Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Subsidie groenblauwe schoolpleinen

Meer groen op een schoolplein heeft veel voordelen. Kinderen bewegen bijvoorbeeld meer, er is meer schaduw en regenwater kan beter weglopen. De afgelopen jaren zijn al een aantal schoolpleinen in het Land van Cuijk groener gemaakt. En hopelijk worden er dat steeds meer. Wij hebben als gemeente een subsidie om scholen te helpen bij het vergroenen van hun schoolplein.

Provinciale subsidie vergroenen schoolpleinen

Vanaf 1 mei 2024 gaat de regeling Schoolplein van de Toekomst open. Basisscholen, scholen voor het voortgezet onderwijs en mbo's kunnen dan subsidie aanvragen om hun schoolplein te vergroenen. De Brabantse waterschappen, het Cultuurfonds Noord-Brabant en Provincie Noord-Brabant maken de subsidie mogelijk. Je krijgt 70% van de kosten waarop je subsidie kunt krijgen vergoed, tot maximaal €10.000 per project. Let op: de subsidieregeling is open tot en met 4 november 2024. Kijk voor meer informatie over deze subsidie op de website van de provincie (Deze link gaat naar een andere website).

Gemeentelijke subsidie schoolpleinen

Om een extra impuls te geven aan het vergroenen van het schoolplein, hebben wij een gemeentelijke subsidieregeling gemaakt. Deze subsidie kun je aanvragen voor het vergroenen van een deel van het schoolplein. Tijdens het traject kunnen wij de school, op verschillende momenten, advies geven over de plannen. De hoogte van deze gemeentelijke subsidie is maximaal € 15.000,- per project.

Op de pagina subsidie groenblauwe schoolpleinen lees je hoe je deze subsidie kunt aanvragen en wat de voorwaarden zijn.

Voorwaarden gemeentelijke subsidie

Aanvragen gemeentelijke subsidie

Aanmelden initiatief groenblauwe schoolpleinen

Nodig

Subsidieregeling

Bekijk hier de regeling subsidie groenblauwe schoolpleinen gemeente Land van Cuijk 2024-2027 (Deze link gaat naar een andere website).

Meer informatie

Heb je vragen over een groener schoolplein, of wil je hier ook werk van maken? Neem dan contact op met Anke van der Hulst via anke.vanderhulst@landvancuijk.nl.

Wil jij zien wie je al voorgingen? Hoe een groenblauw schoolplein eruit ziet? Wat kinderen en scholen ervan vinden? Welke voordelen een groenblauw schoolplein heeft en hoe je dit kunt aanpakken? Bekijk dan het filmpje Land van Cuijk Klimaatproof Groene schoolpleinen op YouTube (Deze link gaat naar een andere website).

Kijk op de pagina 'Klimaatbestendig Land van Cuijk' voor meer projecten om overlast door klimaatveranderingen te voorkomen.