Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken

Recreatie

Het Land van Cuijk, één stad en 32 dorpen gelegen in het Noordoosten van Brabant. Begrensd door de meanderende Maas aan de ene kant en de Peel aan de andere kant. Een gebied dat wordt gekenmerkt door rust, ruimte, prachtige natuur, authenticiteit en gastvrijheid en dat volop mogelijkheden biedt voor unieke ontmoetingen met natuur, cultuur, religie, water en historie.

Cultuur

In dit gebied met eindeloze akkers, stuifduinen, uitgestrekte staatsbossen met heidevelden en unieke Maasheggen liggen rustige dorpjes met her en der karakteristieke langgevelboerderijen. Wie een heus vestingstadje wil bezoeken gaat naar Grave. Grote evenementen als de doortocht van de Wandelvierdaagse, Daags na de Tour, het Ballonnenfestival en de Vakantiejaarmarkt worden afgewisseld met traditionele evenementen als de processie van de Boxmeerse Vaart, de Metworstrennen op het Vortumse Veld op carnavalsmaandag en de Kuukse Elfkroegentocht op carnalvalsdinsdag.

Historie

In het Land van Cuijk zijn de sporen van de geschiedenis zichtbaar en tastbaar; de Romeinse Heerbaan naar Maastricht kruiste bij Ceuclum (Cuijk) via een brug de Maas en tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft één van de heftigste veldslagen in het Land van Cuijk plaats gevonden in de Slag om Overloon. Dit verleden is vandaag de dag te ’beleven’ en bekijken in een aantal musea. Eindeloze fiets- en wandelpaden en vele routes voeren je langs de mooiste plekjes en rijgen de pareltjes van dit gebied aaneen. Onderweg vind je genoeg horeca voor een aangename pauze. Ga je liever het water op, of genieten langs de waterkant, ontmoet het Land van Cuijk dan al varend, vissend of lekker zwemmend.

Toeristische informatie

Wil je meer toeristische informatie over het Land van Cuijk, kijk dan op www.visitlandvancuijk.nl. Op deze website vind je :

Wandelen / fietsen en paardrijden in het Land van Cuijk

Op de website www.routesinbrabant.nl staan de actuele wandel- en fietsnetwerken van het Land van Cuijk, waarmee je zelf je route kunt plannen. Een ruiternetwerk is in ontwikkeling. De papieren versie van de wandel- en fietskaart is verkrijgbaar bij de Toeristische Informatiepunten. Kijk voor de adressen www.visitlandvancuijk.nl.

Meldingen

Meldingen over het wandel- en fietsknooppuntennetwerk kun je doorgeven via: www.visitbrabant.nl.

Routekaart

Bezoek ook de interactieve route kaart Brabant .

Meer informatie