Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Kindpakket

Met het kindpakket van Stichting Leergeld Land van Cuijk (Deze link gaat naar een andere website) willen we zorgen voor gelijke kansen voor alle kinderen in onze gemeente. Het kindpakket geeft kinderen uit gezinnen met weinig geld de mogelijkheid om mee te doen met activiteiten op school, met sport en cultuur, met zwemles en met activiteiten buiten school.

Voor wie is het bedoeld

Het kindpakket is voor gezinnen of huishoudens in onze gemeente met een laag inkomen. Bijvoorbeeld door een uitkering, weinig salaris, weinig te besteden door schulden, of een andere reden waardoor er weinig geld is. Het gaat om gezinnen met kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, waarvan de ouders of verzorgers een inkomen hebben tot 130 procent van de bijstandsnorm en geen of weinig eigen vermogen.

Hoe werkt het

Als je een aanvraag voor het kindpakket hebt gedaan, komt een vrijwilliger van stichting Leergeld bij jou thuis de aanvraag bespreken. De vrijwilliger bespreekt bij dit bezoek de situatie en kijkt wat er voor jouw kind nodig is. Daarna krijg je van stichting Leergeld bericht met de beslissing over je aanvraag. Deze beslissingen zijn maximaal 1 jaar geldig.

Stichting leergeld werkt samen met ruim 200 organisaties in onze gemeente, zoals verenigingen, scholen en bedrijven. Met deze organisaties maakt Stichting Leergeld afspraken om jou en je kind te helpen. Zo kan Stichting Leergeld er bijvoorbeeld voor zorgen dat je maar de helft van de normale contributie betaalt of dat je tegen een lagere prijs een fiets kunt kopen voor je kind. Voor schoolreisjes probeert Leergeld speciale afspraken te maken met de school. Kan dit niet dan betaalt Leergeld een gedeelte van de bijdrage voor jouw kind

Stichting Leergeld betaalt altijd rechtstreeks aan een club of winkelier. Zo weten we altijd dat het kind de ondersteuning krijgt.

Aanvragen

Ouders kunnen het kindpakket aanvragen bij Stichting Leergeld Land van Cuijk (Deze link gaat naar een andere website)

Babystartpakket via stichting babyspullen

Het kindpakket via Stichting Leergeld is bedoeld voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Voor ondersteuning van kinderen van 0 tot 4 jaar zijn wij aangesloten bij Stichting Babyspullen. Zij leveren, op aanvraag van bijvoorbeeld een verloskundige of kraamzorg, babystartpakketten. Deze zijn niet rechtstreeks aan te vragen door ouders.

Heb je vragen?

Bel dan met de frontoffice van het Sociaal Domein op 0485-854444. Of mail naar inkomensondersteuning@landvancuijk.nl.