in hetLand van Cuijk

Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken

Zwerfafval

Zwerfafval is voor iedereen vervelend. Steeds meer inwoners van onze gemeente ruimen zelf zwerfvuil op. Daar zijn we erg blij mee!

SchonBezig

SchonBezig is het netwerk Zwerfafval voor vrijwilligers Zwerfafval. Als je je opgeeft als vrijwilliger, dan krijg je van ons materialen en zorgen we ervoor dat het zwerfafval bij je opgehaald wordt. Je bepaalt zelf wanneer, waar en hoe je gaat opruimen. Zo bepaal je je eigen #vasteprik. 

Opruimmaterialen

Een standaard set voor jouw #vasteprik bestaat uit een veiligheidshesje, een prikker, handschoenen, een afvalzakkenhouder en een rol zwerfafvalzakken. We sturen ook een folder mee met contactnummers om volle zwerfafvalzakken op te laten halen. 

Volg ons op Social Media

Je kunt voor een impressie de Facebookpagina en Instagram account van SchonBezig bekijken. 

Aanmelding

Je kunt je aanmelden via gemeente@landvancuijk.nl onder vermelding van interesse SchonBezig.

De Beestenbende

De Beestenbende is een speciale club voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar. De Beestenbendeleden helpen bij het schoonhouden van hun eigen buurt. Dit doen zij samen met hun vrienden. Meer informatie, foto’s en nieuws over de Beestenbende lees je op www.mijnbeestenbende.nl

Hier kun je je meteen inschrijven als lid van de Beestenbende.

Opschoonacties

Landelijke Opschoondag

We sluiten ieder jaar aan bij de Landelijke Opschoondag. Deze dag vindt in principe altijd in maart plaats. Tijdens deze dag kun je je opgeven om zelf of samen met je buurt, sportvereniging, vrienden, familie een opschoon rondje in je eigen buurt te lopen. Voor verenigingen en stichtingen staat er een kleine vergoeding tegenover.  

Je kunt je tegen die tijd aanmelden. Via Facebook en Instagram SchonBezig en via nieuwsberichten kun je je dan opgeven. 

Opschoonacties voor scholen of organisaties

Als jouw school, bedrijf, vereniging of organisatie een opschoonactie wil organiseren, helpen we natuurlijk graag mee. Neem hiervoor contact op met (mailadres) of bel naar 0485-854000.