Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Besluitenlijst 25 april 2023

Uitnodigingen 25 april 2023

Samenvatting

  1. 12/05 vrijdag, Nabuurs Supply Chain Solutions: Opening nieuw hoofdkantoor van 12.00-15.00 uur te Haps.
  2. 22/05 maandag, Sociom: opening nieuwe hoofdlocatie van 15.00 tot 19.00 te Boxmeer.
  3. 28/05 zondag, St. Barbaragilde Sint Hubert: Koningschieten van 13.00 tot 14.00 uur te Sint Hubert.
  4. 06/06 dinsdag, 2Live: Viering 12,5 jaar bestaan, 13.00 tot 17.00 uur omgeving Den Bosch.
  5. 06/06 dinsdag, AANtWERK zomerevent, 16.30 tot 20.30 uur in Den Bosch.
  6. 09/06 Vrijdag, Peel Natuurdorpen: Symposium landschapslandbouw, leefbare Peel van 09.30 tot 16.00 uur te Oploo.
  7. 31/08 donderdag, St. Heg en Landschap: 20 jaar van 09.30 tot 16.30 te Beugen
  8. NAGEKOMEN 04/05 donderdag, Werkgroep en Schouwburg, Theater na de Dam, inloop vanaf 20.30 uur in de Schouwburg te Cuijk.

Besluit:

  1. Wethouder Maarten Jilisen aanwezig.
  2. Wethouder Willy Hendriks-van Haren aanwezig.
  3. Terug in B&W (9 mei 2023).
  4. College verhinderd, wordt afgemeld.
  5. College verhinderd, wordt afgemeld.
  6. Ambtelijke vertegenwoordiging.
  7. Wethouder Antoinette Maas aanwezig.
  8. Wethouder David Sölez aanwezig.

Raadsinformatiebrief beantwoording schriftelijke vragen FvD

Samenvatting

Op 10 maart 2023 heeft het kabinet de laatste coronamaatregelen geschrapt. Naar aanleiding hiervan heeft de fractie Forum voor Democratie (Marianne Akkermans) op 11 april 2023 schriftelijke vragen gesteld. In een raadsinformatiebrief worden de gestelde vragen beantwoord.

Besluit:

De raadsinformatiebrief met de antwoorden op de gestelde vragen, vast te stellen.

Toezegging aan raad over Gezondheidszorg als integraal onderdeel van de Omgevingsvisie

Samenvatting

Bij de vaststelling van de Nota Gezond Land van Cuijk 2022-2026 heeft wethouder Willy Hendriks de toezegging gedaan om gezondheidszorg mee te nemen in de te ontwikkelen Omgevingsvisie. De raadsinformatiebrief geeft hier antwoord op.

Besluit:

Vast te stellen de raadsinformatiebrief over de toezegging over gezondheidszorg als integraal onderdeel van de omgevingsvisie.

Beantwoording schriftelijk vragen CDA over totstandkoming sportnota

Samenvatting

De fractie CDA heeft schriftelijke vragen gesteld over de totstandkoming van de Sportnota. Voorgesteld wordt de raadsinformatiebrief vast te stellen die toeziet op het beantwoorden van de gestelde vragen.

Besluit:

Vast te stellen de raadsinformatiebrief over de totstandkoming van de sportnota.

Doorontwikkeling jeugdbescherming Brabant (JBB)

Samenvatting

Eind 2021 is o.a. n.a.v. de opname stop een Brabantse plan van aanpak en Herstelplan opgesteld. JBB heeft hierin aangegeven voor de uitvoering financiële ruimte nodig te hebben om kwaliteit, personeel en financiële zaken op orde te brengen. Daartoe is een bestuurlijke opdracht overeengekomen tussen JBB en de vijf jeugdhulpregio’s. JBB heeft met het programma JB Bruist invulling gegeven aan deze bestuursopdracht. De eerste resultaten zijn merkbaar en zien we onder andere terug in een (sterke) daling van verloop en daling verzuim van personeel.

Met de RIB wordt de raad actief geïnformeerd over de recente ontwikkelingen bij JBB. De beslissing van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) om het intensief toezicht met een half jaar te verlengen en de keuze om (provincie breed) een aanvullende beschikbaarheidsfinanciering toe te voegen aan de bestaande financiering per beschermingsmaatregel. Landelijk wordt de wijze van financieren van GI’s onder de loep genomen. Naar verwachting zal er een landelijk tarief gaan gelden. De afspraken die de 5 jeugdhulp regio’s in de provincie nu aanvullend maken met JBB zien we als eerste stap in de richting van de landelijke ontwikkeling.

Besluit:

Vast te stellen de Raadsinformatiebrief over de doorontwikkeling jeugdbescherming Brabant (JBB)

Raadsinformatiebrief m.b.t. motie M01-14 161219 ''Plan Lokkantseweg''

Samenvatting

In de raadsvergadering van 16 december 2019 is motie Plan Lokkantseweg 2019-M-65 aangenomen naar aanleiding van agendapunt 14 met betrekking tot het voorstel Aanpassing toeleidingswegen Haps (rotonde). Middels een raadsinformatiebrief wordt hierop gereageerd.

Besluit:

Vast te stellen de raadsinformtiebrief over de Beantwoording Motie M01-14 over het Plan Lokkantseweg.

Verplaatsing van bebouwde komgrens Wanroijseweg te Mill

Samenvatting

Op de nog braakliggende percelen aan de Wanroijseweg in Mill worden woningen gebouwd voor de nieuwe ontwikkeling 't Kavelt. Het is wenselijk dat deze woonwijk binnen de bebouwde kom komt te liggen. Op 2 februari 2023 heeft de raad hiertoe een ontwerpbesluit genomen om de bebouwde komgrens te wijzigen. Dit ontwerpbesluit is openbaar gepubliceerd en heeft ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen of bedenkingen ingediend. Het raadsvoorstel ziet erop toe om nu een definitief besluit te nemen. Het betreft hier alleen het verplaatsen van de bestaande bebording.

Besluit:

Vast te stellen het raadsvoorstel en concept-raadsbesluit m.b.t. het verplaatsen van de bebouwde komgrens Wanroijseweg, Mill.’

Beantwoording RIS 2023-V-22 schriftelijke vraag VVD over evenementen

Samenvatting

De fractie VVD, Judith Logtens, heeft op 08-03-2023 schriftelijke vragen gesteld over het onderwerp Evenementen. Middels een raadsinformatiebrief worden de gestelde vragen beantwoord. Voorgesteld wordt de raadsinformatiebrief vast te stellen.

Besluit:

Vast te stellen beantwoording schriftelijke vragen VVD over evenementen.

Vaststellen bestemmingsplan ‘Buitengebied Sint Hubert, Hapseweg 3’

Samenvatting

Op de locatie Hapseweg 3 in Sint Hubert is op dit moment een varkensbedrijf zonder bedrijfswoning gevestigd. Initiatiefnemer is voornemens de varkenshouderij te beëindigen en een paardenfokkerij op de locatie te starten. De bestaande bedrijfsgebouwen worden gesloopt. Tevens zal er een bedrijfswoning worden opgericht met een maximale inhoud van 750 m3. Het ontwerpbestemmingsplan heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen. Het Waterschap heeft op het ontwerp een reactie ingediend, deze is beantwoord in de Nota van zienswijzen en wijzigingen.

Besluit:

Het raadsvoorstel en concept raadsbesluit betreffende het bestemmingsplan 'Buitengebied Sint Hubert, Hapseweg 3' met identificatienummer NL.IMRO.1982.BPBuHapseweg3-VA01 vast te stellen.

Vaststellen bestemmingsplan ‘Buitengebied Mill, Gagelweg 9’

Samenvatting

Initiatiefnemer had voor kort een varkenshouderij met daaraan ondergeschikt een akkerbouwbedrijf en is nu voornemens de akkerbouwactiviteiten uit te bouwen tot een volwaardig akkerbouwbedrijf met daarnaast een recreatieve nevenactiviteit, bestaande uit tien vakantiewoningen. Voorliggend plan is strijdig met het vigerende bestemmingsplan en dient daarom te worden herzien. Het ontwerpbestemmingsplan heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen. Er is één zienswijze ingediend op het plan, die beantwoord is in de Nota van zienswijzen en wijzigingen.

Besluit:

Het raadsvoorstel en concept raadsbesluit betreffende het bestemmingsplan ‘Buitengebied Mill, Gagelweg 9’ met identificatienummer NL.IMRO.1982.BPBuGagelweg9-VA01 vast te stellen.

Ontwerpwijzigingsplan Buitengebied Wanroij, Klef 7

Samenvatting

Het wijzigingsplan ziet toe op het wijzigen van de bestemming van ‘Agrarisch – Grondgebonden’ en voor een gedeelte van het plangebied de functieaanduiding ‘tuin’ naar ‘Wonen’ op de locatie Klef 7, te Wanroij. Momenteel is ter plaatse een woonboerderij, loods, schuur en tuinhuis/serre van in totaal 450m2. Het huidige plangebied betreft 2.290m2. In het plan wordt de schuur gesloopt en wordt het bestemmingsplan teruggebracht naar een oppervlakte van 1.500m2. Het gedeelte dat buiten deze 1.500m2 valt krijgt de bestemming ‘Agrarisch’, conform de bestemming van de overige gronden.

Besluit:

  1. Het ontwerpwijzigingsplan Buitengebied Wanroij, Klef 7 met identificatienummer NL.IMRO.1982.WPBuKlef7-ON01 in procedure te brengen;
  2. Geen exploitatieplan vast te stellen omdat het kostenverhaal anderszins is verzekerd.

Raadsvoorstel bestemmingsplan Mill Stationsstraat 40

Samenvatting

In 2021 is een principeverzoek ingediend voor het perceel aan de Stationsstraat 40-40A in Mill. Het betreft de nieuwbouw van 2 grondgebonden levensloopbestendige woningen en 16 appartementen op een perceel waarop nu nog een horecabestemming ligt. In mei 2022 is het principebesluit genomen om onder voorwaarden medewerking te verlenen. Om de bouw van de nieuwe woningen mogelijk te maken is een bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan opgesteld. Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 10 februari tot en met 23 maart 2023 ter inzage gelegen. Er is één zienswijze ingediend die is beantwoord in de Nota Zienswijzen. Ook is een anterieure overeenkomst afgesloten waarin het kostenverhaal is geregeld.

Besluit:

Het raadsvoorstel en concept raadsbesluit voor de vaststelling van het bestemmingsplan Mill, Stationsstraat 40 met identificatienummer NL.IMRO.1982.BPMiStationsstr40-VA01 en het beeldkwaliteitsplan 'Mill, Stationsstraat 40' vast te stellen.

Ontwerp bestemmingsplan Schepersstraat 12 Westerbeek

Samenvatting

Voor het perceel Schepersstraat 12 te Westerbeek is een bestemmingsplan in voorbereiding om ten behoeve van de vestiging van een kleinschalig grondverzetbedrijf de bestemming te wijzigen naar ‘bedrijf’. Het bestemmingsplan is gereed om als ontwerp ter inzage te leggen voor zienswijzen.

Besluit:

  1. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, Schepersstraat 12’ met identificatienummer NL.IMRO.1982.BPbuSchepersstr12-ON01 in procedure te brengen;
  2. Geen m.e.r.-procedure te doorlopen.

Vaststelling wijzigingsplan Hapseweg 2 Oeffelt

Samenvatting

Op het perceel Hapseweg 2 in Oeffelt is een vleeskuikenhouderij gevestigd. Binnen de planlocatie zijn ook 4 pluimveestallen aanwezig waar in totaal ruim 120.000 vleeskuikens gehouden worden. De dierenverblijven zijn uitgevoerd zonder uitloop. Middels dit wijzigingsplan zal het bouwvlak op zo’n manier van vorm worden veranderd, dat alle stallen kunnen worden uitgebreid met een uitloop.
Daarnaast wordt een bijgebouw bij de woning, gelegen aan de Kruispunt 2, dat gelegen is buiten het bouwvlak, door de vormverandering opgenomen worden binnen het bouwvlak.

Besluit:

  1. Het wijzigingsplan "Hapseweg 2 Oeffelt' met identificatienummer NL.IMRO.1982.WPBuHapseweg2-VA01 ongewijzigd vast te stellen.
  2. Geen exploitatieplan vast te stellen, omdat kostenverhaal anderszins is verzekerd via een anterieure overeenkomst.

Anterieure overeenkomst ten behoeve van bouwplan Burgemeester Thijssenstraat 33 te Beers

Samenvatting

De eigenaar van het perceel CUI00 P 885 (locatie Burgemeester Thijssenstraat 33 Beers) heeft verzocht om een omgevingsvergunning voor strijdig gebruik van het bestemmingsplan ‘Beers NB’ ten behoeve van het splitsen van het perceel en de bouw van 2 nieuwe vrijstaande woningen aan de Burgemeester Thijssenstraat 33. Om dit plan mogelijk te maken is een omgevingsvergunning wegens strijdig gebruik noodzakelijk . Om de aanvraagprocedure verder te kunnen doorlopen is er een anterieure overeenkomst opgesteld. De aanvrager is hiermee akkoord en heeft deze inmiddels eenzijdig ondertekend.

Besluit:

Vast te stellen de anterieure exploitatie- en realisatieovereenkomst betreffende het plan "Burgemeester Thijssenstraat 33" te Beers.

Vaststellen bestemmingsplan Grotestraat 97 Sambeek

Samenvatting

Overeenkomstig het geldende bestemmingsplan ‘Grotestraat 97 Sambeek’ is op het betreffende perceel een paardenhouderij toegestaan en als nevenactiviteiten een kinderdagverblijf (max. 300 m²) en opslag (max. 1000 m²).
De paardenhouderij is echter niet gerealiseerd. Derhalve is het verzoek ingediend om de bestemming ‘Agrarisch-Paardenhouderij’ te wijzigen naar ‘Maatschappelijk-Kinderdagverblijf’ zodat het kinderdagverblijf de hoofdactiviteit kan worden . Daarnaast zijn een aantal nevenactiviteit toegestaan.

Besluit:

Het raadsvoorstel en concept raadsbesluit betreffende het bestemmingsplan Grotestraat 97 Sambeek met identificatienummer NL.IMRO.1982.BPBuGrotestr97-VA01 vast te stellen;

Voortgang verbetering Maaslijn

Samenvatting

Op 11 april is in het college gesproken over een brief van de Staatsecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, gericht aan de voorzitter van de Tweede Kamer inzake “Uitkomst bezwaar ProRail bij de bezwarencommissie m.b.t. kwartsstof”. Besloten werd om een brief te zenden aan de Staatssecretaris om de zorgen uit te spreken dat er mogelijk vertraging gaat ontstaan voor het verbeteren van de Maaslijn. Ook werd besloten om de raad, middels een raadsinformatiebrief, hierover te informeren. Op 11 april was deze nog niet opgesteld. Ter vaststelling ligt deze rib nu voor.

Besluit:

Vast te stellen de raadsinformatiebrief over de voortgang verbetering Maaslijn.

RIS 2023-V-23 collegevoorstel beantwoording schriftelijke vraag van D66 over Geen extra vergunningen Stikstof uitstoot

Samenvatting

De fractie D66,Thomas van der Meer, heeft op 9 maart 2023 schriftelijke vragen gesteld over het onderwerp geen extra vergunningen stikstofuitstoot. Middels een raadsinformatiebrief worden de gestelde vragen beantwoord. Voorgesteld wordt om de raadsinformatiebrief.

Besluit:

Vast te stellen de beantwoording op de raadsvraag van D66; geen extra vergunningen stikstofuitstoot.

Beantwoording schriftelijke vragen Team Lokaal over Bouwstop provincie Noord-Brabant

Samenvatting

De fractie team Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld over het onderwerp “bouwstop provincie”. Dit naar aanleiding van het feit dat de provincie Noord-Brabant de vergunningverlening voor projecten met stikstofeffecten op Natura 2000 gebieden tijdelijk stil heeft gelegd. Middels een raadsinformatiebrief worden de antwoorden op de gestelde vragen gegeven.

Besluit:

Vast te stellen de beantwoording op de vraag van team lokaal: bouwstof provincie Noord-Brabant.

Rondvraag 25 april 2023

Besluit:

Er zijn geen onderwerpen ter tafel gekomen die geleid hebben tot noodzakelijke besluitvorming.