Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Vrijwilligerswerk

Ben je op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding, wil je graag iets doen voor een ander? Denk dan eens aan vrijwilligerswerk. Zo kun je jezelf ontwikkelen én iets leuks en zinvols doen. Bij het Mantelzorg- en Vrijwilligersplein (Deze link gaat naar een andere website) van Sociom vind je meer informatie over vrijwilligerswerk. Wil jij je inzetten als maatje, of ben je benieuwd naar andere vrijwilligersvacatures? Dan ben je bij Sociom aan het juiste adres. Als vrijwilliger ben je automatisch verzekerd.

Ondersteuning voor stichtingen en verenigingen

Voor jouw vereniging, zorginstelling of vrijwilligersorganisatie is de inzet van vrijwilligers onmisbaar. Dat geldt ook voor kwetsbaren die op zoek zijn naar een maatje. Het Mantelzorg- en Vrijwilligersplein (Deze link gaat naar een andere website) ondersteunt jouw organisatie bij de bemiddeling.

Er komt ook veel bij kijken als je met vrijwilligers werkt. Hoe vind je vrijwilligers? Met welke wetten en regels moet je rekening houden? Wij ondersteunen, informeren, adviseren en faciliteren bij alle vragen rondom vrijwillige inzet.

Vacaturebank

Wist je dat je ook je vacatures kunt aanmelden bij de digitale vacaturebank Sociom (Deze link gaat naar een andere website)?

Vrijwilligerswerk en uitkering

Ook als je een uitkering ontvangt (bijvoorbeeld via de gemeente of het UWV) mag je vrijwilligerswerk doen. Het is wel belangrijk dat je dit meldt bij de instantie waarvan je de uitkering ontvangt.

Als je een bijstandsuitkering ontvangt en je wil vrijwilligerswerk doen, dan moet je vooraf toestemming vragen aan de gemeente. Het vrijwilligerswerk mag een betaalde baan niet in de weg staan.

Vrijwilligersverzekering

De gemeente Land van Cuijk heeft haar vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties verzekerd via de Vrijwilligerspolis. Voor de gemeente Land van Cuijk is dit de VNG Vrijwilligersverzekering van Centraal Beheer Achmea. Dit betekent dat alle vrijwilligersorganisaties en alle vrijwilligers in onze gemeente automatisch zijn verzekerd. Registratie en/of aanmelding voor de vrijwilligerspolis is niet meer nodig. Namen van organisaties en contactpersonen en ook het aantal vrijwilligers is niet meer van belang.

Wie zijn verzekerd 

Verzekeringspakket

Op de website van Centraal beheer vind je het verzekeringsoverzicht VNG vrijwilligersverzekering (Deze link gaat naar een andere website) en meer informatie over de Vrijwilligersverzekering van Centraal Beheer Achmea (Deze link gaat naar een andere website).

Schade melden

Neem contact op met ons KCC via 0485-854000 en vraag naar een schadeformulier voor de vrijwilligersverzekering. Vul dat verder in en mail dat naar gemeente@landvancuijk.nl. Wij regelen daarna alles met Centraal Beheer. Óf kijk op de website van Centraal Beheer voor Informatie over het melden van schade voor vrijwilligers (Deze link gaat naar een andere website)

Hulp nodig

Het Mantelzorg- en Vrijwilligersplein (Deze link gaat naar een andere website) geeft organisaties informatie over uiteenlopende thema’s van vrijwillige inzet. Ook geeft Sociom ondersteuning op maat. Vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en stichtingen kunnen kosteloos bij Sociom terecht voor informatie en advies. Denk bijvoorbeeld aan het (verbeteren van) vrijwilligersbeleid, opstellen van een vrijwilligersovereenkomst of vragen over wet- en regelgeving. Heb je een vraag of een idee? We zijn bereikbaar via 0485-700500 of mvplein@sociom.nl.