Afspraak maken (Deze link gaat naar een externe website)

Inzameling GFT tot nader bericht eenmaal per twee weken.

Geplaatst op donderdag 28 juli 2022

Met ingang van de maand augustus wordt het groente-, fruit- en tuinafval (GFT) in de gemeente Land van Cuijk tot nader bericht eenmaal per twee weken opgehaald. Tot nu toe werd dat in de zomermaanden iedere week gedaan. Maar onze afvalinzamelaar, Van Kaathoven, geeft aan dat zij, door de krapte op de arbeidsmarkt en personeel dat ziek is, niet anders kunnen.

Wat betekent dit?

• De groene container voor GFT wordt om de veertien dagen geleegd
  • Het inzamelen van Plastic, Blik en Drankkartons (PMD) blijft hetzelfde, 1 keer per 2 weken
  • Het inzamelen van restafval (blauwe tariefzak) blijft ook hetzelfde, 1 keer in de 4 weken
  • Heb je een afvalkalender gedownload van onze website dan is die niet meer geldig. Download hier de nieuwe afvalkalender

Blijf onze informatiekanalen (de gemeentepagina, onze website en social media) in de gaten houden voor wijzigingen bij de afvalinzameling

Veel gestelde vragen over wijziging afvalinzameling

Bekijk een lijst met veelgestelde vragen op de pagina Vraag en antwoord afvalinzameling.

Tip: Download DeAfvalApp.

​DeAfvalApp geeft informatie over de inzameldagen, de verschillende afvalsoorten, de adressen van milieustraten en telefoonnummers. DeAfvalApp is gratis. Download hem via de AppStore of Google Play Store onder DeAfvalApp.

Als je jouw postcode en huisnummer invoert, krijg je de afvalkalender van jouw buurt of wijk te zien. Je kunt ook de inzameldagen koppelen aan je agenda op je smartphone of tablet en ervoor kiezen de avond of ochtend ervoor een herinnering (notificatie) te krijgen. Met push-berichten kunnen we je via de app ook snel bereiken bij bijzonderheden over de afvalinzameling.

DeAfvalApp kun je ook bekijken via www.deafvalapp.nl (Deze link gaat naar een externe website).

Logo van de afval app uit de appstore