Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Recreatie

Het Land van Cuijk, één stad en 32 dorpen in het Noordoosten van Brabant. Begrensd door de meanderende Maas aan de ene kant en de Peel aan de andere kant. Een gebied dat wordt gekenmerkt door rust, ruimte, prachtige natuur, authenticiteit en gastvrijheid. En dat volop mogelijkheden biedt voor unieke ontmoetingen met natuur, cultuur, religie, water en historie.

Cultuur

In dit gebied met eindeloze akkers, stuifduinen, uitgestrekte staatsbossen met heidevelden en unieke Maasheggen liggen rustige dorpjes met her en der karakteristieke langgevelboerderijen. Wie een heus vestingstadje wil bezoeken gaat naar Grave. Grote evenementen als de doortocht van de Wandelvierdaagse, Daags na de Tour, het Ballonnenfestival en de Vakantiejaarmarkt worden afgewisseld met traditionele evenementen als de processie van de Boxmeerse Vaart, de Metworstrennen op het Vortumse Veld op carnavalsmaandag en de Kuukse Elfkroegentocht op carnalvalsdinsdag.

Historie

In het Land van Cuijk zijn de sporen van de geschiedenis zichtbaar en tastbaar. De Romeinse Heerbaan naar Maastricht kruiste bij Ceuclum (Cuijk) via een brug de Maas en tijdens de Tweede Wereldoorlog vond één van de heftigste veldslagen plaats in het Land van Cuijk in de Slag om Overloon. Dit verleden is te ’beleven’ en te bekijken in een aantal musea. Eindeloze fiets- en wandelpaden en vele routes voeren je langs de mooiste plekjes en rijgen de pareltjes van dit gebied aaneen. Onderweg vind je genoeg horeca voor een aangename pauze. Ga je liever het water op, of genieten langs de waterkant? Ontmoet het Land van Cuijk dan al varend, vissend of lekker zwemmend.

Toeristische informatie

Wil je meer toeristische informatie over het Land van Cuijk, kijk dan op www.visitlandvancuijk.nl (Deze link gaat naar een andere website). Op deze website vind je :

Wandelen, fietsen en paardrijden

Op de website www.routesinbrabant.nl (Deze link gaat naar een andere website) staan de actuele wandel- en fietsnetwerken van het Land van Cuijk, waarmee je zelf je route kunt plannen. Een ruiternetwerk is in ontwikkeling. De papieren versie van de wandel- en fietskaart is verkrijgbaar bij de Toeristische Informatiepunten Land van Cuijk (Deze link gaat naar een andere website).

Interactieve routekaart

Bekijk voor mooie fietsroutes de interactieve route kaart Brabant (Deze link gaat naar een andere website) .

Meldingen

Wil je iets melden over het wandel- en fietsknooppuntennetwerk? geef dit dan door via: www.visitbrabant.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Zwemmen

In onze gemeente zijn verschillende mooie locaties waar je kunt zwemmen. Informatie over de kwaliteit van het zwemwater vind je op www.zwemwater.nl (Deze link gaat naar een andere website)

Handige links voor meer informatie