Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Afvalinzameling

In de gemeenten Land van Cuijk en Boekel worden veel afvalsoorten los van elkaar verzameld. Dit gebeurt aan huis, in de wijken en op de milieustraat.

Groente, fruit, tuinafval en etensresten (GFT-E)

Deze afvalsoort wordt ingezameld in containers. Je kunt kiezen tussen een 140 of 240 liter GFT+E container. In alle drie de containers kan hetzelfde GFT+E afval. Aan de 240 liter container zijn eenmalig kosten verbonden. Als je in hoogbouw woont wordt het GFT+E ingezameld door middel van een gemeenschappelijke cocon aan straat of een kleine draagbare bak van 40 liter. Deze kleine draagbare bak is alleen beschikbaar voor hoogbouwbewoners waar geen gemeenschappelijk cocon aanwezig is. In alle containers kan hetzelfde GFT+E afval. Er is 1 container per huishouden beschikbaar.

Container aanvragen of omwisselen

Je kunt online een container aanvragen of omwisselen (Deze link gaat naar een andere website) als je een ander formaat container wil, of als jouw container beschadigd is of vermist.

Wat mag wel in de container

Wat mag niet in de container

Zo zet je de container aan de straat

Heb je grote hoeveelheden tuinafval of grof tuinafval (bijvoorbeeld takken), dan kun je die naar de milieustraat brengen.

GFT-E container aanvragen of omwisselen

Je kunt online een container aanvragen of omwisselen (Deze link gaat naar een andere website) als je een ander formaat container wil, of als jouw container beschadigd is of vermist.

Plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (PMD)

PMD zamelen we in speciale zakken in. 

​​Overzicht met pictogrammen van soorten plastic die in de PMD zakken mogen

Wat Wel

Je hoeft de verpakkingen niet eerst schoon te maken, maar ze moeten natuurlijk wel leeg zijn. Haal papier, karton of resten van aluminiumfolie weg.

Wat niet

Zo zet je de PMD-zak aan de straat

Uitgiftepunten van PMD zakken kunnen via dit formulier PMD zakken aanvragen

Restafval (blauwe tariefzakken)

Restafval doe je in een tariefzak. Deze tariefzakken zijn per rol van tien stuks te koop bij diverse winkels in de gemeente. Naast de normale 60 liter tariefzakken kun je ook kleinere tariefzakken van 30 liter kopen. Deze zijn uiteraard de helft goedkoper.
De tariefzak halen we een keer in de vier weken op.
Ook kun je de tariefzakken (van 30 en van 60 liter) wegbrengen naar alle milieustraten in het Land van Cuijk en Boekel. Dat is gratis, omdat de tariefzak al betaald is.

Wat wel

Wat niet

Zo zet je hem aan de straat

Brengen naar de milieustraat

Oud papier en karton

Je kunt het oud papier en karton gratis brengen naar de milieustraten in Boekel, Cuijk, Grave en Haps. In de wijken staan ook veel containers. Deze containers kunnen er altijd staan, maar op veel plaatsen staan er tijdelijke containers beheerd door lokale verenigingen. 

Bekijk hier de locaties van de containers. Het is belangrijk dat het papier en karton schoon en droog is.

Wat wel

Wat niet

Geen of minder reclamefolders

Je kunt ervoor zorgen minder papier in huis te krijgen. Dit kun je doen door een sticker op de brievenbus te plakken. Deze zijn gratis te verkrijgen bij de balie van het gemeentehuis.

Luiers en incontinentiemateriaal

Gebruikte luiers, doekjes en incontinentiemateriaal kun je in een speciale zak inleveren in een luiercontainer. Deze speciale zakken zijn gratis verkrijgbaar bij de milieustraten, kringloopwinkels en peuterspeelzalen en kinderdagverblijven.

Wat wel

Wat niet

Uitgiftepunten van luier- en incontinentiezakken kunnen via dit formulier luier- en incontinentiezakken aanvragen.

Glas

Je kunt glas aanbieden bij glascontainers in jouw wijk.

Vlakglas (ramen, spiegels, aquaria, gelaagd glas, brandwerend glas, draadglas, isolatieglas, gehard glas enzovoorts) kun je gratis wegbrengen bij de milieustraat. Voorkom geluidsoverlast en gebruik de containers niet tussen 21.00 – 07.00 uur.

Wat wel

Wat niet

Textiel

Textiel kun je gratis brengen naar de milieustraat of naar de textielcontainers in je wijk.

Wat wel

Wat niet

Matrassen

Matrassen kun je inleveren op de milieustraat in Haps en op de mini-milieustraat in Boekel. Per matras betaal je 5 euro. Matrassen moeten schoon en droog zijn. Matrassen die niet schoon zijn worden behandeld als grof afval met bijbehorend tarief.

Matrassen kunnen we voor het grootste deel prima hergebruiken. De matrassen worden helemaal uit elkaar gehaald en op drie materialen gesorteerd: foam, ijzer en textiel. Deze materialen vormen dan weer de grondstoffen voor nieuwe producten.
Ga voor informatie over openingstijden en locaties naar milieustraten.

Laten ophalen

Voor € 6,- per matras kun je het matras (of de matrassen) aan huis laten op halen door Stichting Actief (Deze link gaat naar een andere website). Dit bedrag kun je ter plekke pinnen. Ook hier geldt dat de matrassen schoon en droog moeten zijn.

Grof restafval

Grof afval is al het afval dat niet in de tariefzak past. Soms kun je het nog prima hergebruiken. Denk aan meubilair, elektrische en elektronische apparaten en koel- en vrieskasten. Je kunt dit naar één van de kringloopwinkels van Stichting Actief (Deze link gaat naar een andere website) brengen.

Het overige grof afval kun je tegen betaling aanbieden bij de milieustraat in Haps en de mini,milieustraat in Boekel.
Ga voor informatie over kosten, openingstijden en locaties naar de pagina milieustraten

Laten ophalen

Stichting Actief haalt dit bij je op (Deze link gaat naar een andere website):

Hier zijn kosten aan verbonden (Deze link gaat naar een andere website) die je ter plekke kunt pinnen. 

Hout

Hout delen we in in vier soorten: klasse A, B, C en overig. De soort hangt af van of en hoe we dit kunnen hergebruiken. A en B hout breng je naar de milieustraat in Haps en de minimilieustraten. C hout breng je naar Haps en Boekel.

Klasse A

Klasse B

Klasse C

Hout dat is verduurzaamd of geïmpregneerd, en daardoor niet hergebruikt kan worden, zoals:

Overig hout

Hout dat te veel vermengd is met andere stoffen kunnen we niet meer hergebruiken. Daarom lever je dit in bij het grof restafval. Overige houtsoorten die we niet kunnen hergebruiken zijn onder andere:

Ga voor informatie over kosten, openingstijden en locaties naar de pagina milieustraten.

Laten ophalen

Stichting Actief (Deze link gaat naar een andere website) haalt ook hout bij je op. Hier zijn kosten aan verbonden (Deze link gaat naar een andere website) die je ter plekke kunt pinnen. 

Klein Chemisch Afval

Klein chemisch afval (kca) is een verzamelnaam voor allerlei soorten gevaarlijk afval, van spaarlampen en batterijen tot gootsteenontstopper en verf. Lever klein chemisch afval altijd op de juiste manier in.

Gratis aanbieden

Je kunt je KCA gratis afgeven bij de milieustraat in Haps op vrijdag en zaterdag. Ga voor informatie over openingstijden en locaties naar milieustraten.

Eens per maand kun je terecht op de minimilieustraat. De KCA-wagen staat:

Wat wel

Huishoudelijke producten, zoals:

Producten uit het medicijnkastje, zoals:

De producten uit het medicijnkastjes mag je ook gratis inleveren bij de apotheker.

Producten voor de auto/motor, zoals:

Doe-het-zelfproducten, zoals:

Harde Kunststoffen

De kunststoffen moeten vrij zijn van zand en grond en mogen niet vervuild zijn met inkt, verf of cement. De harde kunststoffen kun je tegen betaling aanbieden bij de milieustraat in Haps. Ga voor informatie over kosten, openingstijden naar de pagina milieustraten.

Wat wel

Wat niet

Voor de overige soorten afval kun je kijken op de pagina afvalscheidingswijzer.nl (Deze link gaat naar een andere website).