in hetLand van Cuijk

Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken

Kansspelautomaten

Als je een kansspelautomaat (waarmee geld te winnen is) in een horecagelegenheid wil plaatsen, heb je een aanwezigheidsvergunning nodig. Voor een behendigheidsautomaat (bijvoorbeeld een flipperkast of videospelletjes) en bepaalde kermisautomaten heb je géén aanwezigheidsvergunning nodig. Alleen horecabedrijven kunnen een aanwezigheidsvergunning krijgen.

De eigenaar (de automatenverhuurder) van een gokautomaat of kansspelautomaat moet hiervoor ook een exploitatievergunning hebben. Deze kan aangevraagd worden bij de Kansspelautoriteit

De aanwezigheidsvergunning vraag je hieronder aan door op de "direct regelen knop" te klikken.

Kosten

Neem voor de kosten contact met ons op via 0485-854000.

Voorwaarden

Een horecabedrijf kan hoogdrempelig, laagdrempelig of een samengesteld horecabedrijf zijn. Een aanwezigheidsvergunning kan alleen worden verleend aan een hoogdrempelige horecaonderneming. Bij het verlenen van een aanwezigheidsvergunning wordt daarom eerst beoordeeld of jouw onderneming voldoet aan de criteria voor een hoogdrempelige inrichting. 

Hoogdrempelige horecaondernemingen

Hoogdrempelige horecaondernemingen zijn bijvoorbeeld cafés en restaurants. Voor hoogdrempelige horeca geldt:

Een hoogdrempelige horecaonderneming mag maximaal 2 kansspelautomaten plaatsen.

Laagdrempelige horecaondernemingen 

Laagdrempelige horecaondernemingen zijn bijvoorbeeld cafetaria’s, ijssalons of lunchrooms die niet voldoen aan de eisen voor hoogdrempelige horecaondernemingen. Laagdrempelige horecaondernemingen krijgen geen vergunning voor kansspelautomaten.

Samengestelde horecaondernemingen

Een samengestelde inrichting is een inrichting met een hoogdrempelig deel (denk aan een café of een restaurantgedeelte) en een laagdrempelig deel (denk aan een cafetariagedeelte). In samengestelde horecaondernemingen kunnen onder bepaalde voorwaarden ook kansspelautomaten geplaatst worden. De voorwaarden zijn:

Aanvragen

Vraag de aanwezigheidsvergunning online aan of neem contact op met het team vergunningverlening via 0485-854000. 

Let op

De vergunning wordt voor een periode van 12 maanden verleend aan de ondernemer. Als er een nieuwe ondernemer in het bedrijf komt, vervalt de vergunning.

Volg de ontwikkelingen in jouw buurt

Volg de ontwikkelingen in jouw buurt
Snel op de hoogte zijn van ontwikkelingen in jouw buurt? Bomen kappen? Huis verbouwen? Buurtfeest? Downloaden in de App Store, Windows Store of Google Play Store een van onderstaande apps.