Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Honden

Heb jij een hond? Hier vind je wat wel en niet mag in onze gemeente.

De belangrijkste regels op een rij:

Wil je meer weten over de regels rond honden in onze gemeente? Kijk dan in de Algemene Plaatselijke Verordening, artikel 2:57 en verder. (Deze link gaat naar een andere website)

Uitlaatplaatsen

Het gemeentebestuur denkt na over één nieuw hondenbeleid voor de hele gemeente. Bijvoorbeeld over de uitlaatplaatsen. Uitbreiden? Weghalen? Dit wordt nog besproken met wijk- en dorpsraden. Voorlopig kun je met je hond nog naar de uitlaatplaatsen die je gewend bent.

Uitrenplaatsen

Op uitrenplaatsen mag je hond lekker los rennen. Je hond hoeft hier dus niet aan de riem. Net als bij de uitlaatplaatsen bekijken we nog waar uitrenplaatsen kunnen blijven. Of misschien komen er nog nieuwe bij. Als dat bekend is, komt hier een kaartje van op deze pagina. Op een uitrenplaats mag je hond niet poepen. Als dat toch gebeurt, moet je het opruimen.

Hondenpoep

Als je hond poept, moet je dat opruimen. Hondenpoep is vies en er zitten ziekteverwekkers in. Ook als het al ingedroogd is. Hondenpoep op straat zorgt dus voor gezondheidsrisico’s. Zorg dus dat je altijd een zakje of een ander opruimmiddel bij je hebt als je je hond uitlaat. Het zakje met poep kun je dichtgeknoopt in een openbare prullenbak of thuis in de vuilniszak (restafval) doen. De poep mag niet bij het GFT-afval. Op de speciale uitlaatplaatsen hoef je de poep niet op te ruimen.

Geen hondenbelasting

Onze gemeente heeft geen hondenbelasting.

Gevaarlijke honden en hulphonden

Gevaarlijke of agressieve honden moeten altijd aangelijnd zijn. Soms kan de burgemeester je gebieden om je hond te muilkorven.
Voor hulphonden gelden ook andere regels. Zo hoeft iemand die gehandicapt is de poep van een hulphond niet op te ruimen.

Wil je meer weten over de regels voor gevaarlijke honden of hulphonden? Kijk dan in de Algemene Plaatselijke Verordening, artikel 2:59 en verder (Deze link gaat naar een andere website).