Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Wateroverlast

Hier vind je meer informatie over wat je kunt doen bij wateroverlast door hoog grondwater.

Zelf regelen

Bij problemen met de riolering in huis is het niet altijd duidelijk of het gaat om een verstopping, of een ander probleem. In dat geval kun je het gemeentelijk calamiteitennummer bellen (0485-854100). Je mag dit nummer ook bellen als er een gevaarlijke situatie ontstaat. Bijvoorbeeld als wegen of fietspaden onder water staan.

Lees wat je kunt en moet doen bij storm- en wateroverlast (Deze link gaat naar een andere website) op de website van Brandweer Nederland.

Je kunt de waterstanden zelf bijhouden via:https://waterinfo.rws.nl/#/publiek/waterhoogte (Deze link gaat naar een andere website).

Bij gemeente melden

Je hoeft niet te bellen bij rode lampjes die branden bij drukrioolputten in het buitengebied.Wij kunnen bij wateroverlast helaas niks doen met deze meldingen.

Overzicht

Op onderstaande afbeelding zie je alle opties nog even overzichtelijk op een rij:

Afbeelding met tekst en plaatjes wat te doen bij wateroverlast

Schade door water

Heb je schade door hoog grondwater? Meld dit dan altijd eerst bij je opstal- of inboedelverzekeraar. Vind je dat de schade komt door nalatigheid van de gemeente? Dan kun je ons aansprakelijk stellen. Hierbij moet je duidelijk aangeven waarom je vindt dat we nalatig zijn geweest en hier ook bewijs voor meesturen. Stuur ook een toe- of afwijzing van je eigen verzekeraar mee als je die hebt.