Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Kansspelautomaten

Als je een kansspelautomaat (waarmee geld te winnen is) in een horecagelegenheid wil plaatsen, heb je een aanwezigheidsvergunning nodig. Voor een behendigheidsautomaat (bijvoorbeeld een flipperkast of videospelletjes) en bepaalde kermisautomaten heb je géén aanwezigheidsvergunning nodig. Alleen horecabedrijven kunnen een aanwezigheidsvergunning krijgen.

De eigenaar (de automatenverhuurder) van een gokautomaat of kansspelautomaat moet hiervoor ook een exploitatievergunning hebben. Deze kan aangevraagd worden bij de Kansspelautoriteit (Deze link gaat naar een andere website)

Kosten

Neem voor de kosten contact met ons op via 0485-854000.

Voorwaarden

Een aanwezigheidsvergunning kan alleen worden verleend aan een hoogdrempelige horecaonderneming. Bij het verlenen van een aanwezigheidsvergunning wordt daarom eerst beoordeeld of jouw onderneming voldoet aan de criteria voor een hoogdrempelige inrichting. Hoogdrempelige horecaondernemingen zijn bijvoorbeeld cafés en restaurants.

Voor hoogdrempelige horeca geldt:

Een hoogdrempelige horecaonderneming mag maximaal 2 kansspelautomaten plaatsen.

Aanvragen

Voor het aanvragen van een vergunning, vul je de vergunningchecker in. Met deze checker kun je nagaan of je een vergunning moet aanvragen.

Let op

De vergunning wordt voor een periode van 12 maanden verleend aan de ondernemer. Als er een nieuwe ondernemer in het bedrijf komt, vervalt de vergunning.

Volg de ontwikkelingen in jouw buurt

Snel op de hoogte zijn van ontwikkelingen in jouw buurt? Bomen kappen? Huis verbouwen? Meld je dan aan voor de e-mailservice op www.overheid.nl (Deze link gaat naar een andere website).