Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Trouwambtenaren

Je kunt zelf kiezen wie jouw huwelijk voltrekt of jouw partnerschap registreert (niet bij een kosteloos huwelijk/partnerschap of een flitshuwelijk/-partnerschap). Je kunt kiezen uit een van de Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand (BABS). Hieronder stellen zij zich voor.

Alda van Uden

Foto trouwambtenaar Alda van UdenMijn naam is Alda van Uden uit Cuijk.

Sinds mijn 25e jaar was ik Ambtenaar Burgerlijke Stand in de gemeente Cuijk waar ik bijna 1500 huwelijken/partnerschapsregistraties heb voltrokken. Inmiddels ben ik vanwege mijn pensionering aangesteld als BABS.

Voor mij is een huwelijk/partnerschapsregistratie voltrekken in de gemeente Land van Cuijk een eer omdat ik op de, (tot dan toe) mooiste dag in jullie leven, een grote rol mag spelen. Een toespraak in het Engels, Duits of Frans is ook geen enkel probleem.

Mijn motto is: Niet hoe het moet maar hoe het kan, (bijna) alles mag want het is jullie dag

Arjan Wijnen

Foto trouwambtenaar Arjan WijnenTrouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan is een grote stap. Jullie leggen de belangrijkste afspraak met elkaar vast. De wet regelt hoe dat moet. Maar er is veel meer. Jullie willen dit bijzondere moment delen met anderen. Jullie willen de liefde, genegenheid, het geluk en plezier delen. Ik help daar graag mee.

Wat willen jullie naast het tekenen van de akte en het ja-woord? Daarover ga ik met jullie in gesprek. Ik leer jullie (een beetje) kennen. En dan regel ik dat. Ik geniet van jullie verhalen ga ermee aan de slag en maak van dit moment, jullie speciale moment.

Corrie Bindels-Nieuwstad

Foto trouwambtenaar Corrie Bindels-NieuwstadWat is er nu mooier voor een trouwambtenaar dan samen met jullie van de trouwceremonie een persoonlijk feest te maken? Dat is wat ik al jaren met heel veel plezier doe. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Hanneke van Dreumel

Foto trouwambtenaar Hanneke van Dreumel‘Lachen mag en vooral niet langdradig’. Dat is wat je kunt verwachten als ik jullie ceremonie voltrek. Groots en meeslepend of klein en intiem? Jullie wensen en jullie verhaal staan centraal, de voltrekking stem ik daar op af.

Maar laat ik mij eerst voorstellen. Ik ben geboren in een tijd dat oranje of bruine badkamertegels dé modetrend waren. Opgegroeid en woonachtig in Grave. Naast ‘trouwambtenaar‘ draag ik de titels ‘echtgenoot, moeder, tennismaatje en communicatieadviseur’. Door mijn werk heb ik de ervaring om jullie ceremonie in goede banen te leiden en een goed verhaal neer te zetten.

Ik hoop jullie snel te spreken.

Jacqueline Rutten-van Ast

Foto trouwambtenaar Jacqueline Rutten-van AstBeste aanstaande bruidsparen, met heel veel plezier verzorg ik een hele persoonlijke, sfeervolle ceremonie op jullie huwelijksdag! Familie en vrienden kunnen met hun inbreng "jullie dag" tot een onvergetelijke maken maar ook voor mij, als trouwambtenaar zie ik een duidelijke rol weggelegd.

Mijn uitdaging is dan ook een toespraak te houden die jullie aanspreekt, met jullie verhaal en waar jullie gasten jullie zéker in zullen herkennen. Graag kom ik dan ook bij jullie thuis op bezoek om er samen voor te zorgen dat ook het officiële gedeelte een heel eigen, feestelijke en ontspannen sfeer meekrijgt.

Een aandeel hebben in een plechtigheid die bij jullie past is me een grote eer en ik zal daar graag mijn uiterste best voor doen!

Joke Derix

Foto trouwambtenaar Jose DerixAl vele jaren laat ik mij verrassen door twee mensen die heel bewust kiezen voor een leven samen. Die in muziek, teksten of symbolen vorm geven aan hun unieke feest. Ze houden van elkaar en dat willen zij uitspreken en vastleggen. Formeel of informeel, van zakelijk, “dan hebben wij het goed geregeld“ tot super romantisch het is jullie feest.

Ik ben niet een ambtenaar van de versjes en gedichtjes maar in een persoonlijk gesprek wil ik met jullie meedenken om samen tot een bij jullie passende trouwceremonie of partnerschapsregistratie te komen.

Jos Raemaekers

Foto trouwambtenaar Jos Raemaekers“Liefde is op weg zijn naar jezelf te vinden in elkaar” is een korte dichtregel van Toon Hermans. In deze  huwelijkswens ligt opgesloten, dat trouwen veel meer is dan een wettelijke verbintenis. Trouwen is vooral ook je liefde voor de wereld bekend maken. Iedereen mag weten, dat je door middel van een huwelijk belooft altijd bij elkaar te blijven en er door dik en dun voor elkaar te zijn.

Het is altijd weer bijzonder dat ik daarvan getuige mag zijn en dat samen met jullie in de huwelijksbelofte kan bevestigen.

We maken er een dag van die jullie nooit zullen vergeten.

Ik hoor graag van jullie!

José Brouwers-Gommans

Foto trouwambtenaar José Brouwers-GommansTrouwen of geregistreerd partnerschap. De dag waarop 2 mensen, in aanwezigheid van familie en vrienden, hun liefde voor elkaar bezegelen is een heel bijzondere dag. Ieder mens is uniek, zo ook elke ceremonie.

Sinds 2009 is het voor mij een eer en uitdaging om op een passende manier invulling te mogen geven aan de ceremonie, of jullie het nu groots en uitbundig of juist klein en ingetogen willen beleven. Voorop staat dat het jullie dag is; de keuze van muziek, persoonlijke beloftes, betrokkenheid van kinderen, familie of vrienden … veel is mogelijk.

Samen gaan we er iets moois van maken.

Graag hoor ik jullie Jawoord …

Jules van der Veldt

Foto trouwambtenaar Jules van der VeldtAl sinds 2006 zet ik me ervoor in om, samen met het aanstaande paar, van de huwelijksvoltrekking iets moois, onvergetelijks te maken. Een die past bij de mensen zelf: ‘op maat’. Steeds weer andere mensen, achtergronden, interesses, leeftijden en levensvisies.

De persoonlijke voorbereiding doe ik bij het aanstaande paar thuis; alle wensen zijn bespreekbaar. Mijn teksten kan ik ook in het Engels, Duits of Frans (eventueel Turks of Papiamento) brengen. En natuurlijk sta ik open voor huwelijkssluitingen en partnerschapsregistraties van mensen van hetzelfde geslacht. Er mag vaak best wat humor in een serieuze ceremonie zitten, een goede start van een huwelijk dat jullie zelf vorm moeten geven!

Ik ben in 1947 geboren in Haarlem, woonde lang in Cuijk, nu in Boxmeer.

Julie Raaijmakers

Foto trouwambtenaar Julie RaaijmakersBeste aanstaand paar,

Mijn naam is Julie Raaijmakers. Sinds 2008 ben ik als trouwambtenaar aangesteld bij de gemeente Sint Anthonis en vanaf 1 januari 2022 voor het hele land van Cuijk. Ik heb al heel wat mooie huwelijken mogen sluiten. Toen ik solliciteerde bij de gemeente hebt ik letterlijk in mijn sollicitatiebrief geschreven: ” Het lijkt mij fantastisch om mensen die voor elkaar gekozen hebben officieel met elkaar te verbinden.”

Om een goede en kloppende toespraak te kunnen schrijven is het voor mij belangrijk dat ik jullie, maar jullie ook mij leren kennen. We gaan samen in gesprek om te kijken hoe we van de officiële verbintenis jullie feestje kunnen maken. Ik zie het als een voorrecht om verbintenissen tot stand te mogen brengen.

Vriendelijke groet Julie.

Karin Verwielen

Foto trouwambtenaar Karin VerwielenHartelijk gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! Ik vind het een hele dankbare taak om een huwelijk te mogen voltrekken. Ik ga altijd graag op zoek naar wat een paar samen bindt. Ik vind het mooi om een persoonlijke ceremonie te maken die echt past bij het bruidspaar.

Liefde en emotie combineer ik graag met humor. Er mag immers ook gelachen worden op dit bijzondere moment van liefde! Ik vind het een ongelooflijke eer om twee mensen in de echt te mogen verbinden. Ik doe het dan ook met heel veel passie en plezier!

Marian Peeters

Foto trouwambtenaar Marian PeetersHallo Ik ben Marian Peeters, BABS sinds 2002. Wat leuk dat jullie op deze site kijken! Dat betekent vaak dat er een ceremonie aan zit te komen, alvast Proficiat!

Tja, wat moet ik over mezelf vertellen? Ik ben een gezellig mens, creatief (ik ontwerp keukens en interieurmeubelen) en ben begaan met mensen (ik heb een eigen zorghuis).

Mijn uitdaging in jullie ceremonie: je moet jezelf erin kunnen herkennen op alle vlakken😊, het mag/moet echt jullie ceremonie worden, met alles erin wat jullie belangrijk vinden.

Kortom, ik zou het een geweldige eer vinden om een bijdrage te mogen leveren aan jullie superdag!!!

Wie weet tot snel, groetjes Marian

Marijke van Bergen - Michels

Foto trouwambtenaar Marijke van Bergen - MichelsDe officiële bevestiging van de liefde is een feest ! De rol van Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS) is daarbij belangrijk en al vele jaren vervul ik deze rol met veel plezier! Als oud onderwijzeres aan de basisschool in Overloon trouw of verbind ik regelmatig oud leerlingen!

Als verhalen vertelster maak ik van het liefdesverhaal tijdens de ceremonie iets bijzonders! Door mijn kindertheater “De Pimpernel “ kan ik heel goed kinderen van een paar actief bij de ceremonie betrekken.

Kortom als BABS wil ik me heel graag met veel enthousiasme inzetten om samen met het paar van hun huwelijk of Geregistreerd Partnerschap een persoonlijke ceremonie te maken!

Nancy Verheijen

Foto trouwambtenaar Nancy VerheijenWat is het toch een voorrecht dat ik als trouwambtenaar deel mag uitmaken van dit bijzondere moment in jullie leven!

Het allerbelangrijkste op jullie trouwdag is: 3 zinnen van mij, 2 antwoorden van jullie en enkele handtekeningen! Daaromheen bereiden we samen een mooie ceremonie voor, die geheel aan jullie wensen voldoet.

Naast deze erebaan als trouwambtenaar, echtgenoot en moeder van drie kinderen, heb ik mijn eigen bedrijf Oog & Blik en werk ik als coach en ceremoniespreker. Mijn passie is namelijk dat ik graag een Oog & Blik stil sta in ieders leven, samen met mensen werk en  mooie herinneringen wil maken.

Ik wens jullie alvast een bijzondere trouwdag toe!

Nel Schuts – Pennings

Foto trouwambtenaar Nel Schuts – PenningsBegin 2006 ben ik benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Grave. Sindsdien heb ik veel partnerregistraties en huwelijken gesloten. Ik vind het nog steeds fijn en een voorrecht om dat te mogen doen.

Ik woon sinds 1980 in Velp (Grave) en heb drie dochters en inmiddels vijf kleinkinderen(zoons). Mijn intentie is om bij het voltrekken van de ceremonie zoveel mogelijk aan de wensen van het (bruids)paar tegemoet te komen. Het voorafgaand gesprek met het paar vind ik belangrijk en bijzonder fijn, omdat ik dan echt contact heb met de mensen over allerlei aspecten van de toespraak en de trouwceremonie.

Het is telkens weer een uitdaging om samen met en voor het bruidspaar hun trouwdag met een persoonlijke ceremonie te beginnen. Het is immers hun grote dag!

Beschikbaar: iedere dag

Silvia Crommentuijn-Wijnen

Foto trouwambtenaar Silvia Crommentuijn-WijnenVan harte gefeliciteerd met jullie aanstaande huwelijk/geregistreerd partnerschap! Het belangrijkste ‘ja’ van je leven nadert snel.

Ik ben Silvia Crommentuijn-Wijnen en woon in Wanroij. Sinds 2002 mag ik invulling geven aan deze erebaan. Tot 2021 in Mill; Kasteel Tongelaar/Aldendriel en de trouwkapel. Nu voor het hele land van Cuijk.

Graag kijk ik samen met jullie naar een eigen en persoonlijke invulling van de ceremonie. Als jullie een persoonlijk verhaal vol liefde, humor en persoonlijke wensen willen, dan ben ik misschien wel de juiste keuze voor jullie als Babs.

Hoe dan ook, kies met je Hart. Alle geluk, en wie weet tot ziens!"

Yvonne Engelbertink

Foto trouwambtenaar Yvonne EngelbertinkHet bruidspaar het gevoel geven dat ze voor even het middelpunt zijn van de wereld”. Dat is voor mij als trouwambtenaar de uitdaging bij het voltrekken van een huwelijk. Daarbij past een ceremonie die ook bij jullie, als aanstaand bruidspaar, past. Daarom probeer ik in de voorbereiding jullie zo goed mogelijk te leren kennen, zodat ik op de hoogte ben van jullie wensen met betrekking tot de huwelijkssluiting en dat ik weet hoe jullie in het leven staan en wat jullie bindt aan elkaar.

Het is jullie dag en ik vind het een eer om daar een bijdrage aan te mogen leveren.

Yvonne Engelbertink (Vianen)