Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Gehandicaptenparkeerkaart

Heb je een langdurige lichamelijke beperking waardoor je met de gebruikelijke hulpmiddelen niet meer dan 100 meter kunt overbruggen? Of ben je voor vervoer van deur tot deur continu afhankelijk van de hulp van een bestuurder? In beide gevallen kun je in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart. Ben je (aantoonbaar) permanent rolstoel gebonden, dan kom je zonder geneeskundig onderzoek in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart. 

Met een gehandicaptenparkeerkaart kun je parkeren op gereserveerde parkeerplaatsen met een rolstoelsymbool, in Nederland en de meeste Europese landen. Je moet je wel houden aan de lokale parkeerregels.

Een gehandicaptenparkeerkaart is persoonsgebonden.

Kosten

Soorten parkeerkaarten

Er zijn verschillende soorten parkeerkaarten:

Aanvragen

Voor de aanvraag heb je je DigiD inlog gegevens nodig.

Direct regelen met DigiD

Lukt het niet via het online formulier, neem dan telefonisch contact op met onze frontoffice sociaal domein via 0485-854444 of via de e-mail wmo-consulenten@landvancuijk.nl.

Keuring

Nadat we een aanvraag hebben ontvangen, bellen we je op. Als het nodig is sturen we de aanvraag door naar een onafhankelijke keuringsinstantie. Zij zullen de lichamelijke beperking onderzoeken en bepalen of je wel of niet in aanmerking komt voor een gehandicaptenparkeerkaart.