Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Energietoeslag

De energietoeslag is een uitkering om huishoudens met een laag inkomen voor een deel te compenseren voor de hoge energieprijzen. Huishoudens in onze gemeente met een laag inkomen krijgen in 2023 opnieuw een energietoeslag van €800. 

Voor wie is de energietoeslag?

De energietoeslag 2023 is alleen voor huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Je eigen vermogen telt niet mee voor jouw recht op energietoeslag. Inwoners met een inkomen tussen 120% en 130% van de bijstandsnorm hebben voor 2023 geen recht op energietoeslag. Door het instellen van een energieplafond en doordat de prijzen voor energie gedaald zijn, worden huishoudens niet zo zwaar getroffen als in 2022.

Wanneer wordt de energietoeslag betaald?

Als je recht hebt op energietoeslag, ontvang je deze in november of december automatisch op je rekening.

Wordt de toeslag automatisch uitbetaald?

Wij beoordelen alle huishoudens met een uitkering, minimaregeling of die in 2022 een energietoeslag hebben ontvangen. Je ontvangt een brief waarin staat dat getoetst wordt of je recht hebt op de energietoeslag. Als je aan de voorwaarden voldoet, ontvang je de energietoeslag automatisch. Je hoeft dan niks te doen.

Heb je de toeslag eind december niet automatisch ontvangen en ook geen brief, en denk je dat je wel recht hebt op energietoeslag, vul dan het aanvraagformulier energietoeslag in. Het aanvraagformulier staat vanaf 8 januari op deze website. Je kunt de energietoeslag 2023 op zijn laatst op 31 maart 2024 aanvragen.

Geen brief ontvangen?

Heb je geen brief ontvangen en val je toch in de doelgroep, neem dan contact met ons op. Bel naar Frontoffice Sociaal Domein via 0485-854444. Of stuur een e-mail met je naam, telefoonnummer en vraag naar inkomensondersteuning@landvancuijk.nl.

Vragen

Neem voor vragen contact op met de Frontoffice Sociaal Domein via 0485-854444. Of stuur een e-mail met je naam, telefoonnummer en vraag naar inkomensondersteuning@landvancuijk.nl.

Energiebespaarcoach

Wil je bekijken hoe je op je energiekosten kunt besparen? Maak dan gebruik van het gratis advies van een energiebespaarcoach (Deze link gaat naar een andere website).