Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Tijdelijke verhuur woning

Heb je een woning te koop in onze gemeente? En staat de woning leeg? Dan mag je die tijdelijk verhuren. Je hebt hiervoor een vergunning nodig. Een vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte.

Kosten

Let op

Een aanvraag kost altijd geld. Ook als je geen vergunning krijgt, of als je je aanvraag zelf terugtrekt.

Voorwaarden

Het mag ook een woonruimte zijn in een gebouw voor groepsgewijze huisvesting, verzorging of verpleging, logiesverschaffing, administratie of onderwijs waarvoor een andere bestemming is aangevraagd. Daarvoor kunnen ook andere vergunningen nodig zijn, zoals het wijzigen van een omgevingsplan of het melden om het gebouw brandveilig te mogen gebruiken.

Aanvragen

Download het formulier Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte (Deze link gaat naar een andere website) op de website van de rijksoverheid. Stuur het formulier met de bijlagen naar Gemeente Land van Cuijk, postbus 7, 5360 AA in Grave. Je kunt het ook inleveren bij de balie in het gemeentehuis.

Zoek je tijdelijke woonruimte

Ben je zelf op zoek naar een tijdelijke woonruimte? Meld je dan aan bij Livable (Deze link gaat naar een andere website).