Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Mantelzorgwoning en pre-mantelzorgwoning

Wil je als mantelzorger dichter bij degene wonen voor wie je zorgt? Dan kun je ervoor kiezen om een mantelzorgwoning bij of aan jouw eigen huis te laten bouwen. Een mantelzorgwoning is een zelfstandige woning op het terrein van jouw eigen huis.

Mantelzorgwoning

Steeds meer mensen willen graag een mantelzorgwoning in de tuin voor hun familielid. Van een mantelzorgwoning is sprake als de bewoner hulp nodig heeft en er een sociale relatie bestaat tussen de eigenaar van het perceel en de bewoner van de mantelzorgwoning.

Vaak kan een mantelzorgwoning vergunning vrij worden gebouwd. Alleen in sommige gevallen moet een (tijdelijke) vergunning worden verleend. Dit is nodig wanneer:

Pré-mantelzorgwoning

Een pré-mantelzorgwoning is een mantelzorgwoning die gebouwd wordt vóórdat de mantelzorg eigenlijk nodig is. Hiervoor gelden andere voorwaarden dan voor een mantelzorgwoning. Bekijk de voorwaarden (artikel 4 en 5) en overige informatie in de Beleidsregel Pré-mantelzorgwoningen 2023 gemeente Land van Cuijk (Deze link gaat naar een andere website).

Plannen voor een pré-mantelzorgwoning? Bel voor een gesprek

Wanneer de wens voor een pré-mantelzorgwoning aan bovenstaande voorwaarden voldoet, gaan we graag met jullie in gesprek. We bespreken dan of de plannen passen binnen ons beleid en wat ervoor nodig is om een tijdelijke vergunning te krijgen. Bel voor een gesprek met 0485-854000.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over mantelzorgwoningen op www.infomilll.nl (Deze link gaat naar een andere website).