Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Nederlander worden / Naturalisatie

Wil je Nederlander worden? En sta je bij de gemeente Land van Cuijk ingeschreven? Dan kun je de Nederlandse nationaliteit aanvragen.

Kosten

Kijk voor de kosten voor een aanvraag van de Nederlandse nationaliteit (Deze link gaat naar een andere website) op de website van de IND.

Twee mogelijkheden

Wil je weten of dit voor jou mogelijk is? Kijk dan op de website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) (Deze link gaat naar een andere website).

Hoe werkt het

Let op

Is de laatste datum waarop de IND over jouw aanvraag mag beslissen nog niet geweest? Dan is de IND nog bezig met jouw aanvraag. Wij hebben dan niet meer informatie voor je.

Bij positief advies

Heeft de IND beslist dat je Nederlander mag worden, dan sturen wij je een uitnodiging voor de naturalisatieceremonie. Je moet naar de ceremonie komen. Na de ceremonie ben je officieel Nederlander. Vanaf één week na de ceremonie kun je een Nederlands paspoort aanvragen.

Meenemen

Ben je getrouwd, geregistreerd partner of woon je samen met een Nederlandse partner dan moet je dit bewijzen met één van de volgende documenten:

Nederlandse nationaliteit weer kwijtraken

Heb je onjuiste informatie gegeven of belangrijke informatie niet gegeven? Dan kun je de Nederlandse nationaliteit weer kwijtraken.