Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Terrasvergunning

Ben je horecaondernemer en wil je een terras opstellen, dan heb je een terrasvergunning nodig. Vraag de vergunning ook aan als je een uitstalling, een bloembak of straatmeubel wilt plaatsen. Wil je schermen, daken of vlonders plaatsen op het terras? (zonneschermen zijn onder bepaalde voorwaarden uitgezonderd van vergunningsplicht) Het kan zijn dat je hiervoor een aparte omgevingsvergunning moet aanvragen.

Kosten

De tarieven zijn voor:

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een terrasvergunning, moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:

De terrasvergunning wordt voor onbepaalde tijd verleend.

Aanvragen

Voor het aanvragen van een vergunning, vul je de vergunningchecker in. Met deze checker kun je nagaan of je een vergunning moet aanvragen.

Regels

De regels en de tijden waarop een terrasvergunning in gebruik mag worden genomen staan in het terrassenbeleid. Bekijk ons terassenbeleid op overheid.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Zodra er een terrasvergunning kan worden verleend moet ook de exploitatievergunning of de Alcoholwetvergunning worden gewijzigd. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met een van de APV medewerkers via 0485-854000.

Bezwaar maken

Ben je het niet eens met een beslissing van de gemeente? Dan kun je hier bezwaar tegen maken. Kijk voor meer informatie hierover op bezwaar maken tegen een beslissing van de gemeente.

Volg de ontwikkelingen in jouw buurt

Snel op de hoogte zijn van ontwikkelingen in jouw buurt? Bomen kappen? Huis verbouwen? Meld je dan aan voor de e-mailservice op www.overheid.nl (Deze link gaat naar een andere website).