Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Beheersing eikenprocessierups

Eind april, begin mei starten we met het bestrijden van de eikenprocessierups. De brandharen van de eikenprocessierups kunnen gezondheidsklachten geven. Vooral irritatie van huid, ogen en luchtwegen. Kijk op de website van de GGD voor meer informatie over de eikenprocessie (Deze link gaat naar een andere website).

We gaan al bestrijden voordat de rupsen volwassen worden. We gaan door met bestrijden als er toch rupsen volwassen worden. Als je een nest vindt kun je dit bij ons melden. Het hangt af van waar het nest zit, of we het laten verwijderen. Bij de melding geef je aan dat het om melding “eikenprocessierups” gaat.

Wat gaan we doen

We spuiten een veilig biologisch middel in de eikenbomen waardoor de jonge rupsjes doodgaan. We gaan door met bestrijden als er toch rupsen volwassen worden. De bomen die op plekken staan waar veel mensen komen, worden als eerste behandeld. In korte tijd moeten er veel bomen worden behandeld. Mogelijk gaan de werkzaamheden daarom 24 uur per dag en 7 dagen in de week door.

Biologisch middel

We gebruiken een biologisch middel dat veilig is voor de mensen en dieren. Het kan wel voor irritatie zorgen. We raden daarom aan om, daar waar gespoten wordt, niet in de nevel te gaan staan. Ook dieren kun je beter niet laten lopen onder de eikenbomen die bespoten worden.

Digitale kaart

Je kunt op de kaart kijken waar we spuiten (Deze link gaat naar een andere website).