Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Reizen met kinderen

Kinderen onder de 18 die reizen met een vader of moeder met een andere achternaam, moeten bij grenscontroles kunnen bewijzen dat zij ouder en kind zijn. Reizen kinderen alleen of met andere mensen, dan moet duidelijk zijn dat de ouders hiervoor toestemming hebben gegeven.

Meenemen

Op Rijksoverheid.nl vind je alle informatie over reizen met kinderen (Deze link gaat naar een andere website). Daar vind je wanneer toestemming nodig is en welke documenten je mee moet nemen.

Handig om te weten

Controles alleen buiten Schengenlanden

Bij een reis binnen het Schengengebied (Deze link gaat naar een andere website) (de meeste Europese landen) is geen persoonscontrole, maar naar of vanuit een land buiten dit gebied wel.

Naam van (gewezen) partner in paspoort

Laat bij de aanvraag van een nieuw paspoort de naam van je (gewezen) echtgenoot of geregistreerd partner in het paspoort bijschrijven. Zo staat dezelfde achternaam, als die van de kind(eren), in je paspoort. Hiermee kun je bewijzen dat je ouder en kind bent.

Bewijs dat de handtekening echt is

Laat op de toestemmingsverklaring voor een reis naar het buitenland je handtekening legaliseren. De gemeente geeft dan met een stempel op het document aan dat het jouw handtekening is.