Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Energietoeslag

Gezinnen met een laag inkomen kunnen een energietoeslag krijgen van de overheid. Het gaat om een bedrag van €800.

Heb je energietoeslag aangevraagd en is jouw aanvraag afgekeurd? Er zijn nieuwe regels voor het berekenen van een laag inkomen. Denk je met de nieuwe regels toch recht te hebben op toeslag, vul dan opnieuw een aanvraag in.

Heb je al een aanvraag gedaan maar nog geen besluit ontvangen? Je hoeft dan geen nieuwe aanvraag te doen. We beoordelen de aanvraag met de nieuwe regels.

Heb je vragen? Bel dan met de frontoffice van het Sociaal Domein op 0485-854444. Of mail naar inkomensondersteuning@landvancuijk.nl.

Let op

De energietoeslag van €1300 is vanaf nu niet meer aan te vragen. Het gaat hier om de energietoeslag over 2022. De eenmalige bijdrage van € 800 voor inwoners met een inkomen tussen de 120% en 130% van de bijstandsnorm is nog tot 1 april aan te vragen. Als er meer bekend is over de energietoeslag 2023, leest je dat hier. Twijfel je of je in aanmerking komt voor de eenmalige bijdrage? Of heb je door de hoge (energie)kosten geldzorgen? Neem dan altijd contact op met de Frontoffice Sociaal Domein via 0485-854444 of inkomensondersteuning@landvancuijk.nl. Wij kijken met u mee hoe we u kunnen helpen.

Nodig

Studenten

Studenten konden tot nu toe geen energietoeslag aanvragen. Hierbij werden alle studenten als gelijken gezien, terwijl er veel verschillen kunnen zijn. Studenten die te maken krijgen met hogere kosten voor energie, kunnen nu ook energietoeslag aanvragen. Hierbij geldt dat de energietoeslag maximaal 1 keer per huishouden wordt verstrekt. Studenten kunnen de eenmalige energietoeslag aanvragen via het digitale formulier.

Voorwaarden en uitzonderingen

Je hebt recht op de eenmalige energietoeslag als:

Je hebt geen recht op de eenmalige energietoeslag als:

Inkomen berekenen

Wil je weten of je recht hebt op de eenmalige energietoeslag? Bereken dan met de informatie hieronder jouw inkomen.

Meetellen bij je inkomen

Niet meetellen

Laag inkomen

In onze gemeente heb je recht op de eenmalige energietoeslag van €1300 als jouw inkomen maximaal 120% van de bijstandsnorm is. Heb je een inkomen tussen 120% en 130%, dan heb je recht op een energietoeslag van €800.

Onderstaande bedragen gelden voor het jaar 2022. De bijstandsnorm voor 2023 vind je op de pagina bijzondere bijstand.

Alleenstaande of alleenstaande ouder vanaf 21 jaar tot aan de AOW-leeftijd

Alleenstaande of alleenstaande ouder vanaf de AOW-leeftijd

Getrouwd of samenwonend vanaf 21 jaar tot aan de AOW-leeftijd

Getrouwd of samenwonend vanaf de AOW-leeftijd

Alle genoemde bedragen zijn netto, en inclusief vakantietoeslag.

Aanvragen

Wat moet je toevoegen aan je aanvraag?

Papieren aanvraagformulier

Je kunt ook een papieren aanvraagformulier afhalen bij de receptie van het gemeentehuis in Cuijk. Hiervoor hoef je geen afspraak te maken. Dat formulier kun je dan inclusief de aanvullende bewijsstukken mailen naar gemeente@landvancuijk.nl. Je kunt het ingevulde formulier ook afgeven bij de receptie van het gemeentehuis in Cuijk. Ook zonder afspraak.

Let op: vergeet niet te ondertekenen bij een aanvraag met een papieren formulier. Zonder handtekening en de benodigde bewijsstukken kunnen wij de aanvraag voor de eenmalige energietoeslag niet toekennen.

Energietoeslag in 2023

Ook voor 2023 werken we aan een energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen. Zodra hierover meer bekend is, communiceren wij hierover.

Maak jij je zorgen over je financiële situatie of heb je vragen? Bel dan met de frontoffice van het Sociaal Domein op 0485-854444. Of mail naar inkomensondersteuning@landvancuijk.nl.