Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Zwerfafval

Zwerfafval is voor iedereen vervelend. Steeds meer inwoners van onze gemeente ruimen zelf zwerfafval op. Daar zijn we erg blij mee!

SchonBezig

SchonBezig is een netwerk van vrijwilligers die zwerfafval opruimen. Als je je opgeeft als vrijwilliger, dan krijg je van ons spullen om zwerfafval te verzamelen, en zorgen we ervoor dat het zwerfafval bij je opgehaald wordt. Je bepaalt zelf wanneer, waar en hoe je gaat opruimen. Zo bepaal je je eigen #vasteprik.

Materialen om op te ruimen

Een standaard set voor jouw #vasteprik bestaat uit een veiligheidshesje, een prikker, handschoenen, een houder voor een afvalzak en een rol afvalzakken voor het zwerfafval. Je krijgt van ons ook een folder met telefoonnummers om volle afvalzakken op te laten halen.

Aanmelden

De Beestenbende

De Beestenbende is een speciale club voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 11 jaar. De leden van de Beestenbende helpen bij het schoonhouden van hun eigen buurt. Dit doen zij samen met hun vrienden. Meer informatie, foto’s en nieuws over de Beestenbende vind je op www.mijnbeestenbende.nl (Deze link gaat naar een andere website). Daar kun je je meteen inschrijven als lid van de Beestenbende (Deze link gaat naar een andere website).

Opschoonacties

Landelijke Opschoondag

We sluiten ieder jaar aan bij de Landelijke Opschoondag in maart. Voor deze dag kun je je opgeven om zelf of samen met je buurt, sportvereniging, vrienden of familie een opschoonrondje in je eigen buurt te lopen. Verenigingen en stichtingen kunnen hiervoor een kleine vergoeding krijgen.

Opschoonacties voor scholen of organisaties

Als jouw school, bedrijf, vereniging of organisatie een opschoonactie wil organiseren, helpen we natuurlijk graag mee. Neem hiervoor contact op met gemeente@landvancuijk.nl of bel naar 0485-854000.