Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Gehandicaptenparkeerplaats

Op een algemene gehandicaptenparkeerplaats mag iedereen met een gehandicaptenparkeerkaart parkeren. Je kunt ook een privé gehandicaptenparkeerplaats aanvragen. Op een privé gehandicaptenparkeerplaats mag alleen het voertuig parkeren met het kenteken wat is aangegeven.  Deze kan, als daar ruimte voor is, vlakbij jouw woning worden aangelegd.  

Kosten

Het aanvragen van een gehandicaptenparkeerplaats is gratis. Je betaalt ook niets voor de aanleg ervan.

Voorwaarden

Aanvragen

Stuur een e-mail naar gemeente@landvancuijk.nl met daarin de volgende gegevens.

Procedure

  1. De gemeente beoordeelt de verkeerssituatie in jouw directe woonomgeving. Ze kijkt onder andere naar de verkeersveiligheid en naar hoeveel auto’s in jouw buurt moeten parkeren. De afdeling Civiel en Verkeer onderzoekt ook hoe en waar een gehandicaptenparkeerplaats kan worden aangelegd.
  2. Binnen 8 weken na de aanvraag neemt de gemeente een besluit. Deze termijn kan langer worden als je een gehandicaptenparkeerplaats in het centrum hebt aangevraagd of als belangen van andere mensen moeten worden meegewogen in de beslissing.
  3. Vervolgens wordt het besluit in het elektronische gemeenteblad geplaatst. Belanghebbenden die hiertegen bezwaar willen maken, moeten dat binnen 6 weken doen.
  4. Daarna volgt de aanleg van de parkeerplaats (en het plaatsen van het bord) zo snel mogelijk. 

Wijziging kenteken

Heb je een nieuw voertuig met een ander kenteken, meldt dit dan zo snel mogelijk. Dit kan per e-mail naar gemeente@landvancuijk.nl. Of per post naar Afdeling Civiel en Verkeer, Postbus 7, 5360 AA Grave. 

Meesturen met het verzoek:

De afdeling Civiel en Verkeer zorgt er daarna voor dat het kenteken op het bord van jouw gehandicaptenparkeerplaats wordt aangepast.