Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Subsidie groen dak

Wil je je woning duurzamer maken met een groen dak? We hebben daarvoor subsidie beschikbaar.

Voorwaarden

Let op

Voordat je begint. Neem contact op met een specialist in groene daken. Een specialist bekijkt of je maatregel haalbaar is en effectief. Is je dak bijvoorbeeld sterk genoeg? Dat vergroot de kans dat je subsidie ontvangt.

Hoogte subsidie

Wie kan de aanvraag doen

Heb ik een vergunning nodig voor een groen dak?

Een groen dak moet aangelegd worden volgens het Besluit bouwwerken leefomgeving. Als een bouwkundige aanpassing nodig is, zoals het verzwaren van de bestaande constructie of het maken van een nieuwe constructie, heb je een omgevingsvergunning nodig. Ook heb je een vergunning nodig als het gebouw een monument of beschermd stadsgezicht is én het groene dak vanaf de straat te zien is.

Als het groene dak op een schuin dak komt (bijvoorbeeld een lessenaarsdak, zadeldak, schilddak, mansardedak of tentdak) is altijd een omgevingsvergunning nodig.

Tip

Wil je zeker weten of de constructie van het dak zwaar genoeg voor een groen dak? Vraag een specialist om dit te beoordelen. Ook als je zelf het groene dak wilt maken.

Aanvragen

Subsidieregeling

Bekijk hier de Regeling subsidie groene daken gemeente Land van Cuijk 2024 (Deze link gaat naar een andere website).

Meer informatie

Heb je vragen over een groen dak? Neem dan contact op met Anke van der Hulst via anke.vanderhulst@landvancuijk.nl.

Subsidie waterschap Aa en Maas

Ook Waterschap Aa en Maas heeft een subsidie voor groene daken. Je kunt de subsidie aanvragen bij de gemeente én bij Waterschap Aa en Maas. Kijk voor meer informatie op Subsidie klimaatbestendige maatregelen - Waterschap Aa en Maas (Deze link gaat naar een andere website).