Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Starterslening

Afbeelding met een spaarvarken en de test Starterslening. Hulp met het kopen van je eerste huis.

De Starterslening is een extra lening met goede voorwaarden voor als je een eerste eigen huis wil kopen. Kun je net niet genoeg geld lenen bij een hypotheekverstrekker? Met de starterslening kun je mogelijk tóch je eerste woning kopen.

De starterslening is door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) (Deze link gaat naar een andere website) ontwikkeld. De SVn voert de regels uit.

Logo Stimuleringsfonds Volkshuisvesting

Waarom een starterslening

Het idee van de Starterslening is dat de jonge woningkopers op dit moment misschien nog niet genoeg verdienen, maar dat dat over een paar jaar wel zo zal zijn. De starterslening hoef je daarom in de eerste drie jaar niet af te lossen. Ook hoef je de eerste drie jaar geen rente te betalen. De starterslening is fiscaal aftrekbaar en er wordt bijvoorbeeld ook niet gekeken naar jouw studieschuld.

Voorwaarden

Aanvragen

Het budget dat beschikbaar is voor de starterslening is op dit moment op.

Burgemeester en wethouders doen een voorstel aan de gemeenteraad om opnieuw geld beschikbaar te stellen. We verwachten dat de gemeenteraad daar op 19 september 2024 een besluit over neemt. Tot die tijd kunnen we geen nieuwe aanvragen in behandeling nemen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de starterslening (Deze link gaat naar een andere website) op de website van SVn. Je kunt ook altijd persoonlijk contact met ons opnemen via volkshuisvesting@landvancuijk.nl. Of bel naar 0485-854000 en vraag naar de heer M. Roefs.