Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Toeristenbelasting

Voor het overnachten tegen betaling moet je toeristenbelasting betalen. De aanslag toeristenbelasting gaat naar de aanbieder van overnachtingen. De aanbieder mag deze kosten door de gasten laten betalen. Deze belasting geldt voor de hele nieuwe gemeente, behalve voor het gebied in de oude gemeente Grave.

Kosten

Voordat er een nieuwe verordening is vastgesteld zijn de kosten nog afhankelijk van de oude gemeente van de aanbieder van overnachtingen.

Kostenoverzicht per voormalige gemeente
Oude gemeente Belastingjaar 2022
Boxmeer
  • € 1,19 per persoon, per overnachting
  • Voor groepen met meer dan 15 personen tot en met 16 jaar € 0,25 per persoon, per overnachting
Cuijk

4% van de kosten van de overnachting

Mill en Sint Hubert

3,5% van de kosten van de overnachting

Sint Anthonis
  • € 1,18 per overnachting
  • óf 8,3% van de kosten van de overnachting

Wijzigingen

De 4 verordeningen voor de oude gemeenten Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis zijn maximaal nog twee jaar geldig. De tarieven voor 2022 zijn hetzelfde als in 2021.

Uiterlijk 31 december 2023 moet de nieuwe gemeenteraad een nieuwe verordening toeristenbelasting hebben vastgesteld. Dat kan en mag ook eerder. De gemeenteraad besluit dan hoe de tarieven worden berekend. Dat kan een bedrag per overnachting zijn, een percentage van de kosten voor een overnachting of een combinatie van hiervan. Dat is nu nog niet bekend.

Aangifte en aanslagen

Je bent verplicht om zelf aangifte te doen. De aanbieders van overnachtingen die al bekend zijn bij de gemeente krijgen in de loop van dit jaar de aangifte over het belastingjaar 2021 toegestuurd. Na het insturen en de controle worden hierna nog in 2022 de definitieve aanslagen over 2021 opgelegd. In een aantal gevallen krijg je ook al de voorlopige aanslagen over het belastingjaar 2022.