Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Overlijden aangeven

Als iemand is overleden, dan regelt meestal de uitvaartorganisatie de aangifte. Als nabestaande kun je ook zelf aangifte doen. Je doet de aangifte in de gemeente waar de persoon is overleden.

Kosten

2024

€ 16,60 (uittreksel overlijdensregister)

Meenemen

Aangifte doen

De uitvaartondernemer óf jij doet de aangifte bij de gemeente. Meestal moet dit binnen zes dagen na het overlijden. Een begrafenis of crematie moet namelijk uiterlijk op de zesde werkdag na het overlijden plaatsvinden. Vraag toestemming voor een begrafenis of crematie aan de gemeente. Neem voor de aangifte eerst contact op met de afdeling burgerzaken via het algemene nummer 0485-854000

Wat als een naaste in het buitenland overlijdt

Als een naaste in het buitenland overlijdt, moet je veel regelen. Medewerkers van de ambassade of het consulaat of het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) kunnen je helpen. Kijk voor meer informatie op www.rijksoverheid.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Wat moet je allemaal regelen

Nabestaanden weten vaak niet wat er allemaal geregeld moet worden. Of waar ze moeten beginnen. Op Rijksoverheid.nl/overlijden (Deze link gaat naar een andere website) kun je een overzicht maken van de te regelen zaken.