Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een externe website)

Cultuurvisie Land van Cuijk

Als grootste gemeente van Brabant met een uitgebreid aanbod van kunst en cultuur, is het belangrijk om een cultuurbeleid te maken dat past bij de kansen en trends, maar vooral ook bij de behoeften van onze inwoners. Op die manier kunnen kunst en cultuur een optimale bijdrage leveren aan maatschappelijke doelen, welzijn en welbevinden in het Land van Cuijk.

Wethouder Joost Hendriks: “We vormen met elkaar ambities, wensen en doelstellingen voor de toekomst van kunst en cultuur in onze gemeente. Daarom hopen we dat zoveel mogelijk mensen hierover meepraten.”

Vragenlijst

Voor het maken van een nieuwe cultuurvisie voor het Land van Cuijk vragen wij inwoners om hun mening te geven over het aanbod van kunst en cultuur. Ook vragen wij waar zij voor de toekomst behoefte aan hebben op het gebied van kunst en cultuur. Dit doen we met een digitale vragenlijst die ingevuld kan worden tot en met 12 september.

Of het nu gaat om theater, muziek, beeldende kunst of bijvoorbeeld literatuur of culturele festivals: voor iedereen zal de behoefte anders zijn. Mis je bepaalde culturele activiteiten binnen het Land van Cuijk of misschien juist binnen jouw directe omgeving? Waarom zou je er wel of niet voor kiezen om aan een culturele activiteit mee te doen? De digitale vragenlijst is een kans om hierover mee te praten.

Vragenlijst invullen (Deze link gaat naar een externe website)

Gesprekken met aanbieders van kunst en cultuur

Als aanvulling op de vragenlijst organiseren we eind september gesprekken met de commerciële en gesubsidieerde aanbieders van kunst en cultuur in het Land van Cuijk. Dit zijn organisaties, stichtingen, verenigingen en ZZP’ers die werkzaam zijn in de kunst en cultuur of die kunst en cultuur aanbieden voor inwoners en bezoekers.

De onderwerpen waarvoor kan worden ingeschreven zijn:

Per organisatie kan ingeschreven worden op twee thema’s. Aanmelden voor deze gesprekken kan tot 14 september 2022.

Geen uitnodiging ontvangen

Het is niet mogelijk om met alle aanbieders van kunst en cultuur contact op te nemen. Daarom vragen wij aanbieders die geen uitnodiging hebben ontvangen en wel willen meepraten, zich rechtstreeks aan te melden. Dit kan via gemeente@landvancuijk.nl, onder vermelding van Cultuurvisie Land van Cuijk. Aanmelden kan tot 14 september 2022.

De thema gesprekken zijn tussen 19 en 30 september (week 38 en 39).

Resultaten

Met de resultaten uit de vragenlijst en de gesprekken wordt bepaald welke rol wij als gemeente kunnen vervullen voor kunst en cultuur in het Land van Cuijk.

Contact

Voor meer informatie kunt je contact opnemen met de gemeente via gemeente@landvancuijk.nl, onder vermelding van Cultuurvisie Land van Cuijk.