Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

WhatsApp Buurtpreventie

Je hebt er vast al eens van gehoord: buurtpreventie via WhatsApp. Buurtbewoners gebruiken WhatsApp om verdachte situaties in hun buurt aan elkaar door te geven of andere informatie over veiligheid in de buurt of wijk te delen.

Maak samen de buurt veiliger

WhatsApp is een communicatie middel om snel één op één of in groepsverband berichten uit te wisselen (tekst, foto’s, video’s en audio) via de smartphone of computer. Buurtbewoners gebruiken WhatsApp buurtpreventie (WABP) om verdachte situaties in hun buurt aan elkaar door te geven. Een moderne vorm van buurtpreventie door inwoners. Ook in onze gemeente zijn op dit moment al meer dan 130 groepen actief. De gemeente en de politie zijn heel blij met deze ontwikkeling in de samenleving en ondersteunen deze daarom.

Aanmelden nieuwe groep en meedoen

Algemene informatie over het starten van een eigen buurt WhatsApp groep en hoe dat werkt is te vinden op de website van WhatsApp Buurtpreventie (Deze link gaat naar een andere website). De meeste beheerders van een buurt WhatsApp groep in wijken en dorpen van onze gemeente hebben hun groep op deze landelijke website aangemeld. Hierdoor is het voor bewoners makkelijk om aan te sluiten als deelnemer. Door op postcode te zoeken kun je zien welke groepen er actief zijn in jouw buurt en kun je je bij een groep inschrijven.

Doel van de WhatsApp buurtpreventie groep

Een WhatsApp groep zorgt voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Politie en toezichthouders kunnen niet op iedere hoek of straat staan. Inwoners kunnen zelf een groot gebied in de gaten houden. Met het melden van verdachte situaties in de WhatsApp groep, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij verdachte personen in de gaten houden. In de tussentijd kun je de situatie melden bij de politie. Als het nodig is, kunnen zij in actie komen.

Verdachte situaties

Bel bij verdachte situaties altijd 112.

WhatsApp-buurtpreventie borden

Wij plaatsen op aanvraag WhatsApp buurtpreventieborden. Maakt jouw wijk actief gebruik van WhatsApp buurtpreventie en wil je in jouw wijk WhatsApp buurtpreventieborden laten plaatsen? Mail dan een verzoek naar gemeente@landvancuijk.nl.

Zet in je mail:

Voeg als bijlage toe:

Na beoordeling gaat de aanvraag naar de Buitendienst. De Buitendienst bestelt het aantal gewenste WABP-borden en plaatst deze. De aanvrager ontvangt hiervan per mail of per post een reactie. De kosten voor de aanschaf en het plaatsen van de borden zijn voor rekening van de gemeente.