Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Besluitenlijst 12 december 2023

Uitnodigingen 12 december 2023

Samenvatting

  1. 04/01 vrijdag, gemeente Lingewaard: nieuwjaarsbijeenkomst van 19.30-21.00 uur te Bemmel
  2. 07/01 zondag, Olympia’18: 41ste Olympia’s Oliebollen Omloop om 10.00 uur te Boxmeer
  3. 10/01 woensdag, gemeente Wijchen: nieuwjaarsbijeenkomst van 19.30-22.00 uur te Wijchen
  4. 09/02 vrijdag, CV Spurriebuuken Oploo: sleuteloverdracht oude gemeente Sint Anthonis van 19.30-01.00 uur

Besluit:

  1. College verhinderd, wordt afgemeld.
  2. Wethouder Bouke de Bruin aanwezig.
  3. College verhinderd, wordt afgemeld.
  4. Wethouder Mark Janssen aanwezig.

Beantwoording schriftelijke vragen CDA m.b.t. het Evenementenbeleid

Z/23/151088 - D/23/1866103

Samenvatting

Met deze raadsinformatiebrief worden de schriftelijke vragen van de CDA-fractie, nummer 2023-V-28, met betrekking tot het evenementenbeleid beantwoord.

Besluit:

Vast te stellen de raadsinformatiebrief ter beantwoording van de schriftelijke vragen van 16 november 2023 van de CDA-fractie met betrekking tot het evenementenbeleid.

Vaststellen ‘Vlaginstructie Land van Cuijk’

Z/23/126618 - D/23/1785998

Samenvatting

De ‘Vlaginstructie Land van Cuijk 2023’ schept duidelijkheid over wanneer welke vlaggen op welke locatie door de gemeente uitgestoken worden.

Besluit:

Vast te stellen de ‘Vlaginstructie Land van Cuijk 2023’.

Wijziging bestemmingsplan 'Stevensbeek, Stevenshof, Fase II'

Z/22/062687 - D/23/1849524

Samenvatting

De uitgevoerde eerste fase van het bestemmingsplan ‘Stevenshof’ (vastgesteld op 10 december 2019 door de gemeenteraad van Sint Anthonis) bestond uit de transformatie van het kloostergebouw ‘Stevenshof’, waarbij – als toevoeging aan de monumentale bebouwing - nieuwbouw is gerealiseerd. Dit (ontwerp)wijzigingsplan is opgesteld voor de realisering van fase II. Dit betreft de ontwikkeling van 24 nieuwbouwwoningen, de omschakeling van twee koetshuizen naar een vrijstaande en twee halfvrijstaande woningen en de realisatie van groen en water, e.e.a. met bijbehorende gebouwen en voorzieningen. Er wordt voldaan aan de in het bestemmingsplan ‘Stevenshof’ opgenomen voorwaarden om deze ontwikkelingen via een wijzigingsplan mogelijk te maken. Met de ontwikkelaar wordt vóór de vaststelling van het wijzigingsplan een ‘Allonge anterieure overeenkomst plan Stevenshof te Stevensbeek’ gesloten. Het wijzigingsplan kan - zonder ontwerpexploitatieplan - in procedure worden gebracht. Er is hiervoor geen milieueffectrapportage nodig.

Besluit:

  1. Het ontwerpwijzigingsplan ‘Stevensbeek, Stevenshof, Fase II’ met identificatienummer NL.IMRO.1982.WPStStevenshof2-ON01 in procedure te brengen.
  2. Voor de vaststelling van het wijzigingsplan een ‘Allonge anterieure overeenkomst plan Stevenshof te Stevensbeek’ te sluiten en geen ontwerpexploitatieplan in procedure te nemen.
  3. Geen milieueffectrapportage op te laten stellen voor deze (woningbouw)ontwikkeling.

Ontwerp bestemmingsplan ‘Boxmeer, Steenstraat 80-82, Rapenstraat’

Z/23/132941 - D/23/1863261

Samenvatting

In juli 2023 is het principe verzoek ingediend voor het plan ‘SteRaKo’ in Boxmeer. Dit plan voorziet in de sloop van de huidige opstallen Steenstraat 80 en 82 en de nieuwbouw van commerciële ruimte en appartementen met bijbehorende parkeervoorzieningen. Het plangebied ligt grofweg tussen de Steenstraat aan de noordoostkant en de Rapenstraat aan de zuidoostkant.Het plan is om langs de noordoostkant van de Rapenstraat een nieuw aaneengesloten gebouw op te richten dat doorloopt tot het naastgelegen parkeerterrein. Het initiatief voorziet in een aanzienlijke kwaliteitsverbetering van het aanzien van de pleinwand en voorziet in een commerciële functie. Op de verdiepingen krijgt het gebouw een woonfunctie bestaande uit 12 appartementen.

Besluit:

  1. Het ontwerpbestemmingsplan Boxmeer, Steenstraat 80-82 – Rapenstraat met identificatienummer NL.IMRO.1982.BPBmrSte8082Ra-ON01 in procedure te brengen.
  2. In te stemmen met de anterieure exploitatie- en realisatie overeenkomst “STERAKO : Steenstraat-Rapenstraat-Koorstraat te Boxmeer”.
  3. Deze overeenkomst aan te gaan met wederpartij Sorelle Ottica B.V.

Ontwerpbestemmingsplan Horstenweg-Oost, Holthees

Z/23/135042 - D/23/1850789

Samenvatting

Initiatiefnemer wil aan de Horstenweg Oost in Holthees 19 woningen realiseren. Dit initiatief past niet binnen de agrarische bestemming van het geldende bestemmingsplan. Daarom is herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk waarbij de gronden worden bestemd tot “wonen”, “groen” en “verkeer”. Initiatiefnemer heeft hiervoor een ontwerp-bestemmingsplan opgesteld dat nu in procedure gebracht kan worden. Op 19 april 2022 is ingestemd met het opstarten van de bestemmingsplan-procedure en het opstellen van een concept anterieure overeenkomst om verdere woningbouw mogelijk te maken aansluitend aan de reeds bestaande woningen aan de Horstenweg oost in Holthees.

Besluit:

Het ontwerpbestemmingsplan Horstenweg Oost, Holthees met identificatienummer NL.IMRO.1982.BPHhsHorstenweg-ON01 en ontwerp beeldkwaliteitsplan Horstenweg Oost, Holthees in procedure te brengen;

Ontwerpbestemmingsplan Kerkstraat 14-16 Haps

Z/22/088949 - D/23/1861630

Samenvatting

Initiatiefnemer wil de locatie Kerkstraat 14-16 te Haps herontwikkelen. Daar is nu een drukkerij gevestigd en het voornemen is om daar een appartementengebouw te realiseren met op de begane grond zorgvoorzieningen, horeca en kantoorruimte / winkels en 14 appartementen op de verdiepingen. Dit initiatief pas niet binnen de bestemming “bedrijf” en “dienstverlening” van het geldende bestemmingsplan. Daarom is herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk waarbij de gronden worden bestemd tot “Gemengd”. Initiatiefnemer heeft hiervoor een ontwerp-bestemmingsplan opgesteld dat wij nu in procedure willen brengen.

Besluit:

Het ontwerpbestemmingsplan Kerkstraat 14-16, Haps met identificatienummer NL.IMRO.1982.BPHaKerkstraat1416-ON01 en ontwerp beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling locatie Kerkstraat 14-16 Haps in procedure te brengen;

Raadsvoorstel beleid tijdelijke huisvesting arbeidsmigranten Land van Cuijk 2023

Z/23/142915 - D/23/1827909

Samenvatting

Reeds vele jaren wordt een beroep gedaan op de inzet van arbeidsmigranten. De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor de wijze waarop deze mensen gehuisvest worden. Het aantal te huisvesten arbeidsmigranten zal verder toenemen; ze zijn onmisbaar voor het behoud van het brede palet aan bedrijfsactiviteiten binnen de gemeente, en daarmee van essentieel belang voor het behoud én de groei van de lokale economie. Het huidige beleid dateert uit de periode van voor de herindeling. Dit staande beleid vervalt van rechtswege per 1 januari 2024 (Wet Arhi). Om te komen tot harmonisatie/nieuw beleid is de beleidsnota ‘Beleid tijdelijke huisvesting arbeidsmigranten Land van Cuijk 2024’ opgesteld. Voorgesteld wordt om deze ter vaststelling aan de gemeenteraad voor te leggen; tevens wordt het voornemen uitgesproken om in 2024 over te gaan tot vaststelling van de Verhuurverordening.

Besluit:

Vast te stellen het raadsvoorstel en concept-raadsbesluit m.b.t. het vaststellen van de beleidsnota “Beleid tijdelijke huisvesting arbeidsmigranten Land van Cuijk 2024”.

Raadsvoorstel Wijzigingsvoorstel Gemeenschappelijke Regeling RAV Brabant Midden-West-Noord

Z/23/143516 - D/23/1861459

Samenvatting

De Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord (RAV) is een gemeenschappelijke regeling van 35 gemeenten. Wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen maakt aanpassing van de Gemeenschappelijk regeling van de RAV noodzakelijk.
De RAV stelt voor om tegelijkertijd een bepaling in de regeling op te nemen voor continuïteit van de besluitvorming als het fysiek quorum van bestuursleden niet wordt behaald.

Besluit:

Vast te stellen het raadsvoorstel en concept raadsbesluit met betrekking tot het wijzigen van de Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord.

Uitbreiding toestellenberging Warandahal Sambeek

Z/21/735207 - D/23/1860319

Samenvatting

De toestellenberging van de Warandahal is overvol. Dit komt met name door de aanvullende sportattributen van Metameer, die de hal sinds 2020 voor haar gym onderwijs gebruikt. Metameer wenst voor een goede inrichting van het gym onderwijs nog meer sportattributen over te brengen naar de Warandahal. Op dit moment kunnen gebruikers al lastig bij hun materialen en de vluchtgang en nooddeur moeten uiteraard vrij toegankelijk blijven. Derhalve is een uitbreiding van de toestellenberging noodzakelijk op grond van veiligheid en wenselijk voor de gebruikers.

Besluit:

  1. De toestellenberging van de Warandahal te Sambeek, conform door de beheerstichting Warandahal opgestelde tekeningen, uit te breiden.
  2. De financiële bijdrage à € 46.000 beschikbaar te stellen aan de Stichting Beheer Warandahal voor uitvoering van de werkzaamheden.
  3. Kosten à € 46.000 ten laste te brengen van de in de begroting 2023 opgenomen investeringsbijdrage hiervoor.

Rapportage 1e fase onderzoek sportpark Groenendijkse Kampen te Cuijk

Z/22/092770 - D/23/1864488

Samenvatting

In juni 2023 is het verkennend onderzoek gestart dat duidelijk moet maken of er draagvlak bestaat voor verdergaande samenwerking tussen de reeds aanwezige clubs op het sportpark Groenendijkse Kampen te Cuijk en tennisvereniging Graaf Herman, en indien deze intentie bestaat om te bezien hoe de voorzieningen (accommodatie en velden) logisch ingepast kunnen worden op de locatie van het huidige sportcomplex Groenendijkse Kampen. De 1e fase van het onderzoek is afgerond en vervat in een rapportage. Voorgesteld wordt om in te stemmen met de concluderende lijn uit de rapportage en de vervolgfase die toeziet op een scenario-ontwikkeling conform die wijze vorm te geven.

Besluit:

  1. In te stemmen met de richting om, in lijn met de rapportage ‘Vooronderzoek revitalisering sportpark Groenendijkse Kampen’, het sportpark te transformeren naar een openbaar sport- en beweegpark met nadrukkelijk aandacht voor ontmoeting en deelname inclusief ruimte voor de beoogde uitbreiding van het Merletcollege locatie Cuijk;
  2. Vast te stellen de raadsinformatiebrief ‘Rapportage 1e fase onderzoek sportpark Groenendijkse Kampen te Cuijk’.

Subsidie voor de gespecialiseerde ontmoetingsruimte 2024 GGZ Oost Brabant

Z/23/152282 - D/23/1866415

Samenvatting

De gemeenten in Brabant Noordoost-oost financieren sinds 2015 de specialistische ontmoetingsfunctie GGZ: een laagdrempelige voorziening voor ontmoeting en (arbeidsmatige) dagactiviteiten waar mensen met een psychische aandoening en daarmee samenhangende beperkingen zonder indicatie terecht kunnen. In 2017 hebben de colleges in Brabant Noordoost-oost (met uitzondering van Boekel) afgesproken om de specialistische ontmoetingsfunctie GGZ tot nader order structureel te financieren en jaarlijks te indexeren. Met ingang van 2018 heeft centrumgemeente Oss hiervoor een overeenkomst afgesloten met GGZ Oost-Brabant: de ‘Overeenkomst Specialistische ontmoetingsfunctie GGZ’. Deze overeenkomst eindigde op 31 december 2022. In de regio is besloten vanaf 2023 de subsidie voort te zetten op basis van lokale subsidie-afspraken. GGZ Oost Brabant heeft voor 2024 een subsidieaanvraag ingediend, conform mondelinge afspraken namelijk de specialistische ontmoetingsfunctie voor 2024 in stand te houden waarbij de subsidieaanvraag 2024 is aan 2023 maar wel te verhogen met een index van 6.3%. Voor Land van Cuijk gaat het om een bedrag van € 187.921,-

Besluit:

Vast te stellen de subsidiebeschikking ‘specialistische ontmoetingsfunctie GGZ 2024’ ter grootte van € 187.921.

Definitieve overeenkomst Sportcomplex De Kwel te Cuijk

Z/22/053483 - D/23/1861689

Samenvatting

De raad heeft in vergadering van 29 juni 2023 besloten tot het beschikbaar stellen van een bijdrage aan Sportfondsen voor een renovatie van sportcomplex De Kwel te Cuijk. Daarnaast heeft de raad ingestemd met hernieuwde exploitatie van het sportcomplex voor een periode van 25 jaar, waarbij het eigendom van het sportcomplex aan het einde van de looptijd overgaat naar de gemeente. De raad heeft in vergadering van 16 november 2023 de wens tot wijziging van de conceptovereenkomst aan uw college overgebracht, betreffende een wijzigingsvoorstel van bijlage 5 van de overeenkomst. Deze wens is conform overgenomen door partijen in de definitieve overeenkomst. De definitieve overeenkomst ligt nu aan uw college voor ter instemming. Voor de uitvoering van de zekerheden in de overeenkomst, wordt aanvullend het college gevraagd een recht van eerste hypotheek te vestigen op het sportcomplex, conform de bepaling in de overeenkomst. De nieuwe overeenkomst gaat in per 1-1-2024.

Besluit:

  1. In te stemmen met het aangaan van exploitatie- en dienstverleningsovereenkomst ‘Sportcomplex De Kwel’;
  2. In te stemmen met het vestigen van een recht van eerste hypotheek op Sportcomplex De Kwel conform de ‘Akte van hypotheekverlening Sint Annastraat 1 te Cuijk’;
  3. De raadsinformatiebrief ‘Definitieve overeenkomst Sportcomplex De Kwel’ vast te stellen.

Ter inzage leggen Beleidsnota archeologie, archeologische Beleids- en Advieskaart en de Cultuurhistorische waardenkaart

Z/23/131341 - D/23/1864418

Samenvatting

Als onderdeel van de uitvoeringsagenda van het Beleidsplan Erfgoed is een overkoepelend archeologiebeleid opgesteld. Met dit beleid wordt beoogd op een verantwoorde en evenwichtige manier gehoor te geven aan onze wettelijke taak op het gebied van archeologie: het duurzaam behouden van relevante archeologische resten. De basis hiervan wordt gevormd door bijbehorende archeologische beleidsadvieskaart. De cultuurhistorische waardenkaart die tegelijkertijd ter inzage wordt gelegd geeft inzicht in de grote diversiteit aan bovengrondse cultuurhistorisch waardevolle gebouwen, objecten en cultuurlandschappen die onze gemeente rijk is. De kaart dient als informatie- en inspiratiebron voor beleidsmakers, bedrijven en burgers zodat zij bij ontwikkelingen de cultuurhistorische waarden kunnen benutten, behouden en mogelijk versterken. Aangezien de beleidsnota en de diverse kaarten betrekking hebben op de planvorming in de ruimtelijke ontwikkeling in de gemeente wordt voorgesteld deze stukken voorafgaand aan de vaststelling ter inzage te leggen.

Besluit:

  1. Ter inzage te leggen het concept van de beleidsnota archeologie ‘Het oude behouden voor de toekomst met een beleid van nu.’ met de hieraan gekoppelde archeologische waarden en verwachtingenkaart en de archeologische beleidsadvieskaart.
  2. Ter inzage te leggen de cultuurhistorische waardenkaart ‘Erfgoed in de gemeente Land van Cuijk. Een cultuurhistorische waardenkaart.’

Periodieke terugkoppeling van de stand van zaken Kraaijenbergse Plassen

Z/21/293542 - D/23/1865580

Samenvatting

De raad heeft verzocht om twee keer per jaar de stand van zaken over de Kraaijenbergse Plassen middels een raadsinformatiebrief te melden aan de raad. Op 11 juli is hierover eerder een raadsinformatiebrief verschenen. Conform verzoek van de raad wordt nu voorgesteld de tweede brief voor dit jaar vast te stellen.

Besluit:

Vast te stellen de raadsinformatiebrief over de stand van zaken bij de Kraaijenbergse Plassen.

Motie 2023-Ma-1 over Meekoppelkansen benutten van Team Lokaal+CDA+LPG+ LLVC+GroenLinks-PvdA

Z/23/116308 - D/23/1811902

Samenvatting

Bij de behandeling van het raadsvoorstel tot vaststelling meekoppelkansen dijkverbeteringsproject Cuijk – Ravenstein is een motie over de benutting van meekoppelkansen aangenomen. De gemeenteraad wordt met deze RIB geïnformeerd over de stand van zaken rond de uitvoering van deze motie. In deze motie werd onder meer verzocht om een tracéstudie uit te voeren naar de fietsverbinding vanaf de dijk ten noorden van Linden tot aan de aansluiting op de snelfietsroute Cuijk – Nijmegen. De tracéstudie is afgerond en wordt ter kennisname aan de gemeenteraad gebracht.

Besluit:

  1. Vast te stellen het rapport Verkeersonderzoek fietsroute Linden – Cuijk d.d. 5 oktober 2023 van Mobycon.
  2. Vast te stellen de raadsinformatiebrief over de afwikkeling van motie RIS 2023-Ma-1 over meekoppelkansen benutten bij het dijkverbeteringsproject Cuijk – Ravenstein.

Schriftelijke vragen CDA Verwachtingen afhandeling WIU

Z/23/149750 - D/23/1868763

Samenvatting

Op 8 november 2023 zijn er door de fractie van het CDA schriftelijke vragen (RIS 2023-V-78) gesteld over de verwachtingen rond de afhandeling van gestelde vragen binnen het WIU-proces (WIU = Werk in Uitvoering). Er is een raadsinformatiebrief opgesteld waarin deze vragen beantwoord worden. Voorgesteld wordt om deze raadsinformatiebrief vast te stellen.

Besluit:

Vast te stellen de raadsinformatiebrief met daarin de beantwoording op de schriftelijke vragen van het CDA over de verwachtingen rond de afhandeling van de gestelde vragen binnen het WIU-proces.

Ontwerpbestemmingsplan Stootershutweg 6 te Oploo

Z/23/105286 - D/23/1855691

Samenvatting

De locatie Stootershutweg 6 ligt in het buitengebied van Oploo. Op de locatie is een intensieve veehouderij gevestigd. In de huidige situatie is bij deze veehouderij nog geen bedrijfswoning aanwezig. Het verzoek is gekomen door de eigenaar om één eerste bedrijfswoning te mogen realiseren voor een betere bedrijfsvoering en zorg voor de dieren. Het realiseren van de bedrijfswoning is niet mogelijk binnen het bestaande bouwvlak. Het voorliggende bestemmingsplan maakt de vergroting van het bouwvlak mogelijk ten behoeve van de realisatie eerste bedrijfswoning.

Besluit:

  1. Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Oploo, Stootershutweg 6 met identificatienummerNL.IMRO.1982.BPBuStootershutwg6-ON01
  2. Geen m.e.r.-procedure te doorlopen.

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Beers, Hoenderstraat 3-3a

Samenvatting

Op de percelen kadastraal bekend als Q 1812, Q 1827 en Q 1828 bevinden zich in de huidige situatie één reguliere woning (Hoenderstraat 3) en één prémantelzorgwoning (Hoenderstraat 3a). Initiatiefnemer wil de prémantelzorgwoning in gebruik nemen als reguliere woning. Hoewel deze woning feitelijk al aanwezig is, betreft dit een tijdelijke woning en wordt er vanuit planologisch oogpunt met de voorgestane ontwikkeling 1 nieuwe woning toegevoegd. Om de beoogde situatie mogelijk te maken is een herziening van het geldende bestemmingsplan noodzakelijk. Omdat de planlocatie buiten bestaand stedelijk gebied is gelegen zal voor het toevoegen van de nieuwe woning een ruimte-voor-ruimte titel worden aangekocht. In het kader van de bestemmingswijziging wordt tevens verzocht een hogere waarde te verlenen conform artikel 110a, lid 5 van de Wet geluidhinder.

Besluit:

  1. Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Beers, Hoenderstraat 3-3a met identificatienummer NL.IMRO.1982.BPBuHoenderstr3-ON01 in procedure te brengen.
  2. Het ontwerpbesluit Hogere waarde Wet geluidhinder ‘Beers, Hoenderstraat 3a’ in procedure te brengen.
  3. Geen exploitatieplan vast te stellen.

Ontwerpbestemmingsplan 'Dorpsplan Langenboom'

Z/23/133549 - D/23/1867553

Samenvatting

De Stichting Eigen Kweek (SEK) is al geruime tijd bezig om in goed overleg met zowel de gemeente als met de Langenboomse gemeenschap het Dorpsplan Langenboom voor te bereiden en uit te voeren. Het Dorpsplan Langenboom richt zich op een aantrekkelijk, leefbaar en toekomst-bestendig dorp. Op de locatie Dorpshart vindt een ambitieuze transformatie van de kerk plaats, ter plaatse van ‘De Wis’ worden nieuwe appartementen ontwikkeld en de voormalige (pastorie)woning wordt gesplitst in twee woningen. Op de locatie Sportpark worden de sportieve mogelijkheden uitgebreid. Deze ontwikkelingen binnen de locaties Dorpshart en Sportpark sluiten niet aan op de huidige bestemmingen, bestemmingsgrenzen en bouwvlakken. Het opgestelde (ontwerp)bestemmingsplan ‘Dorpsplan Langenboom’ maakt deze gewenste ontwikkelingen juridisch planologisch mogelijk.
Voor de vaststelling zal nog een exploitatieovereenkomst c.q. samenwerkingsovereenkomst worden gesloten. Het ontwerpbestemmingsplan kan – zonder ontwerpexploitatieplan - in procedure worden gebracht echter is dit onder de voorwaarde dat de gemeenteraad op 14 december 2023 besluit tot beschikbaarstelling van een aanvullend bedrag van € 811.385,-- aan het Dorpsplan Langenboom zodat ook financieel het plan mogelijk is.

Besluit:

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpsplan Langenboom’ met identificatienummer NL.IMRO.1982.BPLaDorpsplan-ON01 in procedure te brengen, zulks echter alleen indien en voor zover de gemeenteraad op 14 december 2023 besluit tot beschikbaarstelling van een aanvullend bedrag van € 811.385,-- aan het Dorpsplan Langenboom.

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Vierlingsbeek Molenweg 15

Z/19/697107 - D/23/1866212

Samenvatting

In het bestemmingsplan “Buitengebied 2018” van de voormalige gemeente Boxmeer heeft het perceel Molenweg 15 de bestemming “Wonen”. De eigenaar wil een paardenhouderij met dagbesteding vestigen. Het bestemmingsplan dient daarom te worden herzien. Dat bestemmingsplan willen we nu in procedure brengen.

Besluit:

Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Vierlingsbeek, Molenweg 15 met identificatienummer NL.IMRO.1982.BPBuMolenweg15-ON01 in procedure te brengen.

Ontwerpbestemmingsplan Driehoek 11 Oploo

Z/23/133131 - D/23/1842801

Samenvatting

Voor de locatie Driehoek 11, 11a en 11b is een herziening van het bestemmingsplan in voorbereiding. De bestemming wijzigt naar Wonen, waarbij de woonboerderij gesplitst wordt in twee wooneenheden en ter hoogte van de stallen aan de overzijde van de Driehoek een Ruimte voor Ruimte woning wordt gerealiseerd. De herontwikkeling is passend en voorstelbaar in dit gebied en draagt bij aan een kwaliteitsverbetering. Het bestemmingsplan is gereed om als ontwerp ter visie te leggen.

Besluit:

  1. Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, Driehoek 11, 11a en 11b met identificatienummer NL.IMRO.1982.BPBuDriehoek11-ON01 in procedure te brengen.
  2. Geen m.e.r.-procedure te doorlopen.

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Wilbertoord, Van Ophovenlaan 66

Z/23/136601 - D/23/1867467

Samenvatting

Op de agrarische bedrijfslocatie aan de Van Ophovenlaan 66 te Wilbertoord werd voorheen een pelsdierhouderij geëxploiteerd. De pelsdierhouderij is inmiddels beëindigd en initiatiefnemer is op zoek naar een passende herbestemming van de voormalige agrarische bedrijfslocatie, gelegen binnen het perceel kadastraal bekend als P 387. Onderhavig bestemmingsplan voorziet in een omschakeling van intensieve veehouderij naar de bestemming Wonen. In dat kader wordt de bedrijfswoning omgezet naar een burgerwoning en zal een groot deel van de voormalige bedrijfsbebouwing worden gesloopt.

Besluit:

  1. Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Wilbertoord, Van Ophovenlaan 66 met identificatienummer NL.IMRO.1982.BPBuOphovenlaan66-ON01 in procedure te brengen.
  2. Geen exploitatieplan vast te stellen.

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Ledeacker, Sassekamp 9

Z/23/116754 - D/23/1854700

Samenvatting

Door de Wet verbod pelsdierhouderij is de nertsenhouderij aan de Sassekamp 9 te Ledeacker beëindigd. Initiatiefnemer ziet af van het opstarten van een nieuwe intensieve veehouderij ter plaatse maar daarvoor in de plaats andere bedrijfsactiviteiten starten. De eigenaar is bereid om door middel van het nieuwe bestemmingsplan afstand te doen van de rechten op intensieve veehouderij. Dit levert aanzienlijke milieuwinst op. De vijf bestaande stallen krijgen een nieuwe bestemming. De geldende bestemming ‘Agrarisch – Intensieve veehouderij’ wordt gewijzigd in ‘Agrarisch – Grondgebonden’ en ook een functieaanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch – hondenpension’. De stallen zullen worden gebruikt voor werktuigenopslag, statische opslag en gedeeltelijk voor een hondenpension. Met voorliggend ontwerpbestemmingsplan wordt dit mogelijk gemaakt.

Besluit:

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Bestemmingsplan Buitengebied Ledeacker, Sassekamp 9’ in procedure te brengen.

Raadsvoorstel vaststelling bestemmingsplan Mill, Nachtegaalstraat ongenummerd.

Z/23/119176 - D/23/1838635

Samenvatting

In april 2022 is het principebesluit genomen om onder voorwaarden medewerking te verlenen aan het verzoek om een vrijstaande woning te mogen bouwen aan de Nachtegaalstraat in Mill. Om de bouw van deze nieuwe woning mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan opgesteld dat van 27 september tot en met 7 november 2023 in ontwerp ter inzage heeft gelegen. Er zijn tegen het ontwerpbestemmingsplan geen zienswijzen ingediend. Ook is een anterieure overeenkomst opgesteld om het kostenverhaal te regelen.

Besluit:

Het raadsvoorstel en het concept raadsbesluit voor de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Mill, Nachtegaalstraat ong’ met identificatienummer NL.IMRO.1982.BPMiNachtegaalong-VA01 vast te stellen.

Raadsvoorstel vaststellen Bestemmingsplan Buitengebied Beerschemaasweg 1 te Escharen

Z/22/093400 - D/23/1864399

Samenvatting

De Stichting Hippisch Festijn Grave heeft het initiatief genomen om te investeren in het ruitersportterrein aan De Beerschemaasweg 1 te Escharen dat zij in erfpacht hebben van de gemeente. Met de herziening van het bestemmingsplan wordt beoogd om de huidige bestemmingen ‘Sport’ en ‘Agrarisch met waarden - Landschapswaarden’ te verschuiven ten opzichte van elkaar, waardoor de bebouwingsmogelijkheden geclusterd kunnen worden. Een zandpiste en leslokaal/ kantine kan vervolgens gerealiseerd worden.

Besluit:

Het raadsvoorstel en concept raadsbesluit betreffende het bestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied Beerschemaasweg 1 met identificatienummer NL.IMRO.1982.BPBuBeerschemaasw1-VA01 vast te stellen;

Ontwerpbestemmingsplan Peelstraat-Molenveld Wanroij

Z/21/033509 - D/23/1848906

Samenvatting

Ter plaatse van twee voormalige veehouderijen aan de Peelstraat bij Wanroij, gelegen tegen het bedrijventerrein Molenveld, vindt een transitie plaats. Met de sanering van de veehouderijen wordt een herontwikkeling naar woonkavels en een bedrijfsverzamelgebouw gefaciliteerd. Tevens regelt het plan een uitbreiding van het bedrijventerrein Molenveld op de gronden achter Peelstraat 11. De gemeente draagt samen met een particulier initiatiefnemer de ruimtelijke ontwikkelingen. Voor de totale planontwikkeling is een bestemmingsplan voorbereid. Het bestemmingsplan is gereed om als ontwerp ter visie te leggen.

Besluit:

  1. Het ontwerpbestemmingsplan Wanroij, Peelstraat 4b, 6, 11 en 15 en uitbreiding bedrijventerrein Molenveld met identificatienummer NL.IMRO.1982.BPWaPeelstrMolenvd-ON01 in procedure te brengen.
  2. Het ontwerpbesluit Hogere waarde Wet geluidhinder Peelstraat 15 en 15a Wanroij in procedure te brengen.
  3. Geen m.e.r.-procedure te doorlopen.
  4. Vast te stellen het addendum op de koopovereenkomst inzake Peelstraat Wanroij d.d. 21 juni 2021.
  5. Vast te stellen de geliberaliseerde pachtovereenkomst inzake diverse percelen aan de Peelstraat.