Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Energietoeslag

Huishoudens met een laag inkomen (tot 120% van de bijstandsnorm) kunnen energietoeslag ontvangen. De energietoeslag voor 2022 is niet meer aan te vragen. Als er meer bekend is over de energietoeslag in 2023, lees je dat hier. Op www.landvancuijk.nl/geldzorgen staat een overzicht van de verschillende regelingen.

Maak jij je zorgen over je financiële situatie of heb je vragen? Twijfel je of je recht hebt op een van de regelingen? Je kunt altijd bellen met de frontoffice van het Sociaal Domein via 0485-854444 of mailen naar inkomensondersteuning@landvancuijk.nl. Wij kijken dan met je mee hoe we je verder kunnen helpen.

Energietoeslag 2022

De energietoeslag over 2022 kun je niet meer aanvragen.

Extra betaling over 2022

Heb je over 2022 energietoeslag ontvangen omdat jouw inkomen onder 120% van de bijstandsnorm viel? Dan maken wij in 2023 automatisch €500 naar je over. Je hoeft hiervoor niets te doen. Iedereen die recht had op de energietoeslag in 2022, ontvangt deze €500. De betaling gebeurt in maart.

Energietoeslag 2023

De overheid heeft bekendgemaakt dat er ook in 2023 een energietoeslag komt voor huishoudens met een laag inkomen (lager dan 120% van de bijstandsnorm). Deze kun je nog niet aanvragen. De overheid verwacht de regeling halverwege 2023 in te voeren.

Noodfonds energiearmoede Land van Cuijk (inkomens tussen 120% en 130% bijstandsnorm)

Doordat de energiekosten blijven stijgen, zijn we met een noodfonds gestart. Ook inwoners met een inkomen tussen de 120% en 130% van de bijstandsnorm hebben in onze gemeente recht op een energietoeslag voor het jaar 2022. De energietoeslag over 2022 uit dit noodfonds kun je nog tot 1 april 2023 aanvragen. Deze toeslag is €800.

Nodig

Voorwaarden en uitzonderingen

Je hebt recht op de eenmalige energietoeslag als:

Je hebt geen recht op de eenmalige energietoeslag als:

Inkomen berekenen

Wil je weten of je recht hebt op de eenmalige energietoeslag? Bereken dan met de informatie hieronder jouw inkomen.

Meetellen bij je inkomen

Niet meetellen

Laag inkomen

In onze gemeente heb je recht op de eenmalige energietoeslag van €1300 als jouw inkomen maximaal 120% van de bijstandsnorm is. Heb je een inkomen tussen 120% en 130%, dan heb je recht op een energietoeslag van €800.

Onderstaande bedragen gelden voor het jaar 2022. De bijstandsnorm voor 2023 vind je op de pagina bijzondere bijstand.

Alleenstaande of alleenstaande ouder vanaf 21 jaar tot aan de AOW-leeftijd

Alleenstaande of alleenstaande ouder vanaf de AOW-leeftijd

Getrouwd of samenwonend vanaf 21 jaar tot aan de AOW-leeftijd

Getrouwd of samenwonend vanaf de AOW-leeftijd

Alle genoemde bedragen zijn netto, en inclusief vakantietoeslag.

Aanvragen

Online aanvragen

Je kunt alleen energietoeslag over 2022 aanvragen uit het Noodfonds energiearmoede voor huishoudens met een inkomen tussen 120% en 130%. Dit kan nog tot 1 april 2023. De reguliere energietoeslag over 2022 kun je niet meer aanvragen.

Wat moet je toevoegen aan je aanvraag?

Papieren aanvraagformulier

Je kunt ook een papieren aanvraagformulier afhalen bij de receptie van het gemeentehuis in Cuijk. Hiervoor hoef je geen afspraak te maken. Dat formulier kun je dan inclusief de aanvullende bewijsstukken mailen naar gemeente@landvancuijk.nl. Je kunt het ingevulde formulier ook afgeven bij de receptie van het gemeentehuis in Cuijk. Ook zonder afspraak.

Let op: vergeet niet te ondertekenen bij een aanvraag met een papieren formulier. Zonder handtekening en de benodigde bewijsstukken kunnen wij de aanvraag voor de eenmalige energietoeslag niet toekennen.