Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Zakelijke initiatiefnemers duurzame energie

Om onze ambitieuze doelen op het gebied van duurzaamheid te realiseren, komen we graag in contact met zakelijke initiatiefnemers die binnen Land van Cuijk grootschalig duurzame energie willen opwekken met windenergie of zon-op-land.

Heb je interesse? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Wil je eerst met ons overleggen? Dat kan ook. Samen kijken we naar de mogelijkheden, locaties en voorwaarden.

Aanmelden zakelijke initiatiefnemers

Voorwaarden

Beleidskaders

We hebben twee nieuwe beleidskaders vastgesteld voor windenergie en zon-op-land. Initiatieven moeten voldoen aan de voorwaarden uit het vastgestelde beleid. Bekijk hieronder de beleidskaders.

Onrust in de omgeving

Het ontwikkelen van zon- en windparken zorgt voor onrust in de omgeving. Omdat dit een inventariserende fase is, willen we niet dat er onnodig onrust ontstaat bij onze inwoners. Daarom is het niet de bedoeling dat je al actief met de omgeving in gesprek gaat. Wel willen we graag weten hoe je als initiatiefnemer op termijn met inwoners in gesprek wilt gaan. Ook willen we een inschatting hoeveel direct omwonenden er betrokken zijn bij de ontwikkeling die je voor ogen hebt.

Voorkeuren

Wij hanteren de volgende volgorde qua voorkeuren:

  1. Combinatie van wind- en zonne-energie: dit zorgt voor een optimaal gebruik van de grond en minder overlast op andere locaties.
  2. Windenergie: minder gebruik van landbouwgrond en hogere opbrengst van duurzame energie
  3. Zonne-energie-op-land

Intake

De eerste stap is een intakeperiode van ongeveer 3 maanden. Voor 23 juni kunnen initiatiefnemers met ons in contact komen over dit onderwerp. In deze periode kun je je aanmelden voor een eerste verkennend gesprek. Vervolgens vragen we je informatie aan te leveren over de volgende onderwerpen:

Voor windenergie

Voor zon-op-land

Let op: Het gaat hier om een verkenning. Er kunnen geen rechten of plichten aan ontleend worden.

Analyse plannen

We analyseren de plannen en stellen eventueel aanvullende vragen bij de initiatiefnemer in de periode tussen 23 juni en eind augustus 2024.

Terugkoppeling

Voor 15 september 2024 ontvang je van ons een terugkoppeling. Afhankelijk van de uitkomst gaan we wel of niet een vervolgtraject in.

Vragen

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Frank Ermers, Beleidsadviseur Duurzaamheid en Milieu via frank.ermers@landvancuijk.nl of 0485-854089.