemeenschappelijke cocon aan straat of een kleine bak van 40 liter. Deze kleine draagbare bak is alleen voor bewoners van hoogbouw waar geen gemeenschappelijke cocon is. In alle containers kan hetzelfde GFT+E afval. Er is 1 container voor elk huishouden beschikbaar.

Container aanvragen of omwisselen

Je kunt online een container aanvragen of omwisselen (Deze link gaat naar een andere website) als je een ander formaat container wil. Of als jouw container beschadigd is of vermist.

Wat mag wel in de container

Wat mag niet in de container

Zo zet je de container aan de straat

Heb je veel tuinafval of grof tuinafval (bijvoorbeeld takken)? Dan kun je die naar de milieustraat brengen.

GFT+E container aanvragen of omwisselen

Je kunt online een container aanvragen of omwisselen (Deze link gaat naar een andere website) als je een ander formaat container wil. Of als jouw container beschadigd is of vermist.

Plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (PMD)

Voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken gebruik je speciale PMD-zakken. Deze zakken vind je bijvoorbeeld bij de kassa van de supermarkt.

​​Overzicht met pictogrammen van soorten plastic die in de PMD zakken mogen

Wat wel in de zak

Je hoeft de verpakkingen niet eerst schoon te maken, maar ze moeten natuurlijk wel leeg zijn. Haal papier, karton of resten van aluminiumfolie weg.

Wat niet in de zak

Zo zet je de PMD-zak aan de straat

Uitgiftepunten van PMD-zakken kunnen via dit formulier PMD-zakken aanvragen

Restafval (blauwe tariefzakken)

Restafval doe je in een tariefzak. Deze blauwe tariefzakken zijn per rol van tien stuks te koop bij diverse winkels in de gemeente. Naast de normale 60 liter tariefzakken kun je ook kleinere tariefzakken van 30 liter kopen. Deze zijn uiteraard de helft goedkoper.
De tariefzak halen we een keer in de vier weken op.
Ook kun je de tariefzakken (van 30 en van 60 liter) wegbrengen naar alle milieustraten in het Land van Cuijk en Boekel. Dat is gratis, omdat de tariefzak al betaald is.

Wat wel

Wat niet

Zo zet je hem aan de straat

Brengen naar de milieustraat

Oud papier en karton

Je kunt oud papier en karton gratis brengen naar de milieustraten in Boekel, Cuijk, Grave en Haps. 

In de wijken staan ook veel containers. Op sommige plaatsen staan deze containers er altijd. Maar op veel plaatsen staan er tijdelijke containers beheerd door lokale verenigingen. Bekijk hier de locaties van de containers.

Het is belangrijk dat het papier en karton schoon en droog is.

Wat wel

Wat niet

Geen of minder reclamefolders

Je kunt ervoor zorgen minder papier in huis te krijgen. Dit kun je doen door een sticker op de brievenbus te plakken. Deze kun je gratis  krijgen bij de balie van het gemeentehuis.

Luiers en incontinentiemateriaal

Gebruikte luiers, doekjes en incontinentiemateriaal kun je in een speciale zak inleveren in een luiercontainer. Bekijk waar de containers voor luiers zijn en waar je de speciale zakken hiervoor kunt halen.

Wat wel

Wat niet

Uitgiftepunten van luier- en incontinentiezakken kunnen via dit formulier luier- en incontinentiezakken aanvragen.

Glas

Je kunt glas aanbieden bij glascontainers in jouw wijk.

Vlakglas (ramen, spiegels, aquariums, gelaagd glas, brandwerend glas, draadglas, isolatieglas, gehard glas enzovoorts) kun je gratis wegbrengen bij de milieustraat. Voorkom geluidsoverlast en gebruik de containers niet tussen 21.00 en 07.00 uur.

Wat wel

Wat niet

Textiel

Textiel kan in de textielcontainers in je wijk. Je kunt het ook gratis brengen naar de milieustraat in Haps of naar de minimilieustraat in Mill.

Wat wel

Wat niet

Matrassen

Matrassen kun je inleveren op de milieustraat in Haps en op de mini-milieustraat in Boekel. Per matras betaal je 5 euro. Matrassen moeten schoon en droog zijn. Matrassen die niet schoon zijn worden behandeld als grof afval met bijbehorend tarief.

Matrassen kunnen we voor het grootste deel prima hergebruiken. De matrassen worden helemaal uit elkaar gehaald en op 3 materialen gesorteerd: foam, ijzer en textiel. Deze materialen vormen dan weer de grondstoffen voor nieuwe producten.
Ga voor informatie over openingstijden en locaties naar milieustraten.

Laten ophalen

Voor € 6,- per matras kun je het matras (of de matrassen) aan huis laten op halen door Stichting Actief (Deze link gaat naar een andere website). Dit bedrag kun je ter plekke pinnen. Ook hier geldt dat de matrassen schoon en droog moeten zijn.

Grof restafval

Grof afval is al het afval dat niet in de tariefzak past. Soms kun je het nog prima hergebruiken. Denk aan meubels, elektrische en elektronische apparaten en koel- en vrieskasten. Je kunt dit naar één van de kringloopwinkels van Stichting Actief (Deze link gaat naar een andere website) brengen.

Het andere grof afval kun je tegen betaling inleveren bij de milieustraat in Haps en de mini-milieustraat in Boekel.
Ga voor informatie over kosten, openingstijden en locaties naar de pagina milieustraten

Laten ophalen

Stichting Actief haalt dit bij je op (Deze link gaat naar een andere website):

Dit kost geld (Deze link gaat naar een andere website). Je kunt de kosten betalen met je pinpas als het afval wordt opgehaald. 

Hout

Hout delen we in in vier soorten: klasse A, B, C en overig. De soort hangt af van of en hoe we dit hout kunnen hergebruiken. A en B hout breng je naar de milieustraat in Haps en de minimilieustraten. C hout breng je naar Haps en Boekel.

Klasse A

Klasse B

Klasse C

Hout dat is verduurzaamd of geïmpregneerd en daardoor niet hergebruikt kan worden, zoals:

Overig hout

Hout dat te veel gemengd is met andere stoffen kunnen we niet meer hergebruiken. Daarom lever je dit in bij het grof restafval. Overige houtsoorten zijn bijvoorbeeld:

Ga voor informatie over kosten, openingstijden en locaties naar de pagina milieustraten.

Laten ophalen

Stichting Actief (Deze link gaat naar een andere website) haalt ook hout bij je op. Dit kost geld (Deze link gaat naar een andere website). Je kunt de kosten pinnen als het afval wordt opgehaald.

Klein Chemisch Afval

Klein chemisch afval (KCA) is een verzamelnaam voor allerlei soorten gevaarlijk afval. Van spaarlampen en batterijen tot gootsteenontstopper en verf. Lever klein chemisch afval altijd op de juiste manier in.

Je kunt je KCA gratis afgeven bij de milieustraat in Haps op vrijdag en zaterdag. Of bij de mini-milieustraten als de KCA-wagen er staat. Ga voor informatie over openingstijden en locaties naar milieustraten.

Wat wel

Huishoudelijke producten, zoals:

Producten uit het medicijnkastje, zoals:

De producten uit het medicijnkastje mag je ook gratis inleveren bij de apotheek.

Producten voor de auto/motor, zoals:

Doe-het-zelfproducten, zoals:

Harde kunststoffen

Harde kunststoffen kun je inleveren bij de milieustraat in Haps. Dit kost wel geld. Ga voor informatie over kosten en openingstijden naar de pagina milieustraten. Op de kunststoffen mag geen zand, grond, inkt, verf of cement zitten.

Wat wel

Wat niet

Voor andere soorten afval kun je kijken op de pagina afvalscheidingswijzer.nl (Deze link gaat naar een andere website).