Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken

Leergeld Land van Cuijk

Leergeld heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiƫle middelen. Leergeld biedt de mogelijkheid aan deze kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om mee te kunnen doe aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hierdoor kunnen ook deze kinderen hun sociale vaardigheden en kennis verder ontwikkelen en later als volwassenen meer volwaardig meedoen in de samenleving. Door deze kinderen niet buiten te sluiten, wordt bovendien voorkomen dat de maatschappij er later duur "leergeld" voor gaat betalen.

Voor wie is het bedoeld

Om voor ondersteuning door Leergeld Land van Cuijk in aanmerking te kunnen komen gelden enkele basisregels:

Bij Stichting Leergeld kun je terecht voor kosten die te maken hebben met sport, cultuur, en onderwijs. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan contributie, sportschoenen, een excursie of een ouderbijdrage.

Hoe werkt het

Leergeld komt bij jou thuis. Je hoeft dus niet naar een loket. Thuis bekijkt een vrijwilliger van Leergeld jouw situatie. Wat zijn de dingen waar jouw kind nu niet aan mee kan doen?

Leergeld werkt samen met verenigingen, scholen en bedrijven. Zo kan Leergeld ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld maar de helft van de normale contributie betaalt. Of dat je heel goedkoop een fiets kunt aanschaffen voor jouw kind.

Voor schoolreisjes kan Leergeld samen met jou kijken of er speciale afspraken met de school gemaakt kunnen worden. Kan dit niet dan springt Leergeld bij.

Aanvragen

Alle aanvragen lopen via Stichting Leergeld Land van Cuijk. Ga voor een aanvraag naar www.leergeld.nl.