Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Slopen

Bij het slopen van een gebouw komt afval vrij. Als er bij de sloop meer dan 10m3 afval vrij komt of als er asbest verwijderd wordt moet er een sloopmelding worden gedaan bij de gemeente. In sommige gevallen is er ook een omgevingsvergunning nodig. Een sloopmelding moet je minimaal vier weken voor aanvang van de werkzaamheden doen. 

Sloopmelding 

Een sloopmelding moet minimaal vier weken voor aanvang van de werkzaamheden worden gedaan. Dit kan via Omgevingsloket online (Deze link gaat naar een andere website). Heb je ook een omgevingsvergunning nodig? Dan kun je die tegelijk met de sloopmelding aanvragen via Omgevingsloket online. (Deze link gaat naar een andere website)

Regels sloopmelding

Als het gaat om een gebouw dat gebouwd is vóór 1994 moet er altijd een asbestinventarisatierapport bij de aanvraag worden meegestuurd.

Bekijk de exacte regels voor een sloopmelding in de Procedure sloopwerkzaamheden (Deze link gaat naar een andere website).(artikel 1.26 Bouwbesluit 2012).

Start en einde werkzaamheden

Voordat je met de sloopwerkzaamheden begint, geeft je dit door aan de gemeente via gemeente@landvancuijk.nl. Doe dit minimaal twee werkdagen voor aanvang. Als je klaar bent met de werkzaamheden laat je dit ook weten aan de gemeente. Doe dit uiterlijk op de eerste werkdag nadat je klaar bent met de werkzaamheden.

Sloopvergunning

In sommige gevallen heb je ook een omgevingsvergunning nodig. Dit is het geval bij: