Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Aansprakelijk stellen van de gemeente

Heb je schade door bijvoorbeeld slecht onderhoud aan de openbare weg of het openbaar groen? Of door handelingen van medewerkers van de gemeente? Je kunt de gemeente hiervoor aansprakelijk stellen. Dat kan alleen als de gemeente iets niet heeft gedaan wat zij wel hadden moeten doen. Als dat het geval is, kan schade mogelijk worden vergoed.

Voorwaarden

Voor het aansprakelijk stellen van de gemeente gelden de volgende voorwaarden:

Wat moet je doen?

Zet in de brief of mail minimaal het volgende

Houd er rekening mee dat de verzekeraar van de gemeente de schade zal willen bekijken en taxeren. Dat kan een reden zijn om de schade telefonisch te melden. Als de verzekeraar de schade niet meer kan taxeren, kan dat gevolgen hebben voor de schadevergoeding.

Wat doet de gemeente?

Telefonisch melden van schade

Soms kan het schriftelijk aansprakelijk stellen voor schade te lang duren. Bijvoorbeeld als het nodig is dat de schade zo snel mogelijk gerepareerd wordt. Meld in dit geval de schade alvast telefonisch bij ons via 0485-854000.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met ons klantcontactcentrum via 0485-854000. Zij kunnen je doorverbinden met de medewerker die zich bezighoudt met verzekeringen en schadeclaims. Voor spoedzaken buiten werktijd of in het weekend kunt je ons calamiteitennummer 0485-854100 bellen.