Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Verslavingszorg

Door een verslaving kan de kwaliteit van het leven enorm achteruit gaan. Je kunt verslaafd raken aan alcohol, drugs en nicotine, maar ook aan medicijnen, seks, gokken, internetten of gamen. Het is erg moeilijk om van een verslaving af te komen. Verslavingszorg kan een oplossing bieden.

Hulp en begeleiding bij verslaving

Heb je een verslavingsprobleem en heb je hulp nodig? Of heeft iemand in jouw omgeving te maken met een verslaving? Neem dan contact op met een Wmo consulent van de gemeente. Je kan ook contact opnemen met je huisarts of direct met Novadic Kentron (Deze link gaat naar een andere website) of Point O (Deze link gaat naar een andere website). Speciaal voor jongeren tot en met 27 jaar is er Yes We Can Clinics (Deze link gaat naar een andere website).

Na een verwijzing van de Wmo consulent of de huisarts biedt Novadic Kentron of Point O. verslavingszorg. De eerste behandeling bestaat vaak uit kortdurende hulp afgestemd op de persoonlijke situatie en wensen. Dit kan individuele hulp, groepsgewijze hulp of een cursus zijn. Voor inwoners met een verslaving en naasten zijn er verschillende zelfhulpgroepen, de meeting. Alle meetings zijn vrij toegankelijk, zonder aanmelding en anonimiteit is gewaarborgd.

Handige landelijke websites

Voor meer informatie over verslavingszorg kan je terecht op een van onderstaande websites.

Zelfhulpgroepen / meetings

Contact met de Wmo consulent

Het sociaal domein is telefonisch bereikbaar via 0485-854444. Je kunt ook mailen naar: wmo-consulenten@landvancuijk.nl.

Novadic Kentron, Point O en Yes We Can

Gegevens Novadic Kentron

Gegevens Point O

Gegevens Yes We Can