Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Besluitenlijst 27 juni 2023

Uitnodigingen 27 juni 2023

Samenvatting

  1. 10/07 maandag, Projectgroep Klimaatbestending Land van Cuijk: excursie langs projecten van 16.00-20.00 uur te Boxmeer
  2. 18/07 dinsdag, Gemeente Lingewaard: doorkomst 4Daagse van 09.30-15.00 uur te Bemmel
  3. 19/07 woensdag, Gemeente Wijchen: doorkomst 4Daagse van 08.00-11.30 uur te Wijchen
  4. 05/08 zaterdag, Stichting SamenTuin: opening socio-eco tuin van 15.00-16.00 uur te Boxmeer

Besluit:

  1. Wethouder Maas aanwezig.
  2. College verhinderd, wordt afgemeld.
  3. College verhinderd, wordt afgemeld.
  4. Wethouder Jilisen aanwezig.

Raadsinformatiebrief Gewijzigde Wet gemeenschappelijke regelingen

Samenvatting

De Wgr is gewijzigd. Een aantal gemeenschappelijke regelingen en de coördinatiegemeente Meierijstad hebben samen het voortouw genomen om een plan van aanpak te maken voor de invoering van de gewijzigde Wgr. De bijgevoegde raadsinformatiebrief wordt aan alle gemeenteraden in de regio aangeboden. Deze raadsinformatiebrief gaat dieper in op de verplichte en mogelijke wijzigingen door de nieuwe Wgr. Daarna wordt uitgelegd hoe we in de regio Noordoost Brabant om willen gaan met de mogelijke wijzigingen.

Besluit:

Vast te stellen de Raadsinformatiebrief inzake de Gewijzigde Wet gemeenschappelijke regelingen (Wgr).

Actieplan energiebesparing, lokale aanpak isolatie en subsidieaanvraag Nationaal Isolatieprogramma

Samenvatting

De gemeente Land van Cuijk wil haar inwoners helpen met energie besparen. In het “Actieplan energiebesparing” staan alle projecten beschreven die we gaan uitvoeren. In de “Lokale aanpak isolatie” staat beschreven hoe we 5.400 koopwoningen met een laag energielabel en lage WOZ willen gaan verduurzamen. De nadruk ligt op de jaren 2023 en 2024, waarbij het gaat om 1.512 woningen verspreid over de gemeente. Iedere inwoner uit de doelgroep krijgt een bijdrage voor spouwmuurisolatie en een energiescan. In 2025 en 2026 komen er weer nieuwe rondes voor de “Lokale aanpak isolatie”.

Besluit:

Vast te stellen:

Cliëntervaringsonderzoek (CEO) Wmo 2022

Samenvatting

Op grond van artikel 2.5.1 van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 2015 voeren gemeenten jaarlijks een cliëntervaringsonderzoek (hierna CEO genoemd) uit. Het onderzoek wordt uitgevoerd via een verplichte vragenlijst (met enkele zelf toe te voegen aanvullende vragen), waarbij cliënten bevraagd zijn over hun ervaringen met de toegang, de kwaliteit en het effect van de ondersteuning. Het onderzoek is uitgevoerd in het Land van Cuijk en er is een factsheet gemaakt op Land van Cuijk niveau. De resultaten van dit onderzoek dienen door ons aangeleverd te worden bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) via de website www.aanleveringwmo.nl. Ook dient de raad geïnformeerd te worden. Hiervoor is een raadsinformatiebrief opgesteld.

Besluit:

  1. Vast te stellen de resultaten van het cliëntervaringsonderzoek Wmo 2022 Land van Cuijk.
  2. Vast te stellen de raadsinformatiebrief cliëntervaringsonderzoek Wmo 2022.

Opstelling nadere regels bekostiging leerlingenvervoer gemeente Land van Cuijk

Samenvatting

Dit voorstel betreft de harmonisatie en actualisatie van de beleidsregels bekostiging leerlingenvervoer die gelden binnen de vijf voormalige gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis. De nadere regels sluiten aan bij de laatste inzichten en ontwikkelingen rond passend onderwijs en leerlingenvervoer. Zo ontstaat er een eenduidige lijn in het beleid en ook in de werkwijze rondom bekostiging van leerlingenvervoer. De nadere regels zijn opgebouwd aan de hand van de Verordening bekostiging leerlingenvervoer Land van Cuijk 2023. De Adviesraad Sociaal Domein heeft, zonder verdere opmerkingen, een positief advies uitgebracht op de concept versie van de nadere regels.

Besluit:

Vast te stellen de nadere regels bekostiging leerlingenvervoer gemeente Land van Cuijk 2023.

Jaarstukken 2022 Land van Cuijk

Samenvatting

Hierbij bieden bij u het raadsvoorstel jaarstukken 2022 Land van Cuijk met bijbehorende jaarstukken ter vaststelling aan.

Besluit:

  1. Vast te stellen het raadsvoorstel jaarstukken 2022 Land van Cuijk
  2. Wethouder financiën mandateren voor, indien nodig, vaststellen addendum bij jaarrekening

Meicirculaire 2023

Samenvatting

Jaarlijks verschijnen meestal drie circulaires. De meicirculaire geeft de vertaling van de Voorjaarsnota van de rijksoverheid, de septembercirculaire de vertaling van de Miljoenennota en de decembercirculaire is op basis van de Najaarsnota en rondt het uitkeringsjaar zoveel mogelijk af. In deze raadsinformatiebrief informeren wij u over de effecten van de meicirculaire 2023 en wordt een doorkijk gegeven op het effect voor de kadernota 2024.

Besluit:

  1. De raadsinformatiebrief meicirculaire 2023 vast te stellen
  2. De financiële vertaling te verwerken in de Planning & Control cyclus (P&C cyclus)

Raadsinformatiebrief beantwoording schriftelijke vraag dijkversterkingsproject Cuijk - Ravenstein

Samenvatting

Op 23 mei 2023 heeft de fractie LPF schriftelijke vragen gesteld over het project dijkverbetering Cuijk – Ravenstein. Het college dient de beantwoording vast te stellen.

Besluit:

Vast te stellen de raadsinformatiebrief in verband met de beantwoording van de vragen van de fractie LPG over het project Dijkverbetering Cuijk-Ravenstein (RIS 2023-V-40.

Afdoening motie ‘’aanvragen ruimtelijke ordening’’

Samenvatting

In de raadsvergadering van 10 november 2022 is een motie vastgesteld over ‘aanvragen ruimtelijke ordening’. Het verzoek was om de conceptaanvragen uiterlijk 1 januari 2023 weer ingevoerd te hebben. De mogelijkheid om conceptaanvragen te kunnen aanvragen is per 1 januari 2023 ingevoerd. Dat aanvragers deze mogelijkheid weer hebben, is op 30 maart 2023 in een raadsvergadering mondeling toegelicht door wethouder Janssen.

Besluit:

Vast te stellen de raadsinformatiebrief; motie aanvragen ruimtelijke ordening.

Ontwerpbestemmingsplan Sint Hubertusstraat ong. Vortum-Mullem

Samenvatting

In 2019 is door het college van B&W van gemeente Boxmeer medewerking verleend aan een initiatief om ten zuiden van Hubertusstraat 22 in Vortum-Mullem twee woningbouwkavels te realiseren, richting de hoek met de Sint Cornelisstraat. Het initiatief is in strijd met het vigerende bestemmingsplan en is daarom uitgewerkt in een nieuw ontwerpbestemmingsplan voor deze locatie. Hierbij worden de woningbouwkavels in de voorgevelrooilijn van naastgelegen woningen gerealiseerd en is er een landschappelijk inpassingsplan met waterinfiltratieplaats uitgewerkt, volgens de voorwaarden van het principebesluit. Dit ontwerpbestemmingsplan is gereed om in procedure te worden gebracht.

Besluit:

  1. Het ontwerpbestemmingsplan “Sint Hubertusstraat Ong. Vortum-Mullem” met identificatienummer NL.IMRO.1982.BP21VmuStHubertOng-ON01 in procedure te brengen;
  2. De anterieure overeenkomst vast te stellen en te ondertekenen;
  3. Geen m.e.r.-procedure te doorlopen.

Ontwerpbestemmingsplan 'Subsidieregeling sanering varkenshouderijen 2'

Samenvatting

Op de percelen Molenveldweg 3 in Overloon, Klein Vortum 6 in Klein Vortum, Hattertweg 8 in Vierlingsbeek, Kiekuutweg 1 in Vierlingsbeek en Kiekuutweg 5 in Vierlingsbeek gelegen varkenshouderijen doen mee aan de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen. Op alle vijf de locaties wordt het intensieve veehouderijbedrijf beëindigd en worden de locaties herbestemd. Voorliggend ontwerpbestemmingsplan voorziet in het herbestemmen van de betreffende percelen.

Besluit:

  1. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Subsidieregeling Sanering Varkenshouderijen 2’ met identificatienummer NL.IMRO.1982.BPBuSrV2-ON01 in procedure te brengen.
  2. Geen exploitatieplan vast te stellen omdat het kostenverhaal anderszins is verzekerd via anterieure overeenkomst;
  3. Geen vormvrij MER op te stellen.

Ontwerp wijzigingsplan Escharen, Graafschedijk 71-ongenummerd

Samenvatting

Dit wijzigingsplan omvat het splitsen van een karakteristieke boerderij op locatie Graafschedijk 71 te Escharen. Initiatiefnemers zijn voornemens de bestaande boerderij te splitsen in twee woningen. Om de beoogde ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk te maken, wordt gebruik gemaakt van de wijzigingsbevoegdheid die onder artikel 23.5.1 van het vigerende bestemmingsplan Buitengebied Grave is genoemd. Daarnaast wordt een besluit hogere waarde Wet geluidhinder genomen.

Besluit:

  1. Het ontwerp wijzigingsplan ‘Buitengebied Escharen, Graafschedijk 71-ongenummerd’ (NL.IMRO.1982.WPBuGraafschedijk71-ON01);
  2. Het ontwerpwijzigingsplan ‘Buitengebied Escharen, Graafschedijk 71-ongenummerd’ met identificatienummer NL.IMRO.1982.WPBuGraafschedijk71-ON01 in procedure te brengen;
  3. Het ontwerpbesluit Hogere waarde Wet geluidhinder in procedure te brengen.

Ontwerpbestemmingsplan "Boxmeer, Floralaan 107a"

Samenvatting

Dit ontwerpbestemmingsplan ziet op het herstel van een omissie in het geldende bestemmingsplan “Boxmeer-Noord” (vastgesteld 2009). Bij de actualisatie van het bestemmingsplan “De Hazelaar” (vastgesteld 1996) naar het nu geldende bestemmingsplan “Boxmeer-Noord”, is het bestaande bouwvlak op de locatie Floralaan, naast nummer 107 te Boxmeer per abuis niet meegenomen. Met het voorliggende ontwerpbestemmingsplan wordt deze omissie gerepareerd door een bouwvlak op voornoemde locatie te leggen. Hiermee wordt de realisatie van één vrijstaande woning weer mogelijk gemaakt.

Besluit:

  1. Het ontwerpbestemmingsplan “Boxmeer, Floralaan 107a” met identificatienummer NL.IMRO.1982.BPBmrFloralaan107a-ON01 in procedure te brengen;
  2. Te besluiten dat geen milieueffectrapport of vormvrije m.e.r. beoordeling nodig is.

Vaststelling wijzigingsplan Soetendaal 3, Vierlingsbeek

Samenvatting

In het bestemmingsplan Kom Vierlingsbeek is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor het perceel Soetendaal 3. Met toepassing van deze wijzigingsbevoegdheid kunnen op dit perceel twee extra woningen worden toegestaan. De eigenaar heeft verzocht om deze wijzigingsbevoegdheid toe te passen. Het ontwerpbestemmingsplan is gepubliceerd en heeft 6 weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Het wijzigingsplan kan vastgesteld worden.

Besluit:

  1. Het wijzigingsplan Soetendaal 3, Vierlingsbeek met identificatienummer NL.IMRO.1982.WPVlbSoetendaal3-VA01 vast te stellen.
  2. Geen exploitatieplan vast te stellen omdat kostenverhaal anderszins is verzekerd.

Vaststelling wijzigingsplan Hogehoek 15 e.o., Oeffelt

Samenvatting

Op het perceel Hogehoek 15 te Oeffelt was in het verleden een grondverzet bedrijf gevestigd. Dit bedrijf is al jaren geleden gestopt. In het bestemmingsplan Kom Oeffelt is al een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om de bestemming te wijzigen van “Bedrijf” naar “Wonen”. De eigenaar van het perceel heeft verzocht om van deze wijzigingsbevoegdheid gebruik te maken voor een bouwplan van 5 nieuwe woningen, plus splitsing van de bestaande bedrijfswoning (boerderij) in twee woningen. Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen; tijdens de inzagetermijn zijn een viertal zienswijzen ingediend. Na overleg met de ontwikkelaar is het plan aangepast, waardoor tegemoet kan worden gekomen aan de zienswijzen.

Besluit:

  1. De Nota van zienswijzen en wijzigingen Hogehoek 15 e.o., Oeffelt vast te stellen.
  2. Het wijzigingsplan Hogehoek 15 e.o., Oeffelt met identificatienummer NL.IMRO.1982.WPOefHogeh15-VA01 gewijzigd vast te stellen, met inachtneming van de Nota van zienswijzen en wijzigingen Hogehoek 15 e.o., Oeffelt.
  3. Geen exploitatieplan vast te stellen omdat kostenverhaal anderszins is verzekerd.

Bestemmingsplan perceel Kalverstraat 8/8a, Maashees

Samenvatting

Op dit perceel zat in het verleden (bestemmingsplan Kom Maashees 1996) een bestemming voor twee woningen. Bij de herziening van het bestemmingsplan Kom Maashees in 2009 is de bestemming voor de tweede woning weggevallen. Omdat die tweede woning er wel altijd heeft gestaan en is gebruikt, wordt geadviseerd om de bestemming voor de tweede woning terug te brengen door middel van het vaststellen van een postzegelplan.

Besluit:

  1. Om een nieuw bestemmingsplan, dat voorziet in de bouw van twee woningen, voor dit perceel op te stellen.
  2. Geen kosten bij de aanvrager in rekening brengen.

Toezegging cursus houtstook bij subsidie voor filters

Samenvatting

Wethouder Maas heeft tijdens de raadsvergadering van 9 maart 2023 een toezegging gedaan naar aanleiding van agendapunt 30 met betrekking tot het Uitvoeringsprogramma Schone Lucht Akkoord. In deze raadsinformatiebrief wordt door ons college hierop gereageerd.

Besluit:

Vast te stellen de raadsinformatiebrief over de toezegging (volgen van een workshop hout stoken als voorwaarde te stellen voor het toekennen van een subsidie), gedaan tijdens de behandeling van de vaststelling van het Uitvoeringsprogramma Schone Lucht Akkoord in de Raadsvergadering van 9 maart 2023.

Vaststelling aanvullende BOB-procedure t.a.v. thema avond natuurvisie

Samenvatting

Ter voorbereiding van de natuurvisie is een BOB notitie ingediend voor een opiniërende bijeenkomst. De bijeenkomst is bestemd om de raad goed in positie te brengen voor dit majeure thema, voorafgaand aan de besluitvorming in december.

Besluit:

Vast te stellen de BOB notitie natuurvisie voor een opiniërende thema avond met de raad, voorafgaand aan de besluitvormende raadsvergadering.