Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Discriminatie

Discriminatie is het ongelijk behandelen en achterstellen van mensen door kenmerken die er niet toe doen in een situatie. Dan kun je denken aan afkomst, sekse, huidskleur, seksuele voorkeur, leeftijd, geloof, handicap of chronische ziekte.

In onze gemeente is geen plaats voor racisme en discriminatie. Iedereen moet zich veilig kunnen voelen, geaccepteerd en gerespecteerd worden.

Wij werken samen met de anti-discriminatievoorziening Vizier. Vizier maakt het mogelijk om over discriminatie te praten en vecht tegen discriminatie.

Meld jouw ervaring

Ben je inwoner van de gemeente Land van Cuijk en word je ongelijk behandeld? Of ken je iemand in je omgeving die ongelijk wordt behandeld? Meld dit dan bij vizieroost.nl (Deze link gaat naar een andere website). Ook als je twijfelt of iets discriminatie is, kan Vizier je verder helpen voor advies en hulp. Alle hulp van Vizier is gratis en melden kan ook anoniem.

Regionaal meldpunt

Vizier is een onafhankelijke stichting, die pesten en discriminatie aanpakt. Je kunt hier terecht voor gratis advies en hulp. Ook kun je discriminatie en pesten melden, op welke grond en in welke vorm dan ook. Vizier behandelt jouw melding heel zorgvuldig. Elke vorm van discriminatie, pesten of uitsluiten is belangrijk om te melden. Vizier werkt nauw samen met de politie, Openbaar Ministerie en maatschappelijke organisaties.

Contactgegevens Vizier