Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Parkeren in de blauwe zone

Om lang parkeren te voorkomen hebben een aantal parkeerplaatsen in het centrum van de grotere kernen een blauwe streep. Dit is een parkeerschijfzone, ook wel blauwe zone genoemd. Binnen een parkeerschijfzone is het gebruik van een parkeerschijf verplicht en geldt een maximale parkeertijd. Op de verkeersborden bij de zones staan de tijden wanneer je de parkeerschijf moet gebruiken en de maximale parkeertijd aangegeven.

Woon je in een parkeerschijfzone, dan kun je soms een ontheffing aanvragen waarmee je langer dan de toegestane tijd binnen de zone mag parkeren.

Ontheffing aanvragen

Vul het aanvraagformulier parkeerontheffing blauwe zone (PDF, 109.8 kB) in en mail dit samen met een kopie van de voor- en achterkant van je rijbewijs en een kopie van de voor- en achterkant van het kentekenbewijs naar gemeente@landvancuijk.nl. Als de aanvraag is goedgekeurd ontvang je de ontheffing per post. Mocht je de ontheffing aanvragen voor een leaseauto, stuur dan ook stukken mee waaruit blijkt dat jij die auto mag gebruiken.

Je kunt de aanvraag ook per post versturen naar team Ondersteuning Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving. Correspondentieadres: postbus 7, 5360 AA Grave.