Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Gehandicaptenparkeerplaats

Op een algemene gehandicaptenparkeerplaats mag iedereen met een gehandicaptenparkeerkaart parkeren. Je kunt ook een privé gehandicaptenparkeerplaats aanvragen. Daar mag alleen het voertuig (auto) parkeren met het kenteken wat is aangegeven. Als er ruimte voor is, kunnen we deze parkeerplaats vlakbij jouw woning maken.

Kosten

Het aanvragen van een gehandicaptenparkeerplaats is gratis. Je betaalt ook niets voor de aanleg ervan.

Voorwaarden

Aanvragen

Stuur een e-mail naar gemeente@landvancuijk.nl. Zet daarin:

Procedure

  1. We beoordelen jouw aanvraag. We kijken daarbij naar de verkeerssituatie rondom jouw huis, de verkeersveiligheid en naar hoeveel auto’s in jouw buurt moeten parkeren. Ook onderzoeken we hoe en waar een gehandicaptenparkeerplaats kan komen.
  2. Binnen 8 weken nemen we een besluit. Deze termijn kan langer worden, als je een gehandicaptenparkeerplaats in het centrum hebt aangevraagd. Of als we belangen van andere mensen moeten meewegen in de beslissing.
  3. Dit besluit komt in het elektronische gemeenteblad. Je kunt het ook bekijken op de gemeentepagina in de krant en bij de receptie in het gemeentehuis. Mensen die belang hebben bij dit besluit en bezwaar willen maken, moeten dat binnen 6 weken doen.
  4. Daarna gaan we zo snel mogelijk de de parkeerplaats aanleggen en het bord erbij plaatsen.

Aanpassen kenteken

Heb je een nieuw voertuig met een ander kenteken? Meld dit dan zo snel mogelijk via een mailtje naar: gemeente@landvancuijk.nl. Of stuur een brief naar: Gemeente Land van Cuijk, Afdeling Civiel en Verkeer, Postbus 7, 5360 AA Grave.

Meesturen met het verzoek:

We passen het kenteken op het bord van jouw gehandicaptenparkeerplaats dan aan.